ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Διπλή πρωτιά για το ΑΠΘ: Έλληνες πανεπιστημιακοί μεταξύ των κορυφαίων επιστημόνων στους υπολογιστές

Newsroom eleftherostypos.gr

Στις δύο πρώτες θέσεις μεταξύ των 37 επιστημόνων από ελληνικά πανεπιστήμια, που περιλαμβάνονται στην παγκόσμια λίστα Guide2Research με τους 1.000 κορυφαίους του 2020 στην Επιστήμη των Υπολογιστών και της Ηλεκτρονικής (Computer Science and Electronics), βρίσκονται οι καθηγητές του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ, Ιωάννης Πήτας και του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, Γεώργιος Καραγιαννίδης.

Πρόκειται για την 6η ετήσια έκδοση της κατάταξης των κορυφαίων χιλίων επιστημόνων στον συγκεκριμένο τομέα, αφότου μελετήθηκαν περισσότερα από 6.000 προφίλ επιστημόνων από όλο τον κόσμο.

Στους επιστήμονες από ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας, περιλαμβάνονται και τέσσερα ακόμη μέλη του ΑΠΘ από το Τμήμα Πληροφορικής, οι καθηγητές Ιωάννης Μανωλόπουλος, Ιωάννης Βλαχάβας, Κωνσταντίνος Κοτρόπουλος και ο επίκουρος καθηγητής Γρηγόριος Τσουμάκας.

«Ο τομέας της Πληροφορικής, ένας από τους πυλώνες του Αριστοτελείου, δημιουργεί διαρκώς νέες προοπτικές έρευνας και ανάπτυξης, ενώ αποτελεί φυτώριο των επιστημόνων του μέλλοντος. Προσανατολισμένο στην έρευνα, την καινοτομία και την αριστεία, το Αριστοτέλειο παράγει σημαντικό έργο, διεθνούς κύρους και αναγνώρισης», δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου για τη διάκριση των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα κριτήρια για την κατάταξη των επιστημόνων αφορούσαν τον δείκτη επιστημονικής ποιότητας (h-index from Google Scholar), ο οποίος έπρεπε να είναι ίσος ή μεγαλύτερος από 40 για να συμπεριληφθούν στην αξιολόγηση, τις παραπομπές, τις βιβλιογραφικές αναφορές κάθε επιστήμονα στο διαδίκτυο, όπως επίσης και τις διακρίσεις τους έως τις 16 Μαΐου 2020.

Προτεινόμενα για εσάς

Πολυτεχνείο: Φρούριο το ΑΠΘ – Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιμετρικά του κτηρίου

Tinad

Εν ανεπαρκεία διατελούντες…

Kon

Στοιχεία που τρομάζουν: Αναμένεται νέα «έκρηξη» κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη – Τι αποκαλύπτουν τα λύματα

Tinad

Τι λέει το ΑΠΘ για τα κρούσματα κορωνοϊού σε φοιτητές

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός: Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές – 14 φοιτητές θετικοί μετά το ξέφρενο πάρτι στο ΑΠΘ

Tinad

Κορωνοϊός: Και άλλο ανεξέλεγκτο πάρτι στο ΑΠΘ – Συνωστισμός και στην πλατεία Αριστοτέλους

Μιχάλης Μάρδας

Στα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου το ΑΠΘ

Ανδρέας Ντίνης

Ο 82χρονος από την Κέρκυρα που έγινε φοιτητής στο Φυσικό του ΑΠΘ!

Evanthia Karra

Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα οι καταγγελίες για απειλές σε βάρος εκπαιδευτικών για τις μάσκες στα σχολεία

Tinad