Ο 39χρονος ήταν εκπαιδευόμενος στο “Ιπποκράτειο”, στους χώρους του οποίου εκτυλίχθηκαν όλα τον Απρίλιο του 2017.
Τι αναφέρει η αγωγή
Στην αγωγή, ο σύζυγος, τα παιδιά και η μητέρα της άτυχης μεσίτριας μεταξύ άλλων κάνουν λόγο για πλημμελή φύλαξη των αναισθητικών φαρμάκων, στα οποία είχε πρόσβαση ο γιατρός και τα χρησιμοποίησε με αποτέλεσμα να οδηγήσει την 36χρονη στον θάνατο.
Βάρκιζα: Πώς έγινε η επίθεση με μαχαίρι στον 50χρονο - Τέσσερις οι δράστες
Όπως αναφέρεται στην αγωγή, ο ειδικευόμενος γιατρός μπορούσε να έχει πρόσβαση σε φάρμακα, όπως φαιντανύλη και προποφόλη, αναισθητικά που βρέθηκαν στο σώμα της άτυχης γυναίκας, και να τα χρησιμοποιεί χωρίς να γίνεται αντιληπτός.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της οικογένειας, η εσφαλμένη και αμελής καταγραφή των αναισθητικών φαρμάκων από τους υπεύθυνους του νοσοκομείου είχε ως αποτέλεσμα τα όργανα του “Ιπποκράτειου” να μην μπορούν να αντιληφθούν εάν μειώθηκε η ποσότητα κάποιου φαρμάκου και ποιος το χρησιμοποίησε.
Μεταξύ άλλων στην αγωγή αναφέρεται ότι τα κλειδιά των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου δεν φυλάσσονται επαρκώς και όπως τονίζεται “συνέπεια αυτού ήταν ο ειδικευόμενος γιατρός να έχει πρόσβαση σε αυτούς τους χώρους, στους οποίους κατάφερε να παρασύρει την άτυχη συγγενή μας, όπου με δόλο ενεργώντας επέφερε τον θάνατό της”.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]