ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
LIFESTYLE

Για αυτά τα ζώδια ο Νοέμβριος θα είναι για… κλάματα – Πλήρης αστρολογικός οδηγός

Διπλάσιος ο κίνδυνος κατάθλιψης των κοριτσιών σε σχέση με τα αγόρια λόγω social media

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Νοέμβριος χρειάζεται προσεκτική τοποθέτηση απέναντι στα σημαντικά ζητήματα της εποχής. Χαρακτηρίζεται από δύο κυρίαρχα πλανητικά φαινόμενα που είναι η επιστροφή σε ορθή πορεία του Άρη στον Κριό στις 14 και η έκλειψη Σελήνης στον άξονα Διδύμων – Τοξότη στις 30. Και τα δυο σηματοδοτούν αλλαγές που χρειάζονται υπεύθυνη στάση από όλους.

Κριός: Υπεύθυνη δράση και ψυχραιμία

Ο κυβερνήτης σας Άρης επιστρέφει σε ορθή πορεία και δυναμώνει την φυσική και ψυχική σας κατάσταση. Δείξτε υπευθυνότητα απέναντι σε ότι προκύπτει και υπερασπιστείτε αγαπημένους και συμφέροντα.

Σχέσεις

Ο Άρης εξακολουθεί την ανάδρομη πορεία του στο ζώδιό σας μέχρι τις 14 και είναι θεωρητικά υπεύθυνος για όλα όσα δεν έχουν τακτοποιηθεί και όσα σας εκνευρίζουν. Η Αφροδίτη από τον απέναντί σας Ζυγό πιέζει για να τακτοποιήσετε θέματα που εκκρεμούν και σας εκνευρίζουν, ενώ δοκιμάζει κάπως και τις αντοχές σας απέναντι στις εμμονές του συντρόφου σας. Οι ελεύθεροι διαπιστώνετε ότι η εποχή δεν ενδείκνυται για μεγάλες προσπάθειες, έτσι, μπορεί και να εγκαταλείψετε μια συναισθηματική επιδίωξή σας. Από τις 15, όταν ο Άρης επιστρέψει σε ορθή πορεία, καταλαβαίνετε λάθη και παραλείψεις και προσπαθείτε να επαναφέρετε την τάξη στην προσωπική σας ζωή. Το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα πάντως, θεωρείται καθοριστικό για όσους προσπαθείτε να φέρετε τις καταστάσεις στα μέτρα σας, να ξεκαθαρίσετε τα αισθήματά σας απέναντι σε όσους τα αμφισβήτησαν, αλλά και να συνειδητοποιήσετε τις πραγματικές σας ανάγκες στον τομέα της συντροφικότητας και της κοινής ζωής με τον σύντροφο που έχετε στο πλευρό σας. Η έκλειψη της Σελήνης στις 30 πάντως, θα παίξει και πάλι ρόλο στην συμπεριφορά  και στην διάθεσή σας.

Οικονομικά

Οι προσπάθειες βελτίωσης των οικονομικών σας συνεχίζονται, παρά τα έκτακτα περιστατικά και έξοδα που θα παρουσιαστούν μέχρι τις 10 του μήνα. Ο Ερμής ανάδρομος στον Ζυγό τις πρώτες μέρες του μήνα εξακολουθεί να σας φέρνει αντιμέτωπους με απρόοπτα και αναβολές. Από τις 4 γυρίζει σε ορθή πορεία και σας βοηθά να είστε πιο ευέλικτοι στις υποχρεώσεις και πιο ορθολογιστές στις ανάγκες σας. Στις 10 περνά στον Σκορπιό και σας επιτρέπει να συνεργαστείτε καλύτερα με το σύστημα που επιβάλει κανόνες, ώστε να υπηρετήσετε αποτελεσματικά το συμφέρον σας. Οι δικοί σας άνθρωποι θα χρειαστούν τη βοήθειά σας, επομένως υπολογίστε σε κάποια έκτακτα έξοδα τα οποία δεν μπορούν να καλυφθούν από κανέναν άλλον. Το τελευταίο δεκαήμερο, η Αφροδίτη περνά επίσης στον Σκορπιό και αυξάνει τις αντοχές σας απέναντι σε πιέσεις, ενώ ταυτόχρονα σας βοηθά να επεξεργαστείτε τρόπους οι οποίοι έχουν θετικό αντίκρισμα στο εισόδημά σας. Μερικοί από εσάς επιδιώκετε μεγάλους στόχους, αλλά θα πρέπει να τους ιεραρχήσετε πριν τους υποστηρίξετε.

Εργασία

Το προηγούμενο δίμηνο καθόρισε το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθείτε επαγγελματικά. Οι μεγάλες αλλαγές δεν σας ευνοούν, ενώ παράλληλα θα πρέπει να ακονίσετε την ευφυία σας για να ξεπεράσετε εμπόδια και ανατροπές. Βελτιώστε τη σχέση σας με όλους όσους έχουν λόγο στο αντικείμενο που υπερασπίζεστε επαγγελματικά και διατηρήστε την ουδετερότητά σας σε ζητήματα τα οποία προκύπτουν συχνά, αλλά δεν σας αφορούν ιδιαίτερα. Το δεύτερο δεκαήμερο μπορείτε να εντείνετε τις προσπάθειες που θα φέρουν αργότερα τη βελτίωση που επιδιώκετε. Οι νεότεροι θα χρειαστεί να ακολουθήσετε πιστά κάποιες οδηγίες και αυτό θα αποδειχτεί αρκετά δύσκολο για τον χαρακτήρα σας. Το τελευταίο δεκαήμερο φαίνεται ότι ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω σας, αλλά αυτό και πάλι δεν σημαίνει ότι σας επιτρέπεται κάποιου είδους χαλάρωση. Επίσης αποφύγετε να εμπλέκετε προσωπικά και οικογενειακά θέματα με την εργασία σας, καθώς το μόνο που επιτυγχάνετε έτσι είναι να χάνετε την διάθεση και την ορθή σας κρίση. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας προβλέπεται να χρειαστείτε πολλά αποθέματα ενέργειας για να ανταποκριθείτε στα καθήκοντά σας. Μικρές απογοητεύσεις δεν θα λείψουν, αλλά η συνέχεια της πορείας σας είναι εντελώς μονόδρομος.

 Ταύρος: Υπερασπιστείτε κεκτημένα και στόχους

Η εποχή σας αναγκάζει να βρίσκεστε σε επιφυλακή σε όλους τους σημαντικούς τομείς της ζωής σας. Η αναμονή δεν είναι του χαρακτήρα σας, αλλά προσέξτε τις πρωτοβουλίες που ετοιμάζεστε να πάρετε!

Σχέσεις

Οι περισσότεροι υπερασπίζεστε την προσωπική και αισθηματική σας ζωή με τα μέσα που διαθέτετε. Αν ο σύντροφός σας ανήκει σε παρορμητικό ζώδιο θα χρειαστεί να κάνετε μεγαλύτερη υπομονή για να μπορέσετε να διατηρήσετε τον έλεγχο της κατάστασης και της σχέσης σας. Οπλιστείτε με διπλωματία, εκεί που αισθάνεστε ότι έχετε εξαντλήσει την υπομονή σας. Πολλοί πάλι θα διαπιστώσετε ότι είστε μόνοι στα δύσκολα, παρά τη σχέση την οποία υπερασπίζεστε. Το πρώτο μισό του μήνα είναι και το πιο έντονο και  το πιο ανάστατο. Φυσικά και η γενικότερη κατάσταση επηρεάζει τον ψυχισμό  και τις διαθέσεις σας, αλλά το δύσκολο είναι ότι δεν έχετε την πολυτέλεια να εκφράσετε αυτά που αισθάνεστε. Επίσης προσοχή χρειάζονται οι κοινωνικές σας σχέσεις, ενώ μετά τις 22, όταν η Αφροδίτη περάσει στον Σκορπιό και  πλησιάζει η έκλειψη Σελήνης στον άξονα Διδύμων – Τοξότη νιώθετε ότι έχετε ξεπεράσει τον κίνδυνο μιας μεγάλης ανατροπής και παράλληλα εισπράττετε τα εύσημα για την μαεστρία των ελιγμών σας από άτομα του περιβάλλοντός σας, που ξέρουν καλά τον χαρακτήρα σας.

