ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Υπ. Πολιτισμού: Λιποθυμίες επισκεπτών στην Αρχαία Ολυμπία – Kλειστά τα αναψυκτήρια εδώ και 4 χρόνια

Newsroom eleftherostypos.gr

Τις τελευταίες μέρες λόγω του καύσωνα σημειώθηκαν περιστασιακές λιποθυμίες επισκεπτών στην αρχαία Ολυμπία «επειδή τα αναψυκτήρια στο Μουσείο και στον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας δε λειτουργούν τα τελευταία τέσσερα χρόνια και οι επισκέπτες δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν ούτε νερό» αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού.

«Ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνιος Αυγερινός» συνεχίζει η ανακοίνωση του υπουργείου «ανταποκρινόμενος στο αίτημα της υπουργού Πολιτισμού Λ. Μενδώνη έστειλε αμέσως εθελοντές, που μοιράζουν εμφιαλωμένο νερό στους επισκέπτες. Η υπουργός ευχαριστεί θερμά τον κ. Αυγερινό για την προθυμία και την ταχύτητα με την οποία συνέβαλε στην προσωρινή λύση του προβλήματος. Η προσπάθεια, για την επίλυση ανάλογων προβλημάτων σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, έχει ήδη ξεκινήσει».

Επίσης, η ίδια ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι «στην Ακρόπολη προσφέρουν τις υπηρεσίες τους γιατρός -οπλίτης και νοσηλευτής- από το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας. Στο Κέντρο Πληροφόρησης, επί του πεζοδρόμου Δ. Αρεοπαγίτου και στο παλαιό μουσείο Ακροπόλεως, προσφέρουν τις υπηρεσίες εθελοντές-νοσηλευτές από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Τρίτη, Πέμπτη και Σαββατοκύριακα, οπότε και η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα της Ακρόπολης, στη Δ. Αρεοπαγίτου ποδηλάτες με εξοπλισμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προσφέρουν εμφιαλωμένο νερό στους επισκέπτες».

Τέλος «στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης σταθμεύει μόνιμα πλέον ασθενοφόρο, για την περίπτωση έκτακτης μετακομιδής, μετά από αίτημα της υπουργού Πολιτισμού προς τον υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, ο οποίος ανταποκρίθηκε εντός 24ώρου» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

.

Προτεινόμενα για εσάς

Αρχαία Ολυμπία: Οι εργασίες αποκατάστασης στο εργαστήριο του Φειδία με γερμανική αρωγή

Δημήτρης Ντόγκας

Τραγωδία στην Ηλεία: Βρέθηκε νεκρός αστυνομικός – Τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι Αρχές

Κορωνοϊός: Χωρίς θεατές η τελετή Αφής της Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία

Αυτοψία της Λίνας Μενδώνη στην Αρχαία Ολυμπία

Με περιορισμούς η τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία λόγω κορωνοϊού

Τραγωδία στην Αρχαία Ολυμπία: Αυτοκτόνησε ένας 51χρονος

Δημήτρης Κατσάκος

Πυρκαγιά σε εξέλιξη σε δάσος στην Αρχαία Ολυμπία

Δημήτρης Κατσάκος

Μεγάλη φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία – Εκκενώνεται ο Ξηρόκαμπος

Evanthia Karra

Μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Λούβρο στην Αρχαία Ολυμπία

Δημήτρης Κατσάκος