Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Επικό: Το υπουργείο Δικαιοσύνης πανηγυρίζει γιατί η σημερινή απόδραση από τον Κορυδαλλό ήταν η πρώτη από το 2015

Αιφνιδιαστική έρευνα στις φυλακές Χανίων - Βρήκαν σουβλί και αυτοσχέδια μαχαίρια

Newsroom eleftherostypos.gr

Tο υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά την απόδραση δύο προσωρινά κρατουμένων για κλοπές από τις φυλακές Κορυδαλλού, οι οποίοι αναζητούνται από την Ελληνική Αστυνομία, ανακοίνωσε ότι διατάχθηκε έκτακτος έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης Καταστημάτων Κράτησης.

Επίσης γνωστοποιήθηκε ότι διατάχθηκε καθώς και πειθαρχική έρευνα από Εισαγγελικό Λειτουργό, προκειμένου να διακριβωθούν με ακρίβεια τα συμβάντα και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες υπαλλήλων, εφόσον υφίστανται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «ειδικά για το χρονικό διάστημα των εορτών έχουν δοθεί ρητές εντολές στα καταστήματα κράτησης από το υπουργείο (στις 11/12/2018, στις 19/12/2018 και στις 27/12/2018) για «επίταση των μέτρων ασφαλείας» προκειμένου να αποτραπούν κάθε είδους έκνομες ενέργειες».

Ακόμα, το υπουργείο αναφέρει ότι «από το 2015 μέχρι σήμερα, και παρά τις αντίθετες «Κασσάνδρες», η σημερινή απόδραση είναι η πρώτη που συμβαίνει από κλειστή φυλακή, σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη».

Από πίνακα που επισυνάπτει το υπουργείο, προκύπτει ότι το έτος 2013 σημειώθηκαν 13 αποδράσεις από τις φυλακές, έξι το 2012, από δύο κατά τα έτη 2009-2011, επίσης δύο το 2006, το 2004 και το 2000, ενώ από μια απόδραση σημειώθηκε κατά τα έτη 2001 και 2002.

Βέβαια πολλοί ήταν εκείνοι που σχολιάζοντας την ανακοίνωση του υπουργείου ανέφεραν ότι είναι η πρώτη απόδραση από κλειστού τύπου φυλακές γιατί με τον νόμο Παρασκευόπουλου οι βαρυποινίτες δεν είχαν διάθεση να σχεδιάσουν σχέδια απόδρασης καθώς έβγαιναν έξω με την βούλα του κράτους.   

Το χρονικό της απόδρασης

Οι Αλβανοί κατάφεραν να κόψουν τα κάγκελα του κελιού τους, να βγουν στον προαύλιο χώρο, να σκαρφαλώσουν τον τοίχο με ένα αυτοσχέδιο σχοινί που είχαν λουριά τσαντών, στην άκρη του οποίου είχαν έναν γάντζο και να το σκάσουν κάτω από τη μύτη των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των εξωτερικών φρουρών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες η απόδραση των δυο Αλβανών έγινε αντιληπτή σήμερα το πρωί, αν και η απόδραση σημειώθηκε χθες το βράδυ στις 20:30 όπως διαπιστώθηκε από τις κάμερες των φυλακών!

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση, πέρα από το πως κατάφεραν να κόψουν τα κάγκελα και να φτιάξουν τον γάντζο, είναι και πως δεν έγιναν αντιληπτοί. Το πιθανότερο, σύμφωνα με τον Αντώνη Αραβαντινό ήταν πως δεν υπήρχε σκοπός ούτε στη σκοπιά 6, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες πως… άδεια ήταν και η σκοπιά 5 που βρίσκονται κοντά στο σημείο της απόδρασης.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Νομοσχέδια από το υπ. Δικαιοσύνης για τρομοκρατία και fast track δίκες για επενδύσεις

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός: Παρατείνεται κατά 1 μήνα το δικαστικό έτος – Κατατέθηκε η τροπολογία

Tinad

Αλλαγές για συνεπιμέλεια τέκνων – Έρχεται οριστική λύση

Δημήτρης Κατσάκος

Δεκτό επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη Διαμεσολάβηση

Evanthia Karra

Την παραμονή τους στο Υπ. Δικαιοσύνης ζητούν οι επιμελητές ανηλίκων

Μιχάλης Μάρδας

Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Μιχάλης Μάρδας

Το πρώτο ΦΕΚ της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι φυλακές

Ανδρέας Ντίνης

Στον Κορυδαλλό σφάζονται και το υπουργείο Δικαιοσύνης μιλά για μικρής έκτασης επεισόδια!

Μιχάλης Μάρδας

Το υπουργείο Δικαιοσύνης απαντά για τον βιασμό λέγοντας πως οι ποινές είναι εκτιτέες (ξεχνώντας πως είναι μικρές)

Evanthia Karra