Οικονομικά

Υπερασπίζεστε αποτελεσματικά τα οικονομικά σας συμφέροντα, ενώ ταυτόχρονα αυξάνετε τις προσπάθειες που καταβάλετε για να νιώσετε ασφαλείς. Ο Ήλιος στον απέναντί σας Σκορπιό σας κάνει πολυπράγμονες και αποτελεσματικούς. Εσείς που βρεθήκατε σε δύσκολη θέση εξ αιτίας των μέτρων και των περιορισμών προβλέπεται να πάρετε ανάσες ανακούφισης μετά τις 11 του μήνα όταν ο Ερμής περάσει στο ζώδιο του Σκορπιού. Το ίδιο όταν βρεθεί εκεί και η Αφροδίτη από τις 22,     παρά την είσοδο του Ήλιου στον Τοξότη.  Εν τω μεταξύ, η Νέα Σελήνη στις 16 στον Σκορπιό σας βοηθά να κερδίσετε έδαφος στις επιδιώξεις σας, ή να κάνετε μια επιτυχημένη προσέγγιση σε ότι επιδιώκετε. Μην αναβάλλετε και μην είστε ανεπαρκώς προετοιμασμένοι σε ότι αφορά συναντήσεις και παρουσιάσεις των σχεδίων σας. Το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Δία εκείνη την ημέρα θα αποδειχτεί καθοριστικό και θα υποδείξει έναν συμβιβασμό, που θα παρατείνει για λίγο ακόμα την αβεβαιότητα και την σχετική σας ανασφάλεια. Το τελευταίο δεκαήμερο σας επιτρέπεται να κάνετε τα βήματα που θα σας φέρουν πιο κοντά στους στόχους σας.

Εργασία

Η πρώτη εβδομάδα του μήνα φέρνει εκνευρισμό, καθυστερήσεις και αλλαγές στην επαγγελματική σας καθημερινότητα. Η συχνότητα αυτών  των καθυστερήσεων και των ανατροπών μπορεί να σας εκνευρίσει, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να παραιτηθείτε των επιδιώξεών σας. Μια επαγγελματική σχέση θα αποδειχτεί καθοριστική για την αντιμετώπιση κάποιων περιορισμών, καθώς επίσης και ο χρόνος θα αρχίσει να μετρά υπέρ σας μετά τις 12 του μήνα. Ο Ήλιος από τον Σκορπιό ως τις 22 θα φέρει στην επιφάνεια αντιθέσεις τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσετε χωρίς διαμαρτυρίες και χωρίς να προσπαθείτε να αποδείξετε ότι δεν είστε ελέφαντας. Αφήστε τα πράγματα να κυλήσουν χωρίς να φανερώνετε τα σχέδιά σας και χωρίς να προκαλείτε αντιδράσεις από εκείνους οι οποίοι μπορούν να βάλουν εμπόδια στο δρόμο σας. Το τελευταίο δεκαήμερο ξέρετε πια τι μπορείτε να περιμένετε και τι όχι και προσαρμόζετε ανάλογα τις ενέργειές σας. Προσοχή σε ότι φαίνεται να βρίσκεται σε ηρεμία, ενώ στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν εντάσεις και άσχετες παράλληλες εξελίξεις. Αιτία οι διαδοχικές αντιθέσεις της Σελήνης με τον Ήλιο, τον Ερμή και την Αφροδίτη, ενώ στις 30 δημιουργείται και Πανσέληνος στους Διδύμους, που επηρεάζει άμεσα τα οικονομικά οφέλη από την εργασία.

Δίδυμοι: Νέα εποχή στις σχέσεις και στην εργασία

Εσείς που έχετε δοκιμαστεί σε όλους τους τομείς που σας αφορούν, διαπιστώνετε ότι με λίγη προσπάθεια και μεθοδικότητα τώρα, μπορείτε να αποφύγετε τις συνέπειες των περιορισμών και να ξεκινήσετε προσπάθειες για βελτίωση των αισθηματικών και των επαγγελματικών σας.

Σχέσεις

Ο μήνας έχει ενδιαφέρον για τα αισθηματικά σας, ανάλογα με τη στάση που θα κρατήσετε την κάθε φορά που αισθάνεστε να σας προκαλούν, ή που θέλετε να κερδίσετε την προσοχή κάποιου ειδικού ανθρώπου. Η διάθεση των ελεύθερων για επικοινωνία και ουσιαστική συναναστροφή είναι αυξημένη και το πρώτο δεκαήμερο θα νιώσετε αρκετές φορές έτοιμοι να αλλάξετε ζωή και να προσπαθήσετε να κερδίσετε έναν σύντροφο. Η Αφροδίτη από τον Ζυγό μέχρι τις 21 σας βοηθά στην επικοινωνία, στην δημιουργία θετικών εντυπώσεων και στην εκπλήρωση ορισμένων από τους στόχους σας.   Οι έχοντες σχέση θα προσπαθήσετε να βρείτε τρόπους ανανέωσης της κοινής σας ζωής, όσο βέβαια το επιτρέπουν οι συνθήκες και οι περιορισμοί που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας. Οι έχοντες κρυφή σχέση αντιμετωπίζετε έντονη πίεση το τελευταίο δεκαήμερο καθώς αντιμετωπίζετε τις συνέπειες μιας αταίριαστης συμπεριφοράς του παρελθόντος. Όσοι δεν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, φροντίστε να ξεπεράσετε τον εγωκεντρισμό  και τις καλά κρυμμένες ανασφάλειές σας και να γίνετε πιο ουσιαστικοί συντελεστές στη σχέση στην οποία βρίσκεστε, με αναφορά πάντα στην έκλειψη Σελήνης που πραγματοποιείται στο ζώδιό σας στις 30 του μήνα.

Οικονομικά

Τα έξοδα συνεχίζονται την πρώτη εβδομάδα του μήνα καθώς ο Ερμής από τον Ζυγό σε δύσκολη σχέση με τους μεγάλους πλανήτες από τον Αιγόκερω, δεν σας βοηθά να βρείτε οριστικές λύσεις στα χρόνια οικονομικά σας προβλήματα. Σκοπιμότητες και άλλα έξοδα παράστασης θα αργήσουν να αποδώσουν καρπούς και γι αυτό φροντίστε να είστε λιγότερο φιλόδοξοι και περισσότερο πρακτικοί. Μια αλλαγή τρόπου ζωής που θα επέβαλε μια πιο συνετή διαχείριση των οικονομικών σας θα μπορούσε να δώσει λύσεις σε αυτά που σας προβληματίζουν. Το δεύτερο μισό του μήνα και κυρίως το τελευταίο δεκαήμερο, όταν ο Ήλιος περάσει στον Τοξότη, σας διευκολύνει να είστε πιο καίριοι στις επιλογές σας και να έχετε ορισμένα άμεσα οφέλη από προηγούμενες ενέργειές σας. Γενικά όμως το περιβάλλον παραμένει ρευστό και δεν επιτρέπει, ακόμα και στις καλές ιδέες να ευδοκιμήσουν όσο και αν προσπαθείτε. Προφυλαχτείτε από εκείνους που έχουν την ικανότητα να σας παραπλανούν και να σας πείθουν στο εύκολο κέρδος. Αντίθετα προσπαθήστε να προστατεύσετε το εισόδημά σας και μην κάνετε κινήσεις που μπορούν να σας εκθέσουν εκεί που δεν πρέπει!

