Στο μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει στη Λέσβο και συγκεκριμένα στη δομή του Καρά Τεπέ. Όπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση της Δευτέρας «στις αρχές Σεπτεμβρίου αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα που προκλήθηκε στη Λέσβο μετά τα γεγονότα στο ΚΥΤ της Μόριας. Σημειώνω ότι κατά την είσοδο των προσφύγων και μεταναστών στην προσωρινή δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ διενεργούνται τέστ σε όλους όσους εισέρχονται σε αυτή. Συγκεκριμένα, έχουν διενεργηθεί 7.064 τέστ και βρέθηκαν 243 κρούσματα κορονοϊού που θα αποτυπωθούν στα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί είναι στα 24 έτη και πρόκειται, κατά κανόνα, για ασυμπτωματικούς. Τονίζεται ότι υποβλήθηκαν σε τέστ ακόμη 160 άτομα, αστυνομικοί και διοικητικό προσωπικό, και είναι όλοι αρνητικοί» ανέφερε.
Διαβάστε ακόμα: Προ των πυλών επιπλέον μέτρα για την Αττική – Οι φόβοι των ειδικών
Ο κ. Πέτσας συνέχισε λέγοντας «αυτές οι εξελίξεις δείχνουν ότι οι έλεγχοι, τα τέστ και η αυξημένη επαγρύπνηση αποδίδουν. Τώρα όμως, έχουμε μπροστά μας το μεγάλο πρόβλημα στα αστικά κέντρα. Η Περιφέρεια Αττικής -και ακόμη περισσότερο το κέντρο της Αθήνας- βρίσκεται ένα βήμα πριν ανάψει το «κόκκινο». Και το βήμα αυτό οφείλουμε να το αποτρέψουμε. Πήραμε και θα πάρουμε όποια μέτρα χρειαστεί για την προστασία της δημόσιας υγείας. Γιατί, πολύ απλά, η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά» κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
Κορωνοϊός - ΕΟΔΥ: 6 διασωληνώσεις και 14 θάνατοι - Αυξάνονται τα κρούσματα γρίπης
Έρχεται εφαρμογή στα κινητά για να μαθαίνουμε τα μέτρα στην περιοχή μας
Την ανάπτυξη εφαρμογής σε κινητά τηλέφωνα μέσω της οποίας ο κάθε πολίτης θα μπορεί να ενημερώνεται για τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού ανά περιοχή, ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας.
Στο ερώτημα αν θα επιστρέψει η καθημερινή ενημέρωση για να πάψει η σύγχυση που επικρατεί, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε: «Όλο το τελευταίο διάστημα από τον Αύγουστο και μετά έχουμε συνεχή λήψη μέτρων προκειμένου να τιθασευτεί το πρόβλημα και ενδεχομένως να υπάρχει σε περιοχές που εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα μια σύγχυση.
Γι’ αυτό τον λόγο αναπτύσσουμε μια εφαρμογή σε συνεργασία του ΕΟΔΥ, του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας στην οποία θα μπορεί με το κινητό του ο κάθε πολίτης να πληκτρολογεί τον ταχυδρομικό του κώδικα και να γνωρίζει ακριβώς τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην περιοχή που βρίσκεται. Αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο για την αποφυγή σύγχυσης» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr