Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν όταν στο πλαίσιο στοχευμένης διαδικτυακής έρευνας, που πραγματοποιήθηκε το Φθινόπωρο του 2014 από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε διάφορα δίκτυα-προγράμματα ανταλλαγής αρχείων, με σκοπό την εύρεση χρηστών που κατείχαν και είχαν πρόσφορο για διαμοιρασμό υλικό παιδικής πορνογραφίας, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 49χρονου ημεδαπού.
Για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές οι οποίες εξέδωσαν βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και σε συνεργασία με την εταιρεία υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία του συλληφθέντα.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 49χρονου στη Κω στις 10 Σεπτεμβρίου 2014, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών. Από την επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα κατασχεθέντα ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα βρέθηκε πλήθος αρχείων παιδικής πορνογραφίας (βίντεο) γεγονός για το οποίο εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία.
Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί, το υλικό αυτό ο 49χρονος φέρεται να το «κατέβασε» το τελευταίο τρίμηνο πριν τη σύλληψη του, ενώ από την ίδια έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία συνολικά πέντε εμπλεκομένων – χρηστών ίντερνετ.
Ο ένας εξ αυτών ήταν ο 49χρονος και ο δεύτερος ένας Γερμανός στο σπίτι του οποίου στην Κω οι αστυνομικοί βρήκαν αντίστοιχο υλικό παιδικής πορνογραφίας κατά την «έφοδο» που έκαναν στο νησί.
Ωστόσο η υπόθεση του Γερμανού παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη χωρίς να γίνει σύλληψη αφού ο αλλοδαπός φέρεται να έχει επιστρέψει στην χώρα του.
Σε βάρος του 49χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια δια συστήματος Η/Υ και με χρήση ανηλίκου κάτω των 15 ετών.
Απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή Κω ο 49χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 49χρονος ισχυρίστηκε πως και ο ίδιος είναι θύμα και μάλιστα ηλεκτρονικής απάτης καθώς εν αγνοία του «κατέβηκε» το φωτογραφικό υλικό (περίπου 100 φωτογραφίες) που βρέθηκε στον υπολογιστή του.
Με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 49χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση είναι ο κ. Κώστας Ασλάνης.
Πηγή: rodiaki.gr
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]