Εργασία

Είναι ο τομέας που τα καταφέρνετε καλύτερα αυτήν την εποχή, εξ αιτίας κυρίως της τόλμης και της φιλοδοξίας σας. Μπορείτε τώρα να προβάλετε αποτελεσματικά τα ταλέντα και τις ιδιότητές σας, γεγονός που ωφελεί εσάς που αναζητάτε εργασία, ή ακόμα και εσάς που αντιμετωπίσατε πρόσφατα μια επίθεση ανταγωνισμού. Από τις 11 που ο Ερμής περνά στον Σκορπιό, αναγκάζεστε να παραμελήσετε για κάποιο διάστημα τις άλλες σας υποχρεώσεις και να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στην εργασία. Κάποιοι θα αντιμετωπίσετε επιτυχώς τις προκλήσεις του εκεί περιβάλλοντος, είτε αυτές προέρχονται από συνεργάτες, προϊσταμένους ή πελάτες. Δώστε προσοχή στις πληροφορίες που λαμβάνετε, αφού προηγουμένως έχετε ελέγξει την εγκυρότητά τους. Ο Άρης, γυρίζει από τα μέσα του μήνα σε ορθή πορεία και σας βοηθά να χρησιμοποιήσετε σωστά τα μέσα που διαθέτετε, αφού προηγουμένως έχετε συγκαλύψει προς το παρόν τις μεγάλες σας φιλοδοξίες. Προσοχή επίσης στην έκλειψη που μπορεί να σας παρασύρει σε μια ακατάλληλη συμπεριφορά, η οποία θα έχει κόστος που δεν είχατε υπολογίσει.

Καρκίνος: Αναγκαστικές προσαρμογές και προτεραιότητα στην εργασία

Είναι καιρός να ασχοληθείτε πιο συστηματικά με τις επαγγελματικές σας υποθέσεις, να προγραμματίσετε τις επιδιώξεις σας και να συγκεντρωθείτε στους στόχους σας

Σχέσεις

Υπάρχουν ζητήματα στα αισθηματικά σας που πρέπει να τα υπομείνετε για λίγο καιρό ακόμα. Η πλήρης ικανοποίηση είναι δύσκολη υπόθεση για εσάς, ιδιαίτερα μάλιστα αν το σκηνικό της ερωτικής σας ζωής είναι δύσκολο και ακανθώδες. Η Αφροδίτη από τον Ζυγό σας αναγκάζει να συμβιβάζεστε και να αναθεωρείτε την καθημερινότητά σας. Ο Ήλιος από τον Σκορπιό όμως σας βοηθά να ανανεώνετε τα περιθώρια που διαθέτετε, να μην παραιτείστε από τις επιδιώξεις σας και να είστε περισσότερο επιφυλακτικοί απέναντι σε διαβεβαιώσεις. Διαθέτετε και εσείς τα μέσα για να γίνετε πιο αποτελεσματικοί, απλά η γενικότερη κατάσταση σας συμβουλεύει να μην σπαταλήσετε ούτε δυνάμεις, ούτε ενέργεια. Ο Άρης γυρίζει σε ορθή πορεία στις 14 στον Κριό και σας θέλει έτοιμους για νέες μάχες στην προάσπιση της οικογενειακής σας ασφάλειας. Όσοι έχετε μάθει να φυλάτε καλά τα κεκτημένα σας, θα μπορέσετε να παραπλανήσετε εκείνους που επιβουλεύονται τα δικαιώματα και τα κεκτημένα σας. Εσείς που θέλετε άμεσες αλλαγές και απαλλαγές από βάρη, φροντίστε να είστε πιο μεθοδικοί και πιο διπλωμάτες από άλλες φορές.

Οικονομικά

Η πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου επηρεάζει το περιεχόμενο του πορτοφολιού σας καθώς συνεχίζεται το ίδιο σκηνικό στα οικονομικά σας όπως του προηγούμενου μήνα. Φροντίστε να μην επιβαρύνετε την κατάσταση με άσκοπα έξοδα και όπου μπορείτε, περιορίστε οτιδήποτε περιττό. Πολλοί νιώθετε ότι είστε μόνοι στην προσπάθεια της επιβίωσης και αυτό αφορά ακόμα και εσάς που φαινομενικά βρίσκεστε σε καλύτερη κατάσταση από κάποιους άλλους. Οι του τελευταίου δεκαημέρου αποφύγετε να ρισκάρετε ένα περιουσιακό σας στοιχείο ή αλλάξτε γρήγορα μια τοποθέτηση χρημάτων που κάπως απέδιδαν στο παρελθόν. Από τις 15 και μετά, όταν ο Άρης βρεθεί σε ορθή πορεία θα καταφέρετε να ξεχωρίσετε το χρήσιμο από το περιττό και τότε θα χρειαστείτε όση οικονομική δύναμη διαθέτετε για να προχωρήσετε τα σχέδιά σας.  Επίσης, η είσοδος της Αφροδίτης στον Σκορπιό στις 22, αυξάνει παροδικά και περιστασιακά τον παράγοντα της τύχης στα οικονομικά και φροντίζει να κερδίσετε ένα πεδίο ανταγωνισμού, ή να νιώσετε ασφαλείς από μια αμφίβολη μέχρι πρότινος κίνησή σας!

Εργασία

Τα γεγονότα εξακολουθούν να είναι πιεστικά και να σας αναγκάζουν να δώσετε όλη σας την προσοχή στις επαγγελματικές σας επιδιώξεις και καθήκοντα. Η πρώτη εβδομάδα του μήνα δεν φέρνει την πολυπόθητη εκκίνηση και αυτό οφείλεται κυρίως στη διστακτικότητα εκείνων από τους οποίους περιμένετε υποστήριξη, τόσο έμπρακτη, όσο και θεωρητική. Ο Ερμής από τον Ζυγό σε αντίθεση με τον ανάδρομο Άρη στον Κριό φέρνουν κάποιους άκαιρους ανταγωνισμούς, στους οποίους χρειάζεται να επιδείξετε ψυχραιμία και στρατηγική. Ελέγξτε τις αντιδράσεις σας μέχρι τις 15, αποφύγετε κατά μέτωπο συγκρούσεις με εκείνους που σας προκαλούν και εξελίξτε τη διπλωματία σας. Στις 22 η Αφροδίτη περνά στον Σκορπιό και σας προσφέρει απλόχερα βοήθεια και υποστήριξη, αρκεί οι επιδιώξεις σας να είναι μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων σας. Κάποιες νέες συνεργασίες, τόσο άμεσες, όσο και προοπτικά θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την ψυχολογία σας και να ανανεώσετε την αυτοπεποίθησή σας.  Εσείς που ψάχνετε εργασία, φροντίστε να μην αφήνετε     τα πράγματα στην τύχη τους, αλλά να δείχνετε έμπρακτα το ενδιαφέρον σας για τη θέση που επιδιώκετε.

Λέων: Ικανοποίηση και προκλήσεις στα αισθηματικά

Η Αφροδίτη στον Ζυγό το μεγαλύτερο μέρος του μήνα φέρνει εύνοια στα αισθηματικά και στην προσωπική σας ζωή. Η γενικότερη κατάσταση όμως θα σας δείξει ποια είναι τα όρια και οι πρωτοβουλίες σας

Σχέσεις

Η Αφροδίτη από τον Ζυγό σας προσφέρει αρκετές ευκαιρίες για να βελτιώσετε την αισθηματική σας ζωή, με τον τρόπο που σας επιτρέπουν οι ειδικές συνθήκες του περιβάλλοντος και οι περιορισμοί της εποχής, αλλά και της περιοχής στην οποία ζείτε. Όσοι πληρώσατε κάποια εγωιστική συμπεριφορά, έχετε τώρα τη δυνατότητα να επανέλθετε στην πρότερη καλή κατάσταση και να εκτιμήσετε όσο πρέπει τα κεκτημένα σας. Βιαστείτε όμως να κατοχυρώσετε αυτή τη βελτίωση καθώς ο Άρης από τον Κριό επηρεάζει και πάλι τα ευαίσθητα σημεία της σχέσης σας. Οι ελεύθεροι αξιολογήστε περισσότερο τις ανάγκες και τις δυνατότητές σας. Μην αγνοείτε τις ειδικές συνθήκες στις οποίες αναγκάζεστε να είστε, ούτε να θυσιάζετε την ασφάλειά σας για ένα καπρίτσιο. Οι μυστικές σχέσεις δοκιμάζονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αλλά τα προσχήματα σώζονται έστω και την τελευταία στιγμή. Να θυμάστε ότι οι λίγες τελευταίες ημέρες του μήνα λειτουργούν καλύτερα με τη λογική, παρά με τον ενθουσιασμό.

