ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Κοντοζαμάνης: Το σύστημα υγείας στελεχώνεται για να λειτουργήσει με επάρκεια και ασφάλεια

Newsroom eleftherostypos.gr

Όλα έχουν γίνει βάσει σχεδιασμού, βάσει προγραμματισμού, προκειμένου να λειτουργήσουν όλα κανονικά στο σύστημα υγείας, απάντησε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την ενημέρωση για την πανδημία, για την απεργία γιατρών και νοσηλευτών στις 15 Οκτωβρίου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του συστήματος υγείας.

«Τεστ γίνονται κάθε μέρα όλο και περισσότερα», είπε ο υφυπουργός και επανέλαβε ότι στην αρχή της πανδημίας ξεκινήσαμε με 850 τεστ την ημέρα, και σήμερα ο μέσος όρος των τεστ για covid-19 είναι 13 με 14.000.

«Υπάρχει επάρκεια σε αντιδραστήρια και αυξημένη παραγωγική δυνατότητα» είπε. Πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες η παραγωγική δυνατότητα σε τεστ θα αυξηθεί, διότι το σύστημα έχει προμηθευτεί επιπλέον δύο μηχανήματα.

Σχετικά με τις μετακινήσεις υγειονομικών ώστε να ενισχυθούν τα νοσοκομεία αναφοράς covid-19, και ειδικά το Νοσοκομείο «Σωτηρία», ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι «στο σύστημα υγείας, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται μετακινήσεις του προσωπικού». Ειδικότερα ανέφερε ότι στο νοσοκομείο «Σωτηρία», προκειμένου να λειτουργήσει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας – η μεγάλη δωρεά της Βουλής των Ελλήνων – πρόκειται να μετακινηθούν 16 άτομα.

«Έχουν εμπειρία στις ΜΕΘ και λογικό είναι, όταν ανοίγεις μια νέα μονάδα, να έχεις κάποιους με εμπειρία οι οποίοι θα υποδεχθούν τους νέους γιατρούς που προσλήφθηκαν για τις ΜΕΘ. Στο ‘Σωτηρία’ θα προσληφθούν 45 νέοι γιατροί που θα στελεχώσουν την νέα μονάδα», είπε ο υφυπουργός. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά, ότι «ένας καρδιολόγος ο οποίος έχει μετακινηθεί στο νοσοκομείο ‘Σωτηρία’, έχει προέλθει από νοσοκομείο στο οποίο υπάρχουν 76 καρδιολόγοι».

Ο κ. Κοντοζαμάνης κατέληξε λέγοντας ότι «το σύστημα υγείας στελεχώνεται προκειμένου να λειτουργήσει με επάρκεια και ασφάλεια και σε καμία περίπτωση δεν διαταράσσεται η λειτουργία άλλων τμημάτων».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Κορωνοϊός: Αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ – Γεμίζουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Evanthia Karra

Κοντοζαμάνης: Δωρεάν το τεστ κορωνοϊού εφόσον ο ασθενής πληροί τις προϋποθέσεις

Tinad

Αιτήσεις έως 7 Οκτωβρίου για 400 προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών –Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

Δημήτρης Ντόγκας

Νοσοκομείο Νίκαιας: Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας – Αυξάνονται οι κλίνες

Evanthia Karra

Κοντοζαμάνης: Μέσα Οκτωβρίου θα ξεκινήσει και φέτος ο αντιγριπικός εμβολιασμός

Ανδρέας Ντίνης

Κοντοζαμάνης: Το σύστημα υγείας είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα κορνωοϊού

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός: Επιστρέφουν κάθε Τρίτη και Παρασκευή Χαρδαλιάς, Τσιόδρας και Κοντοζαμάνης

Ανδρέας Ντίνης

Πώς η πανδημία «πάτησε γκάζι» στον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΕΣΥ

Μιχάλης Μάρδας

Εικοσιτετράωρη απεργία γιατρών και νοσηλευτών του ΕΣΥ την Τρίτη 26 Ιουνίου

Μιχάλης Μάρδας