Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Το ΣΕΦ στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού μέσω του Horizon 2020

Newsroom eleftherostypos.gr

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο πλαίσιο του ψηφιακού του μετασχηματισμού, συνεργάζεται με το ερευνητικό έργο EVAGUIDE συνολικού ύψους 2.392.125 ευρώ, που χρηματοδοτείται από την ΕΕ μέσω του Προγράμματος Πλαισίου Ορίζοντες 2020 (ΗΟRIZON 2020).

Το έργο EVAGUIDE αφορά την εφαρμογή μοντέλων προσομοίωσης και την ανάπτυξη τεχνολογικών μέσων για την ασφαλή εκκένωση εγκαταστάσεων που συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου.

Σκοπός της συνεργασίας είναι η υποστήριξη του προσωπικού ασφαλείας με την επαύξηση της επιχειρησιακής επίγνωσης της κατάστασης του Σταδίου (situational awareness), την βελτιστοποίηση του συντονισμού/ επικοινωνίας μεταξύ του προσωπικού ασφαλείας, καθώς και την άμεση αλληλεπίδραση και ενημέρωση των θεατών σε περίπτωση έκτακτων συμβάντων. Στο πλαίσιο του προγράμματος, το Σ.Ε.Φ. λαμβάνει χρηματοδότηση που θα ισοδυναμεί με το 100% της συνολικής δαπάνης της προαναφερθείσας δράσης.

Για την υλοποίηση του έργου αξιοποιούνται τεχνολογίες κινητών εφαρμογών, προγνωστικής αναλυτικής (predictive analytics) και υπολογιστικού νέφους.

Η συνεργασία θα επιτρέψει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας να έρθει σε επαφή με διεθνείς ερευνητικές πρωτοβουλίες στο χώρο της ασφάλειας και να αξιολογήσει την πρακτική εφαρμογή τους.

Στόχος του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, και της Διοίκησης του Σταδίου είναι η συμμετοχή σε καινοτόμες πρωτοβουλίες και έργα που θα καταστήσουν το ΣΕΦ αναγνωρίσιμο για την αξιοποίηση ρηξικέλευθων καλών πρακτικών σε διεθνές επίπεδο.

Η κοινοπραξία του έργου περιλαμβάνει την ΤΕΛΕΣΤΩ ΕΠΕ (www.telesto.gr, συντονιστής), τις εταιρίες EXUS (www.exus.co.uk) και Crowd Dynamics (www.crowddynamics.com), καθώς και την ένωση για την ασφάλεια των Ευρωπαϊκών γηπέδων ESSMA (www.essma.eu) που στα μέλη της συγκαταλέγονται 350 διεθνή στάδια υψηλών προδιαγραφών.

Περισσότερες πληροφορίες στο δικτυακό τόπο του έργου www.evaguide.eu, καθώς και στον ιστότοπο sef-stadium.gr σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

 

Προτεινόμενα για εσάς

ΔΕΘ 2021-Τσιλιγκίρη: Στο ΣΕΦ ανακαλύψαμε θησαυρούς και πηγές ανάπτυξης

Λάμπρος Κατσαρός

Χρυσοί Σκούφοι 2021: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας – Οι σεφ που διακρίθηκαν

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΔΕΘ: Tο επιστέγασμα μιας νέας εποχής εξωστρέφειας για το ΣΕΦ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Στο ΣΕΦ το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ με Αμαξίδιο

Παιδεία και αθλητισμός στη βιβλιοθήκη του ΔΚΟΕ στο ΣΕΦ, για την Παγκόσμια Ολυμπιακή ημέρα

ΣΕΦ… τεστ με το βλέμμα στο αύριο

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Στο νοσοκομείο γνωστός σεφ έπειτα από φωτιά στο κατάστημά του στην Γλυφάδα

Γκόρντον Ράμσεϊ: Υπερπαραγωγή η επίσκεψη στα Χανιά – Εντυπωσιασμένος από την κρητική κουζίνα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μυστήριο με νεκρό σεφ στη Βούλα – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στο οποίο εργαζόταν

Evanthia Karra