Οικονομικά

Περιορίστε κάπως τα έξοδα χωρίς αντίκρισμα και φροντίστε να καλύψετε μερικές από τις υποχρεώσεις σας. Η πρώτη εβδομάδα του μήνα είναι πιο καταναλωτική από το υπόλοιπο διάστημα γι αυτό καθορίστε πιο έξυπνα τις ανάγκες σας. Η υπερβολή δεν θα αποδώσει αυτά για τα οποία την χρησιμοποιείτε, αλλά θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε μερικά εμπόδια που θα βρεθούν ξαφνικά μπροστά σας. Ο Ερμής γυρίζει σε ορθή πορεία στον Ζυγό από τις 4 έως τις 10 και τακτοποιεί ορισμένες από τις γενικότερες οικονομικές σας εκκρεμότητες. Το πέρασμά του στον Σκορπιό στις 11 επηρεάζει τα οικογενειακά έξοδα ή ότι σχετίζεται με οικογενειακές επιχειρήσεις. Ένα κληρονομικό ζήτημα απασχολεί την καθημερινότητα ορισμένων από εσάς, αλλά ο Άρης από τον Κριό, σε ορθή πορεία από τις 15, θα καταφέρει να βάλει μερικά ακόμα εμπόδια στο δρόμο σας. Όσο και αν έχετε δίκαιο στις όποιες διεκδικήσεις σας, το διάστημα θεωρείται άγονο για να ευδοκιμήσει ο οποιοσδήποτε συμβιβασμός και να έχετε το αποτέλεσμα που θα σας απαλλάξει από μια χρόνια διαμάχη και έγνοια.

Εργασία

Η πρώτη εβδομάδα του μήνα εξακολουθεί να περιορίζει τις δυνατότητες ανάπτυξης και προώθησης του επαγγελματικού σας ενδιαφέροντος. Οι περισσότεροι από εσάς φαίνεται να αναζητάτε κάποια διέξοδο από μια στασιμότητα η οποία διαρκεί περισσότερο από δυο μήνες. Το πρώτο δεκαήμερο, παρά τα περιθώρια που σας προσφέρει για καλύτερες συνεννοήσεις, δεν έχει το αντίκρισμα που περιμένετε και επιθυμείτε. Φαινομενικά είστε ευνοημένοι σε ορισμένες συνεργασίες, τοποθετήσεις, εξελίξεις και κάποιες προοπτικές, στην πραγματικότητα όμως φαίνεται πως για μια ακόμη φορά δεν είστε εσείς που ελέγχετε τις εξελίξεις. Όσοι καταφέρετε να δημιουργήσετε ουσιαστικές συμμαχίες, θα μπορέσετε να προωθήσετε τα συμφέροντά σας, όσο σας επιτρέπουν οι γενικότεροι περιορισμοί. Όσοι αισθάνεστε ότι οι προσπάθειές σας επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την επιχείρησή σας, μη διστάσετε να πάρετε όλα τα προσωρινά μέτρα που μπορούν να περισώσουν όσα έχετε κοπιάσει να καταφέρετε όλα τα χρόνια που εργάζεστε. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ίσως αναγκαστείτε να απασχοληθείτε για λίγο σε άλλο αντικείμενο από αυτό που προσφέρετε τις υπηρεσίες σας.

Παρθένος: Αλλαγή στάσης στα πρακτικά, υπομονή στα αισθηματικά

Επηρεάζεστε από τα δεδομένα της εποχής και απομακρύνεστε συνειδητά από δύσκολες αποφάσεις. Υπερασπιστείτε την κοινωνική σας ζωή και αποφύγετε εντάσεις στις προσωπικές σας εκκρεμότητες

Σχέσεις

Η Αφροδίτη από τον Ζυγό σας επιτρέπει να έχετε ελπίδες για τις επιδιώξεις σας. Φροντίστε να προσαρμοστείτε στις συνθήκες που θα σας επιτρέψουν κάτι τέτοιο και απαλλαγείτε από σκέψεις που σας κάνουν να αναβάλετε μέρα με την ημέρα κάποιες απαραίτητες ενέργειες γι αυτόν τον σκοπό. Μέχρι τις 21 και όσο η Αφροδίτη διέρχεται το ζώδιο του Ζυγού και ο Ήλιος βρίσκεται στον Σκορπιό έχετε αυξημένο τον παράγοντα της τύχης, τηρουμένων πάντα των αναλογιών και των ειδικών συνθηκών και περιορισμών λόγω της γενικότερης κατάστασης. Η Νέα Σελήνη στις 15 στον Σκορπιό επίσης σηματοδοτεί ένα διάστημα μιας εβδομάδας που θα έχετε ανταπόκριση στις προσπάθειες κατάκτησης ενός νέου ανθρώπου, αν και μπορεί να αλλάξετε γνώμη αργότερα, όταν θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν μπορείτε εύκολα να συνδυάσετε ορισμένες από τις υποχρεώσεις και τις δραστηριότητές σας.  Όταν ο Ήλιος περάσει στον Τοξότη στις 22 προετοιμαστείτε για κάποιες δυσκολίες ή για αλλαγή της καθημερινότητάς σας, λόγω παράπλευρων υποχρεώσεων τόσο δικών σας, όσο και του συντρόφου σας.

Οικονομικά

Η επιμονή σας σε ορισμένες διαδικασίες, ή τυπικές ενέργειες καθυστερεί μια οικονομική δοσοληψία στην οποία αρκετοί από εσάς έχετε εναποθέσει πολλές ελπίδες. Φροντίστε να επιταχύνετε τις προσπάθειές σας και να αλλάξετε λίγο τον τρόπο με τον οποίο προσπαθείτε για το αποτέλεσμα που θέλετε. Η Αφροδίτη από τον Ζυγό σας ωθεί σε καταναλωτικά, κυρίως προσωπικά έξοδα και το πιθανότερο είναι να ενδώσετε στον πειρασμό. Ο Άρης επιστρέφει σε ορθή πορεία στις 15 και σας υποστηρίζει εν μέρει στη διεκδίκηση οφειλών από τρίτους. Ο Ερμής από τον Σκορπιό μετά τις 11 φροντίζει να ξεκαθαρίσει τις σκοπιμότητες και να σας βοηθήσει να καθορίσετε τις προτεραιότητές σας. Η Νέα Σελήνη επίσης στον Σκορπιό στις 15 σας βοηθά να απευθυνθείτε στα κατάλληλα άτομα για να επιτύχετε τους στόχους σας. Η φροντίδα κάποιων μεγαλύτερων συγγενών μπορεί να σας φέρει κάποια έκτακτα έξοδα, αλλά ακόμα και αυτά προβλέπονται ελεγχόμενα. Το γενικότερο κλίμα όμως φέρνει περιορισμούς στην επιχειρηματικότητα και επομένως και στο εισόδημά σας. Ευτυχώς, οι περισσότεροι από εσάς έχετε μεριμνήσει για τις δύσκολες εποχές.

Εργασία

Η επικοινωνία θα παίξει σημαντικό ρόλο στις επιδιώξεις σας αυτήν την εποχή. Το πρώτο μισό του μήνα σας αναγκάζει να συμπλεύσετε με τις διαθέσεις των άλλων, κυρίως εσάς που εργάζεστε συλλογικά και έχετε σχέσεις με το κοινό. Ο χρηματοπιστωτικός τομέας γίνεται πιο απαιτητικός και πιο κουραστικός, επομένως, όσοι έχετε σχετική εργασία, φροντίστε να φυλάξετε δυνάμεις και να μην γίνεστε υπερβολικά τυπικοί στη διαχείριση των καθηκόντων σας. Η επιστροφή του Άρη σε ορθή πορεία στις 14, σημαίνει για εσάς ότι αυξάνονται οι τομείς που πρέπει να δραστηριοποιηθείτε για να υπερασπίσετε τα συμφέροντά σας. Η είσοδος του Ερμή στον Σκορπιό στις 11 και μετέπειτα της Αφροδίτης στις 22, εστιάζουν προβλήματα και λύσεις στις επικοινωνιακές σας δυνατότητες. Εκφραστείτε με σιγουριά, αφού προηγουμένως έχετε καταστρώσει την στρατηγική σας. Μιλήστε με επιχειρήματα, αλλά κρατήστε κλειστό κάποιο από τα χαρτιά σας για να το ανοίξετε την κατάλληλη στιγμή και να τελειώσετε μια υπόθεση προς όφελός σας!

