ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

ThessIntec: Η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε τεχνολογικό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Ι.Φ.

«Ξεπεράστηκε το τελευταίο, γραφειοκρατικό εμπόδιο που είχε απομείνει για την υλοποίηση του ThessIntec», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας.

Κι αυτό, καθώς σε νομοσχέδιο του υπουργείου, που ψηφίστηκε μέσα στην εβδομάδα, συμπεριλαμβάνεται διάταξη, όπου καθορίστηκε το τίμημα μεταβίβασης της έκτασης, στην οποία θα εγκατασταθεί το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης γενιάς, από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας στην «THESSINTEC A.E.».

Στο πλαίσιο της διάταξης, προβλέπεται, συγκεκριμένα, πως από τα ενοίκια που θα εισπράττει η εταιρία του ThessIntec από μακροχρόνιες μισθώσεις, το 0,75% θα πηγαίνει προς την «Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας».

«Το ThessIntec ξεκινάει το ταξίδι του», δήλωσε ο κ. Δήμας, προσθέτοντας πως αξιοποιείται μία ανεκμετάλλευτη έκταση 760 στρεμμάτων στον Δήμο Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα υπερσύγχρονο Τεχνολογικό Πάρκο, που αναμένεται να προσελκύσει εταιρίες οι οποίες επενδύουν σε Κέντρα Ερευνας & Ανάπτυξης (R&D), Τεχνοβλαστούς από Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια και νεοφυείς επιχειρήσεις.

«Ολα αυτά θα διαμορφώσουν ένα πρωτότυπο οικοσύστημα καινοτομίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, μετατρέποντάς την σε τεχνολογικό κόμβο των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Παράλληλα, με την ολοκλήρωση του project, αναμένεται να παραχθούν νέες, ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, ενώ θα συμβάλει καθοριστικά στην αντιστροφή του brain drain», τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Κορωνοϊός: «Δεν είμαστε από πέτρα» – Ο Παύλος Αλεξιάδης, γιατρός στο «Ιπποκράτειο» μιλά στον «Ε.Τ.» για τη μάχη στην πρώτη γραμμή

Tinad

Κορωνοϊός: Λιγότερες εισαγωγές ασθενών στη Θεσσαλονίκη – Μικρή «ανάσα» για τα νοσοκομεία της πόλης

Tinad

Κορωνοϊός: Επιτέλους καλά νέα – Κάτω από τα 300 έπεσαν τα κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Αναλυτικά ο επιδημιολογικός χάρτης

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η μεταφορά ασθενών σε ιδιωτική κλινική που επιτάχθηκε

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός – Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε – Δεν πρέπει να ανοίξουμε

Ανδρέας Ντίνης

Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτης συνελήφθη «επί τω έργω» στην Καλαμαριά

Ανδρέας Ντίνης

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Θα φτιάξουμε ένα νέο ΕΣΥ – Μειώνεται το ιικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Ενθαρρυντικά τα μηνύματα από τη χθεσινή εφημερία του Παπαγεωργίου

Ανδρέας Ντίνης

Στο Ιπποκράτειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Το σύστημα υγείας, πιέστηκε, πιέζεται, όμως αντέχει

Ανδρέας Ντίνης