Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίστηκε ο 61χρονος παιδοκτόνος που έπνιξε τη μικρή Στέλλα

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο 61χρονος παιδοκτόνος ο οποίος που κατηγορείται ότι δολοφόνησε την εξάχρονη κόρη του Στέλλα και στη συνέχεια πέταξε το άψυχο κορμάκι της στα σκουπίδια. Μετά την απολογία του που ήταν μάλιστα και ιδιαίτερα σύντομη στην 15η τακτική ανακρίτρια αποφασίστηκε η προφυλάκισή του.

«Σατανά», «δολοφόνε», φώναξαν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους στα δικαστήρια στον πρώην αστυνομικό την ώρα που πέρναγε με σκυμμένο το κεφάλι την πόρτα της ανακρίτριας, προκειμένου να απολογηθεί.

Ο 61χρονος παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο για λιγότερο από μισή ώρα. Αμέσως μετά την απολογία του ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η απολογία του παιδοκτόνου συνέπεσε χρονικά με την κηδεία της 6χρονης Στέλλας, η οποία γίνεται εκτός Αθηνών.

Στην απολογία του ο πρώην αστυνομικός, φέρεται να κράτησε κλειστά τα χαρτιά του χωρίς να απαντήσει στις ερωτήσεις της ανακρίτριας για τα κίνητρά του.

Πάντως φέρεται να ανέφερε πως αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Εν τω μεταξύ, η σύζυγος του και μητέρα της Στέλλας δήλωσε, δια του πληρεξούσιου δικηγόρου της, παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση.

Ο δικηγόρος της Σπύρος Δημητρίου δήλωσε ότι η μητέρα αισθάνεται πλέον οργή για τον παιδοκτόνο.

Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι το έγκλημα ήταν σχεδιασμένο τόνισε : “τόση μεθοδικότητα χωρίς να ειναι σχεδιασμένο, τι να πω μπράβο”.

Επιπλέον ο δικηγόρος ανέφερε πως στο απολογητικό του υπόμνημα επικαλείται ένα περαστικό που επιβάρυνε τη ψυχολογική του κατάσταση.