Ζυγός: Τροπή στα αισθηματικά, πρωτοβουλίες στα επαγγελματικά

Ενισχύονται οι επιδιώξεις σας στα αισθηματικά σας, αλλά χρειάζεται να προφυλαχτείτε από περιττές ευθύνες και άκρατους συναισθηματισμούς. Αποφύγετε την καταναλωτική σας διάθεση.

Σχέσεις

Η Αφροδίτη στο ζώδιό σας ενισχύει την προσωπικότητα και την αισθηματική σας ικανοποίηση. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όλα γίνονται εύκολα, ή όπως τα θέλετε, αλλά σίγουρα σας βοηθά να πάρετε αποφάσεις, εύκολες ή δύσκολες, να δημιουργήσετε θετικές εντυπώσεις στο περιβάλλον σας και να τοποθετηθείτε σωστά απέναντι στα θέματα που επηρεάζουν κατά όποιονδήποτε τρόπο τα αισθηματικά σας. Η αντίθεσή της όμως που αρχίζει να δημιουργείται σταδιακά  με τον Άρη θα σας φέρει αντιμέτωπους με θέματα που δεν θέλατε να αγγίξετε. Μέρα με την ημέρα όμως, πείθεστε όλο και περισσότερο ότι πρέπει να αναλάβετε δράση και να λήξετε ότι σας ταλαιπωρεί. Η διπλωματία, σε συνδυασμό με τα κατάλληλα επιχειρήματα θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τις αντιστάσεις του συντρόφου σας και να θέσετε μια πιο υγιή βάση για τις περαιτέρω εξελίξεις. Θυμηθείτε ότι πρέπει να προχωρήσετε σταδιακά και μεθοδικά και να μην πελαγοδρομείτε όταν τα θέματα που αντιμετωπίζεται σας φαίνονται πολλά και ανυπέρβλητα.

Οικονομικά

Μπορείτε να αλλάξετε οικονομικές σχέσεις και εξαρτήσεις αν λειτουργήσετε πρακτικά και μεθοδικά. Κρατήστε όλα σας τα δικαιώματα, αλλά φροντίστε να τονίσετε το ρόλο σας σε κάθε οικονομική δραστηριότητα που αποφέρει κέρδος στους συνεργάτες, συνεταίρους, ακόμα και πελάτες. Οι επικοινωνιακές σας δυνατότητες είναι το μεγάλο σας πλεονέκτημα και πρέπει να το ενεργοποιήσετε. Θα υπάρξουν περιπτώσεις σε ορισμένους από εσάς, που θα γίνετε πιο τολμηροί από ότι συνήθως και τότε, θα σας καθοδηγήσει μόνο το ένστικτό σας. Εμπιστευθείτε το και δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας να διαπιστώσει την αξία και την υπευθυνότητά του. Σε κάποιες συνεργασίες θα πρέπει να αποφύγετε την ευθεία κριτική, αλλά να εστιάσετε στη θετική πλευρά των όσων έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Η δύσκολη εποχή που διανύουμε, μπορεί να γίνει ευκολότερη αν βρείτε και τονίσετε τα κατάλληλα κίνητρα τα οποία θα ενεργοποιήσουν τους γύρω σας. Μια νέα ιδέα είναι στο προσκήνιο, αλλά ο Άρης στον απέναντί σας Κριό, δοκιμάζει την αξία της. Αν σιγουρευτείτε για την αυθεντικότητά της, τότε δεν έχετε παρά να την υλοποιήσετε!

Εργασία

Οι του τρίτου δεκαημέρου έχετε να ανταποκριθείτε σε αυξημένα καθήκοντα ιδιαίτερα την πρώτη εβδομάδα του μήνα, όσο ο Ερμής μένει αναποφάσιστος στο ζώδιό σας σαν ανάδρομος μέχρι τις 4. Γυρίζοντας σε ορθή πορεία μέχρι τις 10, αυξάνει τα καθήκοντα όλων και προσφέρει δέλεαρ για να ενεργοποιηθείτε περισσότερο. Τακτοποιήστε όλοι υποθέσεις που παραμένουν σε εκκρεμότητα και αυξήστε τους ρυθμούς της επαγγελματικής σας δραστηριότητας. Η Αφροδίτη στο ζώδιό σας είναι θετικός παράγοντας και αυξάνει την επινοητικότητα και την διάθεσή σας για ουσιαστική εργασία. Κάποιοι θα μπείτε μπροστά στην επαγγελματική σας ομάδα και θα διεκδικήσετε περισσότερα προνόμια, ή προσοχή για όλους σας. Ο Άρης στον Κριό έχει διαπιστώσει τις αντοχές και την ευελιξία σας απέναντι στα θέματα που αντιμετωπίζετε και τώρα προσπαθεί να διασπάσει την προσοχή σας με άλλα, παράπλευρα ζητήματα. Φροντίστε να λειτουργείτε χωρίς να τροφοδοτείτε εντάσεις που δεν σας ταιριάζουν, αλλά να παράγετε αποτέλεσμα το οποίο θα μετρήσει υπέρ σας όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή για να το προβάλετε.

Σκορπιός: Οικονομικές τακτοποιήσεις και επαγγελματικές επιδιώξεις

Κινηθείτε συντηρητικά στις οικονομικές σας επιδιώξεις και πρωτοβουλίες. Κινηθείτε προσεκτικά στην υπεράσπιση του συμφέροντος και προσαρμογή του αντικειμένου της δουλειάς σας.

Σχέσεις

Η πρώτη εβδομάδα του μήνα προσφέρει μικρά περιθώρια βελτίωσης των όσων σας ενοχλούν, αλλά πρέπει να τα εκμεταλλευτείτε και να προσπαθήσετε. Με αυτόν τον τρόπο δείχνετε την καλή σας διάθεση η οποία θα μετρήσει ανάλογα και στην συμπεριφορά του συντρόφου σας. Ο μήνας των γενεθλίων των περισσότερων από εσάς ενισχύει την ανάγκη να ξεκαθαρίσετε καταστάσεις και να αποφύγετε μεγαλύτερα μπερδέματα. Η Νέα Σελήνη στις 16 στο ζώδιό σας, ανανεώνει την ψυχική σας διάθεση και σας βοηθά να γίνετε πιο αποτελεσματικοί στις αισθηματικές σας υποθέσεις. Οι ελεύθεροι όμως, λόγω των μέτρων, βλέπετε να περιορίζεται ο χώρος στον οποίο θα μπορούσατε να επιλέξετε ενδιαφέροντα άτομα για το συναισθηματικό σας αύριο. Η έκλειψη της Σελήνης στις 30 και οι πλανητικές όψεις που ενεργοποιεί, φέρνουν ψυχική αναστάτωση σε ζητήματα σπιτιού και σε παρεμφερή θέματα της οικογένειας, γι αυτό φροντίστε να απομονώνετε και να λύνετε έγκαιρα τα ζητήματα που προκύπτουν για να μην επεκταθούν περισσότερο στη ζωή σας.

Οικονομικά

Κινηθείτε συντηρητικά στη διαχείριση των οικονομικών σας. Αποφύγετε να οξύνετε τις σχετικές σας διαφορές με τρίτους και μην μεγαλοποιείτε αυτά που θα μπορούσαν να τακτοποιηθούν με άλλο, πιο ήπιο τρόπο.  Η γενικότερη κατάσταση αλλάζει σημαντικά τα σχέδια και τις προσδοκίες σας, ενώ ο Ερμής από τον Ζυγό το πρώτο δεκαήμερο είναι υπεύθυνος για τις ταλαιπωρίες που προκύπτουν από ζητήματα του παρελθόντος. Η υπομονή και η ανθεκτικότητά σας απέναντι στις πιέσεις, θα αποδώσουν καρπούς μετά τις 11 του Νοεμβρίου που ο Ερμής περνά στο ζώδιό σας και σας βοηθά να επιβάλλετε απόψεις και να κερδίσετε μέρος της απόστασης που σας χωρίζει από τους στόχους σας. Η βοήθεια προκύπτει από εκεί που δεν το περιμένετε, ή από ευτυχείς συγκυρίες  μκαι συμπτώσεις. Ο Άρης γυρίζει σε ορθή πορεία στις 14 και δείχνει τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να ξεπεράσετε κάποια εμπόδια. Προσοχή χρειάζεται η έκλειψη Σελήνης στον άξονα Διδύμων – Τοξότη στις 30, που επηρεάζει καίρια τον τομέα των οικονομικών σας.

