Μεταξύ των επτά νεκρών που ήταν υπήκοοι Ρωσίας, Ρουμανίας και Τσεχίας ήταν και δύο ανήλικα αγόρια. Από εκεί και πέρα σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, μέχρι στιγμής, 120 πολίτες έχουν μεταφερθεί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ή και με δικά τους μέσα στα νοσοκομεία Πολυγύρου, «Παπανικολάου», «Γεννηματάς» και στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών.
Εννέα τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», εκ των οποίων μία γυναίκα διασωληνωμένη στη ΜΕΘ, δώδεκα τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Πολυγύρου και πέντε παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» με ελαφρά τραύματα.
Ένα άτομο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης, λόγω τραυμάτων που υπέστη στη διάρκεια της θεομηνίας στη Χαλκιδική. Καθόλη τη διάρκεια της νύχτας προσήλθαν συνολικά στο “Παπανικολάου” 22 περιστατικά, εκ των οποίων εισήχθησαν και νοσηλεύονται εννέα.
Όπως ανέφερε η διοικήτρια του νοσοκομείου του νοσοκομείου, Μαρία Γιογκατζή, ένας εξ αυτών νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση ενώ τέσσερις νοσηλεύονται στην Ορθοπαιδική Κλινική με κατάγματα, τρεις στη Δ΄Χειρουργική κλινική και ένας στη Νευροχειρουργική.
Απεργία 20 Νοεμβρίου: Ταλαιπωρία η Τετάρτη - Ποιοι απεργούν, τι θα γίνει με ΜΜΜ και σχολεία
Επίσης, πέντε παιδιά, τέσσερα κορίτσια και ένα αγόρι, ηλικίας από 3,5 έως 13 ετών, που τραυματίστηκαν από αιωρούμενα αντικείμενα λόγω της θεομηνίας στη Χαλκιδική νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς”. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης από τις περιοχές Φλογητών και Νέων Πλάγιων Χαλκιδικής.
«Είναι τέσσερα κορίτσια και ένα αγόρι που έχουν θλαστικά τραύματα και είναι όλα εκτός κινδύνου. Μόνο το ένα που είχε θλαστικά τραύματα στο κεφάλι χρειάστηκε να χειρουργηθεί και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Είναι παιδιά οικογενειών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που βρίσκονταν εκεί για τουρισμό. Το ένα κορίτσι , ηλικίας 13 ετών είναι Σερβίδα, ενώ τα υπόλοιπα είναι παιδιά Ελλήνων» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικήτρια του νοσοκομείου “Γ.Γεννηματάς”, Μελπομένη Τσούγκα.
Οσο για το μέγεθος των καταστροφών αυτές αποκαλύφθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας. Ανυπολόγιστες είναι ζημιές σε εγκαταστάσεις και ιδιωτικές περιουσίες τού δήμου Νέα Προποντίδας, στο παραλιακό τμήμα από τον Αγιο Παύλο έως την Καλλικράτεια και την Ποτίδαια, όπου εντοπίζονται τα σημαντικότερα προβλήματα.
Στέγες σπιτιών και καταστημάτων κατέρρευσαν, αυτοκίνητα καταστράφηκαν, πινακίδες ξηλώθηκαν, κολώνες φωτισμού έπεσαν, δένδρα ξεριζώθηκαν, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να βρίσκεται όλη τη νύχτα στο «πόδι» για διασώσεις ατόμων, αντλήσεις υδάτων και κοπές δένδρων. Συνολικά δέχθηκε πάνω από 600 κλήσεις και επενέβη σε 235 συμβάντα, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν.
Προβλήματα προκλήθηκαν και στα δρομολόγια των τρένων. Συγκεκριμένα ανεστάλησαν όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στη γραμμή Θεσσαλονίκης Αλεξανδρούπολης καθώς σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ η σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Ξάνθης – Αλεξανδρούπολης ειναι απροσπέλαστη λόγω της πλημμύρας που προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση στην περιοχή.
Επίσης τα προβλήματα ηλεκτροδότησης συνεχίζονται στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Χαλκιδικής.