Να σημειώσουμε πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε από την αρχή ζητήσει ο έλεγχος του πόθεν έσχες να διενεργηθεί επί του συνολικού τιμήματος και όχι μόνον σε ό,τι αφορά στην πρώτη δόση.
Αρχικά ο υπουργός Επικρατείας είχε πει πως «αυτή τη στιγμή πρέπει να βεβαιώσουν ότι μπορούν να καταβάλλουν την πρώτη δόση. Από εκεί και ύστερα θα το δούμε και θα πράξουμε τα ανάλογα».
Ο ίδιος μετέθεσε τη συζήτηση για τις θεματικές άδειες στο απώτερο μέλλον και ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι υπάρχει αυξημένη πίεση από τους αδειούχους για προστασία της επένδυσής τους.
Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε χαρακτηριστικά ότι «οι θεματικές άδειες θα μας απασχολήσουν στο πολύ απώτερο μέλλον», εξηγώντας ότι «πρώτα θα δοθούν οι άδειες στους περιφερειακούς σταθμούς και μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία για τις θεματικές άδειες. Το θέμα αυτό δεν αφορά τον παρόντα χρόνο, θα μας απασχολήσει όταν ολοκληρωθεί η αδειοδότηση των περιφερειακών σταθμών».
Ο κ. Παππάς έκανε εκτενή αναφορά και στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, τον οποίο χαρακτήρισε «απόλυτα διαφανή», ενώ όταν ρωτήθηκε για ποιον λόγο η όλη διαδικασία θύμισε «Big Brother», απάντησε: «Το κάναμε γιατί θέλαμε να διασφαλίσουμε ότι, π.χ., ένας κλητήρας δεν θα δώσει στοιχεία της διαδικασίας σε κάποιους διαγωνιζόμενους. Στόχος μας ήταν να μην ανταλλάξουν πληροφόρηση μεταξύ τους οι διαγωνιζόμενοι. Και αυτό το πετύχαμε».
Ο Νίκος Παππάς προανήγγειλε πρωτοβουλίες για τους εργαζόμενους των καναλιών που μένουν εκτός φάσματος, τονίζοντας ότι θα δοθούν κίνητρα για την απασχόληση και στους καινούργιους αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς.
«Έρχονται οι Φαρισαίοι και υποκριτές να μας πουν τώρα για την ανεργία. Δεν είδα κανέναν να βγαίνει να διαμαρτύρεται όταν έκλεισε το Alter, δεν τους θυμάμαι. Ή όταν μείωσε το προσωπικό του το Mega, o ANT1 ή το Star» συμπλήρωσε ο Νίκος Παππάς.
«Κάποιοι πρέπει να ζητήσουν συγνώμη γιατί 30 χρόνια δεν είχαν εισπράξει ποσά που έπρεπε να έχουν εισπραχθεί», τόνισε επίσης ο κ. Παππάς και σημείωσε ότι ήταν απολύτως παράνομο να μην έχουν τα κανάλια άδεια.
Αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση υπογράμμισε ότι «εμφανίζεται ως θλιβερή ηχώ, εκπροσωπώντας συγκεκριμένα συμφέροντα σταθμών».