Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται η προκήρυξη για 2.850 μόνιμους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Newsroom eleftherostypos.gr

Ετοιμος για προκήρυξη είναι ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τη στελέχωση 270 δήμων με 2.850 μόνιμους υπαλλήλους για τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του υπουργείου Εσωτερικών.

Η σχετική προκήρυξη αναμένεται να αποσταλεί άμεσα στο Εθνικό Τυπογραφείο από το ΑΣΕΠ, που έχει προχωρήσει ήδη την επεξεργασία.

Στη νέα προκήρυξη επέρχονται τροποποιήσεις, καθώς οι υπηρετούντες συμβασιούχοι θα έχουν επιπλέον μόρια, αλλά η εμπειρία δεν θα αποτελεί το μοναδικό κριτήριο, ώστε να μην αποκλειστούν νέοι υποψήφιοι από την είσοδό τους στην αγορά εργασίας, ενώ θα περιλαμβάνονται όλες οι ειδικότητες και κλάδοι που υπάρχουν σήμερα ως συμβασιούχοι. Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να εκδοθεί και δεύτερη προκήρυξη που αφορά την πλήρωση άλλων 400 θέσεων, ώστε να φτάσουν συνολικά τις 3.250.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Αγοράς Εργασίας», οι ειδικότητες που θα συμπεριλαμβάνονται στην προκήρυξη είναι: ΠΕ – ΤΕ Κοινωνικοί Λειτουργοί (πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ, µε άδεια άσκησης επαγγέλματος), ΤΕ Επισκέπτες Υγείας, ΠΕ Ψυχολόγοι ή ΠΕ Κοινωνιολογίας ή Κοινωνικής Πολιτικής ή Κοινωνικής Διοίκησης και ΠΕ και ΤΕ Νοσηλευτές, ΔΕ Βοηθοί νοσηλευτών µε άδεια άσκησης επαγγέλματος και οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ΙΕΚ (πιστοποιημένο από τον ΟΕΕΚ) ή Σχολών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή άλλον ισότιμο τίτλο σχολών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής µε άδεια άσκησης επαγγέλματος, ΠΕ Κοινωνικής Πολιτικής, ΠΕ Κοινωνικής Διοίκησης, ΔΕ Οδηγοί, ΥΕ Οικογενειακοί Βοηθοί.

Σημειώνεται ότι με τροπολογία έχουν παραταθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 και η διάρκεια του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι συμβάσεις του απασχολούμενου προσωπικού, ενώ έως την κάλυψη των οργανικών θέσεων μέσω της επερχόμενης προκήρυξης του ΑΣΕΠ οι πιστώσεις χρησιμοποιούνται για την παράταση του προγράμματος. Αυτό γίνεται μέχρι να εκδοθούν τα αποτελέσματα και να αναλάβουν υπηρεσία οι μόνιμοι που θα προσληφθούν.

Από το ένθετο «Αγορά Εργασίας» που κυκλοφορεί με τον Ελεύθερο Τύπο

Προτεινόμενα για εσάς

Αστυνομία στα Πανεπιστήμια: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 400 ειδικών φρουρών

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΑΣΕΠ: Αυτές είναι οι προκηρύξεις που «τρέχουν» – Εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο

Η Αγορά Εργασίας στον Ε.Τ.: 1428 προσλήψεις μονίμων – Οι 7 νέοι διαγωνισμοί ΑΣΕΠ μέσα στην Άνοιξη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η Αγορά Εργασίας στον Ε.Τ.: Όλες οι νέες ευκαιρίες για δουλειά στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα

Δημήτρης Ντόγκας

Η Αγορά Εργασίας στον Ε.Τ.: Όλες οι νέες θέσεις απασχόλησης σε Δημόσιο, δήμους και ιδιωτικό τομέα

Δημήτρης Ντόγκας

Η Αγορά Εργασίας στον Ε.Τ.: Όλες οι νέες θέσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Δημήτρης Ντόγκας

Η Αγορά Εργασίας στον Ε.Τ.: Οι ευκαιρίες απασχόλησης σε υπουργεία, δήμους και φορείς – Οι ειδικότητες και οι κρίσιμες ημερομηνίες

Δημήτρης Ντόγκας

Διασφαλίστηκε η συνέχιση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Evanthia Karra

Θεοδωρικάκος: Μέσα στο μήνα ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για 3.000 μόνιμες θέσεις στο «Βοήθεια στο Σπίτι»