Εργασία

Όσοι εργάζεστε με υπαλληλική σχέση θα χρειαστεί να βάλετε αρκετό νερό στο κρασί σας το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Ο Ερμής από τον Ζυγό διογκώνει την ανασφάλεια που επικρατεί γύρω σας και περιορίζει τα περιθώρια της δικής σας δράσης. Οι υπόλοιποι χρειάζεται να κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές  στις συνθήκες του περιβάλλοντος εργασίας σας, είτε το στενό της επιχείρησής σας, είτε του ευρύτερου χώρου από τον οποίο εξαρτάστε. Από τις 11 που ο Ερμής περνά στο ζώδιό σας μπορείτε να γίνετε περισσότερο εξωστρεφείς, δραστήριοι, διπλωμάτες και επικοινωνιακοί, πάντα μέσα σε ρεαλιστικά πλαίσια. Η ορθή πορεία του Άρη στον Κριό φέρνει στην επιφάνεια κρυφούς ανταγωνισμούς τρίτων και, σε ορισμένους, προσφέρει απρόσμενους συμμάχους. Τέλος η έκλειψη Σελήνης στις 30 επηρεάζει τις φυσικές σας δυνάμεις και επιβάλει αποσύνδεση της καθημερινότητας από τις συνέπειες του άγχους που σας καταβάλλουν. Δοκιμάστε να αλλάξετε τον τρόπο αντιμετώπισης αυτών που σας απασχολούν, φιλοσοφήστε τις καταστάσεις που εγκλωβίζουν τη σκέψη σας και μην γίνεστε καταπιεστικοί, ούτε με τον εαυτό σας, ούτε με εκείνους που εργάζονται γύρω σας!

Τοξότης: Ενδιαφέρουσες προκλήσεις στα αισθηματικά και στις πρακτικές σχέσεις

Τα γεγονότα επηρεάζουν επιδιώξεις και αποφάσεις. Προσαρμόστε τις ικανότητες και τα ταλέντα σας σε ότι σας βοηθά να ξεχωρίσετε και να προοδεύσετε, αποφεύγοντας παγίδες και αντιπαραθέσεις.

Σχέσεις

Ο μήνας ξεκινά με αρκετό προβληματισμό σχετικά με την πορεία μιας σχέσης, ή την προσπάθεια κατάκτησης κάποιου ανθρώπου που σας έχει κινήσει το ενδιαφέρον. Η Αφροδίτη από τον Ζυγό φροντίζει να περιποιείται τα αισθήματά σας, αλλά αναρωτιέστε αν πρόκειται για δυνατές φιλίες, ή συναισθηματική ανταπόκριση. Όπως και να έχει η κατάσταση όμως και παρά το δύσκολο γενικότερο κλίμα, εσείς βρίσκετε τρόπους να νιώθετε αισιόδοξοι και πιο δημοφιλείς. Ο Άρης γυρίζει σε ορθή πορεία στις 14 και σας δίνει δικαίωμα να έχετε τον πρώτο λόγο σε ότι σας αφορά. Φροντίστε να τακτοποιήσετε λεπτά και ακανθώδη ζητήματα, ακόμα δείχνοντας και το αυστηρό σας πρόσωπο. Ο λόγος αυτής της ανάγκης είναι ότι ο Ήλιος περνά στο ζώδιό σας στις 22, αλλά κλείνει με έκλειψη Σελήνης στις 30, στον άξονά σας με τους Διδύμους. Επηρεάζονται λοιπόν οι συνέπειες από αισθηματικές εκκρεμότητες και ατέλειες και γεννώνται ζητήματα που επηρεάζουν τον ψυχισμό σας. Φροντίστε λοιπόν να έχετε ξεκάθαρο τοπίο μπροστά σας για την όποια συνέχεια!

Οικονομικά

Η σκέψη σας είναι στο πως θα ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις που αντί να μειώνονται αυξάνονται. Πολλές από αυτές έχουν μεν βελτιώσει τις συνθήκες ζωής σας σε ορισμένους πρακτικούς τομείς, αλλά τώρα ήρθε η ώρα του λογαριασμού και πρέπει να κινηθείτε ανάλογα. Η βοήθεια έρχεται από το πέρασμα του Ερμή στον Σκορπιό στις 11 που σας βοηθά να αξιοποιήσετε ένα περιουσιακό σας στοιχείο, ή κάποιο ταλέντο σας. Όλα αυτά βέβαια χρειάζονται συγκέντρωση και εργατικότητα για να μπορέσουν να αποδώσουν καρπούς. Αν το σκεφτείτε καλύτερα, έχετε όλα όσα χρειάζονται για να κινηθείτε αποφασιστικά και ωφέλιμα. Η Νέα Σελήνη επίσης στον Σκορπιό στις 15 σας κάνει επινοητικούς και εύστοχους στις κινήσεις σας. Το τελευταίο δεκαήμερο με τον Ήλιο στο ζώδιό σας, έχετε βάλει στόχο την ανάπτυξη και την επιτυχία. Η έκλειψη της Σελήνης στις 30 επηρεάζει τον ψυχισμό σας, αλλά σας παρέχει ταυτόχρονα και το δικαίωμα της επιλογής του τρόπου με τον οποίο θα ξεπεράσετε εμπόδια και ανταγωνισμούς ή υποχρεώσεις.

Εργασία

Οι πρώτες μέρες του μήνα εξακολουθούν το ίδιο μοτίβο στα επαγγελματικά σας με τον προηγούμενο. Αν έχετε εντοπίσει τις αδυναμίες σας, ή διαπιστώνετε ότι αυτό που λειτούργησε ωφέλιμα πλησιάζει στο τέλος του, δεν έχετε παρά να κινηθείτε αποφασιστικά και αποτελεσματικά. Στις 11 ο Ερμής περνά στον Σκορπιό και δείχνει ότι ξεκινά μια περίοδος αποτελεσμάτων και όχι θεωρητικών προσδοκιών. Χρειάζεται λοιπόν να ενεργοποιηθείτε περισσότερο στους τομείς που σας ενδιαφέρουν, ακόμα και στην περίπτωση που ψάχνετε εργασία ή αλλαγή τομέα. Η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό στις 15 σηματοδοτεί την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας, κάτι που θα σας εξυπηρετήσει να κινηθείτε πιο κατάλληλα μέσα στο δύσκολο κλίμα της εποχής. Ο Άρης σε ορθή πορεία από τις 14, κλείνει μια περίοδο επαγγελματικών αντιπαλοτήτων ή αναποτελεσματικότητας. Η έκλειψη Σελήνης στις 30 περιορίζει τις δυνατότητες να κινηθείτε ελεύθερα, αλλά κάτι τέτοιο το είχατε πάρει απόφαση, όταν ελέγξατε τις ανάγκες και τις δυνατότητές σας λίγο καιρό πριν.

