Αναφορικά με το ζήτημα της επιστολικής ψήφου, σημείωσε: «Oλη η ομογένεια είμαστε θετικοί στην επιστολική ψήφο, όπως ήμασταν θετικοί στη δυνατότητα που δόθηκε στους ομογενείς του εξωτερικού, που είναι πολίτες της Ελληνικής Δημοκρατίας, να μπορούν ψηφίσουν».
Χθες, ο Aρχιεπίσκοπος Αμερικής είχε διαδοχικές συναντήσεις και επαφές με φορείς της Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε και τον Τούρκο πρόξενο, Σερκάν Γκεντίκ. «Ακολουθώντας το παράδειγμα των δύο ηγετών των χωρών, του Ελληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου κ. Ερντογάν, και εμείς συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στην προσέγγιση των δύο χωρών διότι εμείς οι Ελληνες είμαστε λαός της ειρήνης, αγαπούμε την ειρήνη, επιδιώκουμε την ειρήνη, αλλά και ως κληρικός, άνθρωπος της Εκκλησίας νομίζω πως ο ρόλος μας πρέπει να είναι ειρηνοποιός ώστε οι δύο λαοί, που είναι δύο μεγάλοι γείτονες λαοί, προαιώνιοι λαοί, πρέπει να χτίσουμε γέφυρες συνεργασίας και ειρήνης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος, από το δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για «γύρισμα σελίδας» της πόλης αναφερόμενος στην εκλογή του Στέλιου Αγγελούδη και του κ. Φιλόθεου στη θέση του μητροπολίτη.
Ειδήσεις σήμερα
Επιστολή Μπάιντεν στο Κογκρέσο για τα τουρκικά F-16 – Ζητά να εγκριθεί η πώληση