Αρχικά, ο 45χρονος σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΑΣ φέρεται να είχε υποβληθεί σε ψυχομετρικά τεστ επαναξιολόγησης της ψυχικής του υγείας από τη Διεύθυνση Υγειονομικού της Αστυνομίας.
Παράλληλα, η σύζυγός του, εξετάστηκε από ψυχολόγο των Ελληνικών Αρχών, μετά την καταγγελία του περασμένου Φεβρουαρίου, ο οποίος την παρέπεμψε στη Ψυχιατρική Κλινική του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου.
Εκεί η 35χρονη διαγνώστηκε με κατάθλιψη, αυτοκτονικό ιδεασμό και έλαβε φαρμακευτική αγωγή.
Τα περιστατικά που μαρτυρούσαν τη φρίκη
Όλο αυτό το διάστημα, κι ενώ υπήρχαν αρκετά στοιχεία που «έδειχναν» ότι κάτι δεν λειτουργούσε σωστά στη συγκεκριμένη οικογένεια, κανείς αστυνομικός δεν είχε ερευνήσει εις βάθος τις ενδείξεις που αντίκριζαν σε καθημερινή βάση. Ήταν γνωστό ότι ο 45χρονος είχε σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων, η σύζυγός του πήγαινε με μελανιές στο γραφείο της, ενώ μέχρι και ο γιος της οικογένειας είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.
Ακόμη, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η καταγγελίες που είχαν λάβει χώρα στο «Χαμόγελο του Παιδιού», που αναφερόντουσαν περιστατικά βίας. Ταυτόχρονα, ένα από τα παιδιά της οικογένειας είχε γράψει σχολική έκθεση, στην οποία είχε αναφερθεί στη φρίκη που ζούσε καθημερινά στο σπίτι, αλλά δεν έγινε τίποτα και το υπουργείο Παιδείας διέταξε ΕΔΕ.
«Με ανάγκαζε να ασελγώ στα πεντάχρονα κορίτσια μου»
Παράλληλα, η αστυνομικός και μητέρα των παιδιών φέρεται να μίλησε για όλα όσα γινόντουσαν στο σπίτι της οικογένειας, όπως ότι ο άντρας της, την ανάγκαζε να ασελγεί στα παιδιά της από τα πέντε τους έτη. Επίσης, η 35χρονη θα κληθεί να δώσει και συμπληρωματική κατάθεση.
«Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από το 2016. Ο σύζυγός μου με ανάγκαζε με τη βία και με απειλές να ασελγήσω σε βάρος των παιδιών μας. Τα κορίτσια ήταν δεν ήταν πέντε ετών. Από τον φόβο μου και από το ξύλο που μου έδινε αναγκαζόμουν να υπακούσω. Ούτε τα παιδιά μπορούσαν να αντιδράσουν, γιατί τα έδερνε και τα απειλούσε», φέρεται να είπε , ενώ πρόσθεσε ότι ο σύζυγός της «τις αρρωστημένες πράξεις του τις κατέγραφε με μία κάμερα που είχε και κάποιες με το κινητό. Επειδή πάντα όμως έλεγχε και είχε πρόσβαση στα κινητά και στους λογαριασμούς όλων, φοβάμαι μήπως διαγράψει ο ίδιος τα αποδεικτικά στοιχεία ή βάλει τον γιο μας να τα διαγράψει».
Η ίδια αναφέρθηκε και στη σωματική κακοποίηση που είχε δεχθεί επί σειρά ετών: «Στην αρχή μού έδινε μπουνιές, χαστούκια και κλοτσιές. Μετά άρχισε και η βία στη σεξουαλική πράξη. Έχω σημάδια δίπλα στα φρύδια από τα χτυπήματα με το κλομπ. Στην πλάτη και στο στήθος καψίματα. Με έκαιγε με αναπτήρα και γκαζάκι, με κεριά. Πάντα του έλεγα ότι δεν θέλω, έκλαιγα απαρηγόρητη, αλλά εκείνος ισχυριζόταν ότι είμαι ανήθικη, επειδή είχα σχέσεις πριν από εκείνον, και ότι έπρεπε να περάσω από δοκιμασίες για να του αποδείξω ότι αξίζω να είμαι μαζί του».
Τι λένε από το ΓΕΣ για την νοσηλεία του αστυνομικού στο 414 ΣΝ
Διευκρινήσεις σχετικά με την νοσηλεία του συλληφθέντα αστυνομικού στο 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων, έδωσαν πηγές του ΓΕΣ.
Καιρός: Πού θα χτυπήσει ο βαλκανικός χιονιάς – Χιόνια ακόμα και μέσα σε πόλεις
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ο αστυνομικός από την στιγμή της σύλληψής του και μετά δεν είχε κινητό τηλέφωνο και νοσηλευόταν κρατούμενος.
Όπως τονίζεται ο υπόψη Αστυνομικός, κατόπιν εισαγγελικής εντολής στο πλαίσιο ακούσιας νοσηλείας του άρθρου 95 παρ. 2 του Ν. 2071/1992 την 25 Νοεμβρίου 2024 μεταφέρθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» στο 414 ΣΝΕΝ (Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων) όπου και εισήχθη. Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2024 και περί τις 16:15 πραγματοποιήθηκε η σύλληψη του και από τη στιγμή εκείνη βρίσκεται υπό τη φύλαξη τριών, έως έξι αστυνομικών, σε εικοσιτετράωρη βάση.