Αιγόκερως: Προσωπικές σχέσεις σε αναγκαστική αναπροσαρμογή

Τα γεγονότα και οι περιορισμοί της εποχής σας αναγκάζουν σε πιο προσεκτική συμπεριφορά απέναντι σε εκείνους που αγαπάτε και υποστηρίζετε. Φανείτε αποτελεσματικοί στην εργασία

Σχέσεις

Η Αφροδίτη από τον Ζυγό έφερε συναισθηματικές αναμετρήσεις και ανικανοποίητο. Ενώ σε ορισμένους τομείς της καθημερινότητάς σας αισθανθήκατε πολύ ενισχυμένοι, στα αισθηματικά σας βρεθήκατε χωρίς αντίκρισμα. Είναι απαραίτητο λοιπόν να προσπαθήσετε να επαναφέρετε την ισορροπία σε αυτόν τον βασικό τομέα και αυτό θα το επιτύχετε μόνο με τις απαραίτητες προσαρμογές και υποχωρήσεις. Το ζήτημα είναι να ξεπεράσετε τις δικές σας αγκυλώσεις και να κάνετε μια προσεκτική ανασκόπηση των όσων έχουν αλλάξει γύρω σας. Είναι καλό να έχετε τα ηνία στην προσωπική σας ζωή, αλλά αυτό χρειάζεται περισσότερη διπλωματία και παραχώρηση δικαιωμάτων στον άνθρωπο που έχετε δίπλα σας. Η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό στις 15 σας επιτρέπει να εξηγήσετε τους λόγους της αυστηρότητάς σας, αλλά επίσης, σας βοηθά και εσωτερικά, ώστε να αποφύγετε τις συγκρούσεις με τον εαυτό σας. Η έκλειψη της Σελήνης στον άξονα Διδύμων – Τοξότη στις 30 ανακινεί ζητήματα του παρελθόντος τα οποία δεν έχουν ακόμα τακτοποιηθεί, καθώς αγγίζουν τις πολύ ευαίσθητες και καλά κρυμμένες χορδές του ψυχισμού σας.

Οικονομικά

Είναι δύσκολο να τα έχετε όλα υπό έλεγχο, αλλά εύκολο να ξεφεύγετε από κρίσιμες καταστάσεις δίνοντας κάποια υπόσχεση. Πολλοί θα αισθανθείτε κάποιου είδους επιβουλή στα οικονομικά ή περιουσιακά σας στοιχεία. Μέχρι τις 11 του μήνα, με τον Ερμή στον Ζυγό, οι αποφάσεις δυσκολεύουν και οι κινήσεις είναι ελάχιστα αποτελεσματικές, καθώς τις περισσότερες φορές προκύπτουν απρόοπτα που αλλάζουν ισορροπίες και συσχετισμούς. Όταν ο Ερμής περάσει στον Σκορπιό αλλάζει σταδιακά η κατάσταση στα οικονομικά σας και σας επιτρέπονται κάποιες διορθωτικές κινήσεις σε ότι δεν έχει αποδώσει ακόμα. Το περιβάλλον εξακολουθεί να είναι περιοριστικό και ταυτόχρονα απαιτητικό και πολλοί αντιλαμβάνεστε την ευθύνη που φέρετε εσείς οι ίδιοι γι αυτό. Οι μεγάλοι πλανήτες εξακολουθούν να καθυστερούν κάποιες από τις εξελίξεις, ενώ η έκλειψη Σελήνης στον άξονα Διδύμων – Τοξότη στις 30 αλλάζει τις διαθέσεις εκείνων από τους οποίους εξαρτάστε κατά κάποιο τρόπο οικονομικά. Φροντίστε να είστε συνεπείς σε υποχρεώσεις και στην υποστήριξη εκείνων που αγαπάτε και διέρχονται κάποια ισχνή οικονομική περίοδο.

Εργασία

Η πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου έχει επαγγελματικές προκλήσεις τις οποίες πρέπει να χειριστείτε με μεγάλη υπομονή και διπλωματία. Φροντίστε να μην αντιδράτε εγωιστικά και να μη θεωρείτε ότι οι άλλοι πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθήσουν, ή να υιοθετήσουν τις δικές σας μεθόδους. Σε δύσκολη περίοδο βρίσκεστε εσείς που απασχολείστε σε οικογενειακή επιχείρηση, ή που εργάζεστε δίπλα σε συγγενείς. Η είσοδος του Ερμή στον Σκορπιό στις 11 βοηθά στην καλύτερη συνεννόηση και στην μερική αποτελεσματικότητα των προσπαθειών σας. Ο Άρης από τον Κριό, σε ορθή πορεία από τα μέσα του μήνα δυσκολεύει τις σχέσεις με συνεργάτες και πελάτες, ιδιαίτερα αν η θέση σας είναι αρκετά νευραλγική για το αντικείμενο που υπερασπίζεστε. Ο μήνας κλείνει με έκλειψη Σελήνης στις 30, στον άξονα Διδύμων – Τοξότη. Οι όψεις που δημιουργούνται με τους μεγάλους πλανήτες στο ζώδιό σας συνιστούν υπομονή, πειθαρχία, συντονισμό και στρατηγική. Η ψυχραιμία σας είναι παροιμιώδης και είναι το χαρακτηριστικό που θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε κάποια εμπόδια που θα παρουσιαστούν απρόσκλητα και απρόοπτα.

Υδροχόος: Αναζήτηση οικονομικών λύσεων και τακτοποίηση εκκρεμοτήτων

Η πρακτική πλευρά της καθημερινότητας θα σας απασχολήσει στο μεγαλύτερο μέρος του μήνα. Συγκεντρωθείτε στις επιδιώξεις σας αλλά διαθέστε και περισσότερο χρόνο στις προσωπικές σας ανάγκες!

Σχέσεις

Οι όψεις του Νοεμβρίου σας θέλουν στην πρώτη γραμμή των αισθηματικών σας να προσπαθείτε κυρίως την πρώτη εβδομάδα του μήνα να αποκαταστήσετε τις ισορροπίες, να βρείτε ξανά τον σωστό δρόμο στις υποθέσεις που απασχολούν εσάς και τον σύντροφό σας, καθώς και να σφυρηλατήσετε τις αντοχές σας απέναντι στις προκλήσεις της εποχής. Η Αφροδίτη από τον Ζυγό σας βοηθά να εκφράζετε τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας, η παρατεταμένη αντίθεσή της όμως με τον Άρη από τον Κριό, εστιάζει κυρίως στις αδυναμίες τις οποίες πρέπει να προσέξετε και να καλύψετε. Η γενικότερη κατάσταση επεμβαίνει και στα αισθηματικά σας επηρεάζοντας διαθέσεις και εξελίξεις, τις οποίες πρέπει να ερμηνεύσετε και να αντιμετωπίσετε σωστά. Η τελευταία εβδομάδα, με την είσοδο της Αφροδίτης στον Σκορπιό φέρνει στην επιφάνεια ατέλειες, διλήμματα, ανασφάλειες και αλλαγές στη διάθεσή σας. Οι ελεύθεροι έχετε περιορισμένες ευκαιρίες την περίοδο αυτή, εκτός ορισμένων εξαιρέσεων. Η έκλειψη της Σελήνης στις 30 σας αναστατώνει συναισθηματικά και αλλάζει για μικρό διάστημα τις προσδοκίες σας.

Οικονομικά

Η πραγματικότητα μπορεί να υπολείπεται αρκετά των σχεδίων και του προγραμματισμού σας, όσον αφορά στα οικονομικά σας. Φροντίστε να διαβάζετε σωστά τις ανάγκες και τις δυνατότητές σας για να αποφύγετε ανεπιθύμητες περιπέτειες. Το καλό είναι ότι σε κάθε ακατάλληλη κίνηση διαθέτετε εναλλακτικές τις οποίες ενεργοποιείτε άμεσα. Η πρώτη εβδομάδα είναι κατάλληλη για επαφές με εκείνους οι οποίοι μπορούν να διευκολύνουν, ή να υποστηρίξουν τα σχέδιά σας. Η ανάδρομη πορεία του Άρη μέχρι τις 14 εντείνει τους ανταγωνισμούς και τις κρυφές ενέργειες των άλλων απέναντί σας. Σιγουρευτείτε ότι αυτά που σας παρουσιάζουν σαν οικονομικό περιβάλλον, αντιστοιχούν στην πραγματικότητα πριν κάνετε την οποιαδήποτε κίνηση. Το γενικότερο περιβάλλον οδηγεί σε αμυντικές και όχι σε επιθετικές κινήσεις, παρά την αλλαγή σε ορθή πορεία του Άρη το δεύτερο μισό του μήνα. Έκτακτα περιστατικά φέρνει και η έκλειψη της Σελήνης στις 30 και πρέπει να έχετε προνοήσει για κάθε ενδεχόμενο. Οι πιο εκτεθειμένοι φροντίστε να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις σας, έστω και εν μέρει!

