Σύμφωνα με το χάρτη των αυτόματων λύσεων του Γεωδυναμικού Ινστιστούτου πριν και μετά τον σεισμό των 4,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 11:53, έχουν καταγραφεί μια σεισμική δόνηση 3,4 Ρίχτερ, δύο δονήσεις 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και δύο 2,4 Ρίχτερ.
Η πιο ισχυρή δόνηση έγινε, μάλιστα, ιδιαίτερα αισθητή εκτός απο τη Ναυπακτία και στην Πάτρα αλλά και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου. [Διαβάστε εδώ σχετικά]
Απεργία 20 Νοεμβρίου: Ταλαιπωρία η Τετάρτη - Ποιοι απεργούν, τι θα γίνει με ΜΜΜ και σχολεία
Δείτε τη σειρά των δονήσεων
Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Παπαζάχο πρόκειται για μια περιοχή με έντονη σεισμικότητα τα τελευταία 10 χρόνια.
Όπως εξηγεί στο protothema.gr η περιοχή του Κορινθιακού και του Πατραϊκού κόλπου έχει τη δυναμική να δώσει σεισμούς μεγέθους έως και 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ υπενθυμίζοντας ότι το ρήγμα του Κορινθιακού είναι η δεύτερη πιο σεισμική περιοχή στην Ελλάδα.
«Τέτοιου είδους σμηνοσειρές είναι πολύ συνηθισμένες» συμπλήρωσε ο κ. Παπαζάχος σύμφωνα με τον οποίο δεν υπάρχει χαρακτήρας προσεισμικότητας σε αυτή τη σειρά των δονήσεων.