Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Σύσκεψη για την ανομία και τα ναρκωτικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Πρύτανης ΑΠΘ: Δεν καταργείται το άσυλο των ιδεών αλλά της ανομίας

Newsroom eleftherostypos.gr

Μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος διακίνησης ναρκωτικών εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου θα συζητηθούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης στη Θεσσαλονίκη.

Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής, Φώτης Δομζαρίδης, ο Διευθυντής Ασφάλειας, Νίκος Ζησιμόπουλος, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας και ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ.Μπουτάρης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, επισήμανε την αναγκαιότητα λήψης μέτρων «για να “καθαρίσει” το πανεπιστήμιο από τους εμπόρους ναρκωτικών. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς ως δήμος, ούτε το πανεπιστήμιο. Μόνο η αστυνομία μπορεί».

Αναφερόμενος στο θέμα του ασύλου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε πως «ο νόμος είναι ξεκάθαρος, όμως έχει πρόβλημα η εφαρμογή του. Πρέπει το πανεπιστήμιο να αναλάβει τις ευθύνες και να καλεί την αστυνομία».

Διάβημα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης προς τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς και Αρχές με το οποίο “να διατυπώνεται ευθέως ρητή αξίωση για την κατάργηση του νόμου περί ασύλου με τη σημερινή μορφή”, ζήτησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης.

Όπως τόνισε ο κ.Καλαφάτης «αυτή θα ήταν μια σθεναρή στάση από πλευράς δήμου», προσθέτοντας πως η έκδοση ψηφίσματος που πρότεινε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα και η πραγματοποίηση συνεδρίασης για συμβολικούς λόγους στους χώρους του ΑΠΘ, «είναι ασπιρίνες για έναν τέτοιου είδους καρκίνο».

Η Ρία Καλφακάκου, από την παράταξη Ανοιχτή Πόλη, δήλωσε πως «όλοι είμαστε κάθετοι αντίθετοι στη διακίνηση των ναρκωτικών και κανένα άσυλο δεν το καλύπτει», ενώ ο Γιάννης Δελής, από την Λαϊκή Συσπείρωση, τόνισε ότι «κανένα άσυλο δεν μπορεί να προστατέψει τους ναρκέμπορους».

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία ψήφισμα για το πρόβλημα της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών στους χώρους του ΑΠΘ που ανάγνωσε η κ. Γούλα, με βάση τα όσα ειπώθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση παρουσία του πρύτανη κ. Μήτκα.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

«Λαβράκι» έβγαλε η έρευνα στις φυλακές της Πάτρας: Έκρυβαν ακόμη και αποστακτήριο για τσίπουρο

Tinad

Στη «φάκα» αστυνομικών της Θεσσαλονίκης έμποροι κοκαΐνης στη Σαντορίνη

Evanthia Karra

Ο 82χρονος από την Κέρκυρα που έγινε φοιτητής στο Φυσικό του ΑΠΘ!

Evanthia Karra

Πρόταση πρύτανη ΑΠΘ στον Μητσοτάκη: Ειδική μονάδα φύλαξης των πανεπιστημίων

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός – Σοκάρει η νέα έρευνα του ΑΠΘ: 2.000 κρούσματα ημερησίως τον Δεκέμβριο

Μιχάλης Μάρδας

Νέα «αμαρτωλή» νύχτα στη Μύκονο: Ζευγάρι με κορωνοϊό που έσπασε την καραντίνα και ναρκωτικά σε prive πάρτι

Μιχάλης Μάρδας

Εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας

Kon

Κορωνοϊός – Έρευνα ΑΠΘ: Αυστηρή τήρηση των μέτρων αλλιώς 700 κρούσματα ημερησίως

Tinad

Συλλήψεις σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο για ναρκωτικά και όπλα

Ανδρέας Ντίνης