Η Ψυχιατρική Κλινική, στην οποία νοσηλεύεται είναι μια κλειστή δομή και η πρόσβαση γίνεται μόνο κατόπιν εντολής και άδειας του Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής. Από τις 25 Νοεμβρίου 2024, όταν και έγινε η εισαγωγή μέχρι και την 29 Νοεμβρίου 2024 στις 16:15, οπότε και πραγματοποιήθηκε η σύλληψη του, είχε τα δικαιώματα ενός νοσηλευόμενου στην Ψυχιατρική Κλινική του 414 ΣΝΕΝ. Δηλαδή, είχε στη κατοχή του το προσωπικό του κινητό, μπορούσε να πραγματοποιήσει κλήσεις και μπορούσε να δεχθεί επισκεπτήριο όπως όλοι οι υπόλοιποι νοσηλευόμενοι στη κλινική αυτή.
Από την ώρα σύλληψης του και μετά, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, φρουρείται επί εικοσιτετράωρου βάσεως από τρεις έως έξι αστυνομικούς, του έχει αφαιρεθεί η κινητή συσκευή, δεν επιτρέπεται το επισκεπτήριο, διαμένει μόνος του σε δωμάτιο της κλινικής και δεν υπάρχει καμία επαφή με τους υπόλοιπους νοσηλευόμενους.
Με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό της Κλινικής η επαφή γίνεται για ιατρικούς λόγους και υπό την επίβλεψη των αστυνομικών που τον φρουρούν, οι οποίοι έχουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη ασφάλειας και επίβλεψης του υπόψη αστυνομικού.
«Για όλα φταίει η διπολική διαταραχή από την οποία πάσχει η σύζυγός μου» – Τι κατέθεσε στον ανακριτή
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του χθες ο αστυνομικός της Βουλής που κατηγορείται ότι βίαζε τα παιδιά του. Ο 45χρονος απολογήθηκε από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου παραμένει φρουρούμενος κατόπιν επίκλησης εκ μέρους του ψυχολογικών προβλημάτων και αρνήθηκε κάθε αποδιδόμενη κατηγορία και ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης της συζύγου του.
Ο αστυνομικός κατηγορείται για 11 αδικήματα, τα περισσότερα σε βαθμό κακουργήματος και οι κατηγορίες αφορούν: βιασμό, βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων από οικείο κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, γενετήσιες πράξεις μεταξύ συγγενών κατά ανηλίκων από ανιόντα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, πορνογραφία ανηλίκων, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ´ εξακολούθηση, ενδοοικογενειακή βία κατά ανηλίκων κατ´ εξακολούθηση και κατά συρροή, ενδοοικογενειακή παράνομη βία ενώπιον ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, ενδοοικογενειακή παράνομη βία κατά ανηλίκου κατ´ εξακολούθηση και κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία κατ´ εξακολούθηση.
Τι κατέθεσε στον ανακριτή
Ο αστυνομικός απολογήθηκε με υπόμνημα αλλά και μέσω ερωτήσεων που δέχτηκε από τον ανακριτή. Αρχικά αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών που του αποδίδονται, επανέλαβε αρκετές φορές πως ουδέποτε κακοποίησε σεξουαλικά τα παιδιά του και πως όλα αυτά είναι μυθεύματα της φαντασίας της συζύγου του και οφείλονται σε συγκεκριμένη ψυχική νόσο (διπολική διαταραχή) από την οποία πάσχει εδώ και έναν χρόνο και για την οποία της είχε συνταγογραφηθεί αγωγή. Γι αυτό και το Φεβρουάριο που τον κατήγγειλε για ενδοοικογενειακή βία αμέσως μετά ανακάλεσε.
Ο 45χρονος διερωτήθηκε απευθυνόμενος στον ανακριτή πώς γίνεται η σύζυγος του να εργάζεται σε ένα κτίριο όπου υπηρετούν χιλιάδες αστυνομικοί και να εξαναγκαζόταν για χρόνια να κάνει ασελγείς πράξεις στα παιδιά τους χωρίς κανείς να αντιληφθεί το οτιδήποτε.
Ο αστυνομικός αρνήθηκε ακόμη και την παραμικρή σωματική κακοποίηση των παιδιών του, λέγοντας πως έδωσε ένα χαστούκι μια φορά μόνο στον μεγάλο γιο του για κάτι που έκανε στο σχολείο. Ο αστυνομικός ερωτήθηκε για την πτώση του γιου του από το μπαλκόνι πριν τέσσερα χρόνια και είπε ότι ήταν ατύχημα.
Ισχυρίστηκε πως οι κόρες του κατέθεσαν επιβαρυντικά για τον ίδιο γεγονότα επειδή χειραγωγήθηκαν από τη μητέρα τους. Είπε πως του λείπουν τα παιδιά του πολύ και πως έχει να τα δει 14 ημέρες και λυπάται ιδιαίτερα που στιγματίζονται με όλα αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Διευκρίνισε πως πριν από λίγες ημέρες η σύζυγός του, τον κατήγγειλε ξανά για ενδοοικογενειακή απειλή γιατί της είπε «θα σου κόψω τα πόδια» και το παρερμήνευσε.
Μέσω της απολογίας του προσπάθησε να εξηγήσει και το πώς βρέθηκε στο ψυχιατρείο. Όταν πριν από λίγες ημέρες καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους για την ενδοοικογενειακή βία του απαγορεύτηκε να πλησιάζει την σύζυγό του και έπρεπε να φύγει από το σπίτι τους.
Κατόπιν αυτού, η μητέρα του που ανησύχησε για την κατάστασή του, ειδοποίησε την υπηρεσία του. Έτσι, συνάδελφοί του πήγαν σε μαγαζί που συνήθιζε να βγαίνει και τον βρήκαν και τον μετέφεραν σε δημόσιο νοσοκομείο στο οποίο έμεινε τέσσερις μέρες. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική κλινική. Τέλος είπε πως η σύζυγος του πρέπει να γίνει καλά και θέλει να την βοηθήσει για να γίνει καλά.