Η μάσκα είναι αυτή που θα βρεθεί κατά βάση στο επίκεντρο της συζήτησης. Οσον αφορά στα υπόλοιπα μέτρα, όπως είναι τα self tests, φαίνεται πως φέτος δεν θα απαιτηθούν τουλάχιστον κατά το άνοιγμα των σχολείων
«Η λογική μας και στα σχολεία θα είναι να πάμε σε όσο το δυνατόν πιο ήπιους περιορισμούς», ανέφερε σε συνέντευξή του (ΣΚΑΪ) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προσθέτοντας ότι «πέρυσι είχαμε ένα πρωτόκολλο που λειτούργησε υποδειγματικά. Απόδειξη αυτού είναι ότι είχαμε περισσότερες νοσήσεις παιδιών αφού κλείσανε τα σχολεία, παρά το διάστημα που λειτουργούσαν».
Ο σκοπός της κυβέρνησης είναι, εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν, η μάσκα να παραμείνει το φθινόπωρο και το χειμώνα υποχρεωτική σε χώρους όπως είναι τα νοσοκομεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αλλωστε, και η υπόλοιπη Ευρώπη προσανατολίζεται περισσότερο σε συστάσεις παρά σε υποχρεωτικότητες. Σημαντικό ρόλο στο να είναι αυτό εφικτό έχει το γεγονός ότι η υβριδική ανοσία του πληθυσμού είναι σημαντική και αυξάνεται.
Με το παραπάνω σκεπτικό, τα σχολεία θεωρείται και από ειδικούς ότι μπορούν να λειτουργήσουν όπως και οι υπόλοιπες δραστηριότητες και εφόσον απαιτηθεί να γίνει επαναξιολόγηση και… διορθωτικές κινήσεις.
Τέλος τα δελφίνια στο Αττικό Πάρκο: Γιατί θα μεταφερθούν εκτός Ελλάδας
Μέντορες και εκπαιδευτικοί όμιλοι
Μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τις μάσκες πάντως, υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που σίγουρα θα προχωρήσουν στα σχολεία από Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, από το σχολικό έτος 2022-2023 στα σχολεία όλης της χώρας εισάγονται επιπλέον οι θεσμοί των Εκπαιδευτικών Ομίλων, οι Μέντορες και οι Ενδοσχολικοί Συντονιστές.
Ειδήσεις σήμερα
Κακοκαιρία: Συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα – Σε ποιες περιοχές έχει σημάνει συναγερμός