Εργασία

Θα χρειαστεί να εργαστείτε σοβαρά και υπεύθυνα όσον αφορά στις επιδιώξεις σας, οι οποίες ποικίλουν αυτόν τον μήνα. Το πρώτο μισό του Νοεμβρίου εστιάζει κυρίως στην επανεκκίνηση ορισμένων στάσιμων καταστάσεων και θα πρέπει να έχετε προετοιμάσει σωστά το έδαφος που επιτρέπει κάτι τέτοιο. Είστε διπλωμάτες και τώρα διευκολύνεστε στην επικοινωνία και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να δώσετε προτεραιότητα σε ότι σημαντικό μπορεί να διευθετηθεί και αποκατασταθεί. Το δεύτερο μισό του μήνα βγαίνετε ενισχυμένοι από την ορθή πορεία του Άρη στον Κριό και πρέπει να χειριστείτε κατάλληλα τις όποιες ευκαιρίες υπάρξουν για αναβάθμιση του αντικειμένου που υπερασπίζεστε. Πιέσεις θα υπάρξουν για μεγαλύτερη αποδοτικότητα και αυτό αφορά κυρίως εσάς που απασχολείστε σε εξαρτημένη εργασία. Οι επιχειρηματίες χρειάζεται να διευρύνετε το πελατολόγιό σας και ξεκινήστε από τώρα να επεξεργάζεστε τρόπους βελτίωσης της παραγωγής σας, είτε αυτή αφορά σε υπηρεσίες, είτε σε αντικείμενα. Η έκλειψη της Σελήνης στις 30 σας απαιτεί προσοχή σε όσους ασχολείστε με την τεχνολογία και τον χειρισμό μηχανημάτων.

Ιχθύες: Ευάλωτες αισθηματικές ισορροπίες

Φροντίστε την συναισθηματική έκφραση και τις μακρόχρονες σχέσεις που παρουσιάζουν μια φυσιολογική καμπή. Μην παρασύρεστε από όσους δεν φημίζονται για την σοβαρότητα της συμπεριφοράς τους.

Σχέσεις

Η Αφροδίτη από τον Ζυγό επηρεάζει την ερωτική σας διάθεση και σας παρακινεί να ασχοληθείτε με τα δύσκολα και παρακινδυνευμένα. Θεωρητικά, όλα αυτά μοιάζουν εφικτά και σας απομακρύνουν με τη σκέψη από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Ο Νοέμβριος όμως είναι μήνας αρκετών περιορισμών και αναγκαστικών αλλαγών για όλους, γεγονός που σας προσγειώνει σε μια αρκετά πιεστική καθημερινότητα. Φροντίστε να μην επηρεάζεται η διάθεσή σας από γεγονότα που δεν έχουν σχέση με τα συναισθήματα που τρέφετε για κάποιον άνθρωπο, ούτε μπορούν να επισκιάσουν τα όσα καλά επικρατούν στη σχέση σας. Ο γάμος γεννά υποχρεώσεις, αλλά παρέχει και ένα περιβάλλον ασφάλειας, που, οι περισσότεροι από εσάς το έχετε επιλέξει με τη βούλησή σας. Η επιστροφή του Άρη σε ορθή πορεία από τις 14, επαναφέρει  κάποιους προβληματισμούς που σχετίζονται με τις εξελίξεις της αισθηματικής σας ζωής και αφορά κυρίως εσάς που είστε σε ελεύθερη σχέση. Η έκλειψη της Σελήνης στις 30, στον άξονα Νέ – Τοξότη σας δελεάζει να είστε τολμηροί, αλλά δεν εγγυάται το θετικό αποτέλεσμα των προσπαθειών και των ενεργειών σας.

Οικονομικά

Επιμεληθείτε των εξόδων και των υποχρεώσεών σας! Κυριαρχήστε στην καταναλωτική σας διάθεση και διαπραγματευτείτε παλαιότερες οικονομικές συμφωνίες που λόγω των τωρινών συνθηκών δεν αποδίδουν, ή δεν ανταποκρίνονται στους στόχους σας. Ο Ερμής περνά στον Σκορπιό στις 11 και σηματοδοτεί ένα διάστημα εντατικής ενασχόλησης με τα οικονομικά σας. Το γενικότερο κλίμα σας βοηθά να κρατήσετε ανέπαφες κάποιες κτήσεις σας, αλλά σας αναγκάζει να γίνετε αυστηρότεροι και περισσότερο επιφυλακτικοί με ότι θα μπορούσε να επηρεάσει το εισόδημά σας. Η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό επίσης στις 15, αλλά και το τετράγωνο του Πλούτωνα με την Αφροδίτη σας θέλει υποψιασμένους για ότι έχετε συμφωνήσει. Αν πρόκειται για κάτι το οποίο θα σας ανακουφίσει εν μέρει οικονομικά, φροντίστε να είστε κατοχυρωμένοι και εγγράφως. Τέλος, η έκλειψη Σελήνης στις 30, στον άξονα Διδύμων – Τοξότη, σας αναγκάζει να παραμερίσετε διαθέσεις και νοοτροπίες και να προχωρήσετε σε ότι εξυπηρετεί το συμφέρον σας, αγνοώντας παλαιότερες προστριβές και εγωιστικές συμπεριφορές. Αν είναι να αλλάξει κάτι, τότε η προσπάθειά σας πρέπει να είναι σοβαρή και ανεπηρέαστη από συναισθηματισμούς.

Εργασία

Ένας μήνας απαιτητικής ενασχόλησης με την εργασία, όπου θα χρειαστεί να καλύψετε το χαμένο έδαφος στους τομείς που σας ενδιαφέρουν. Διορθώστε ατέλειες και αναπτύξτε σταδιακά την στρατηγική σας, ιδιαίτερα εκεί που θεωρείτε ότι έχετε περιθώρια δράσης και απόδοσης. Το πρώτο δεκαήμερο σας απασχολούν οι σχέσεις στον επαγγελματικό χώρο, τόσο με συνεργάτες, όσο και με το κοινό, ή τους πελάτες σας. Κάποιοι διαπιστώνετε ότι η δημιουργία ευνοϊκού κλίματος, έστω και θεωρητικά, εξυπηρετεί τους σκοπούς σας. Από τις 11 όμως, που ο Ερμής περνά στον Σκορπιό, τελειώνει μια περίοδος χάριτος και ξεκινά η περίοδος που επιδιώκετε απτά αποτελέσματα. Η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό στις 15 σας παρακινεί να συνεργαστείτε με όποιον μπορεί να έχει κοινό συμφέρον μαζί σας, άσχετα αν δεν υπηρετείτε το ίδιο αντικείμενο. Η ορθή πορεία του Άρη στον Κριό σας δείχνει ξεκάθαρα τα εμπόδια που θα συναντήσετε, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να τα εξουδετερώσετε. Χαμηλώστε όμως τις προσδοκίες σας για θεαματικά αποτελέσματα, ανταποκριθείτε στην ανάγκη των άλλων για εμπιστοσύνη και αυτοτέλεια και συνεχίστε τις σοβαρές προσπάθειες που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τα εμπόδια των καιρών και τους όποιους περιορισμούς έχουν επιβληθεί στις συναλλαγές και στις πελατειακές σας συναλλαγές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Eleftherostypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Ζώδια: Η Λίτσα Πατέρα προειδοποιεί για την ημέρα που θα ορκιστεί ο Μπάιντεν

Μιχάλης Μάρδας

Το νου σας: Από αύριο και για ένα μήνα για αυτά τα ζώδια θα βρέχει λεφτά

Μιχάλης Μάρδας

Αυτά είναι τα ζώδια που δεν θα σου πουν ποτέ τον… πόνο τους

Evanthia Karra

Πρόσεξε μην φας κέρατο – Αυτά είναι τα ζώδια που θα απιστήσουν το 2021

Ανδρέας Ντίνης

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 15 Νοεμβρίου

Tinad

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 14 Νοεμβρίου

Μιχάλης Μάρδας

Ζώδια: Αυτά τα 3 ζώδια χωρίζουν και τα ξαναφτιάχνουν με το ίδιο άτομο, πάνω από μια φορά!

Μιχάλης Μάρδας

Τα ζώδια σήμερα Τρίτη 10 Νοεμβρίου

Μιχάλης Μάρδας

Τα ζώδια σήμερα Δευτέρα 09 Νοεμβρίου

Μιχάλης Μάρδας