Η σύγχυση που προέκυψε για το ποιοι ήταν οι επιβαίνοντες του μοιραίου ταχυπλόου «Ντουέντε» και η καθυστέρηση του Λιμενικού να δώσει «απαντήσεις» έδωσε χώρο στην ανάπτυξη φημολογιών που άρχιζαν να σκεπάζουν με μαύρα σύννεφα τις έρευνες. Οι φήμες σχετίζονταν με το ποιοι θα μπορούσαν να ήταν τελικά οι επιβαίνοντες και το κατά πόσο υπάρχει πιθανότητα συγκάλυψης.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Θοδωρής Δρίτσας να προχωρήσει χθες σε μία πολιτικά ανορθόδοξη κίνηση δίνοντας ο ίδιος στη δημοσιότητα τα ονόματα των επιβαινόντων στο ταχύπλοο. Οπως είπε, μαζί με τον 77χρονο κυβερνήτη του «Ντουέντε» Θρασύβουλο Λυκουρέζο βρίσκονταν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, ο 83χρονος Επαμεινώνδας Βενετσιάνος και η 80χρονη Ευθυμία Βενετσιάνου, και η 65χρονη Θεοδότη Καρακάση. Ταυτόχρονα, επέλεξε να μεταβεί στην Αίγινα αμέσως σχεδόν μετά το δυστύχημα, όπου και παρέμεινε κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, παρόλο που ο ίδιος ισχυρίζεται πως δεν παρενέβη καθόλου στην προανακριτική διαδικασία.
Οι τέσσερίς τους κατευθύνονταν για μπάνιο σε παραλία της Αίγινας με μεγάλη ταχύτητα όταν ξαφνικά συγκρούστηκαν με το καΐκι «Αντωνία». Το αποτέλεσμα ήταν να βρουν τραγικό θάνατο τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα 5χρονο κορίτσι.
Αναβλήθηκε για τις 8 Ιανουαρίου η δίκη του αστυνομικού της Βουλής - Τον κατήγγειλε η πρώην σύζυγός του
Ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, πρώτος ξάδερφος του 77χρονου κυβερνήτη που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση ναυαγίου, ανακοίνωσε χθες την παραίτησή του από την υπεράσπιση του Θρασύβουλου Λυκουρέζου, επικαλούμενος «τον άγραφο κανόνα που υποδεικνύει στον δικηγόρο να μην αναλαμβάνει σοβαρές υποθέσεις συγγενών του». Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις καταγγελίες συγγενών του νεκρού καπετάνιου του καϊκιού «Αντωνία» ότι μπορεί να μην οδηγούσε ο 77χρονος, δημιούργησε νέα σύννεφα πάνω από την υπόθεση.
Ο πρόεδρος του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ζήτησε να γίνει άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών των επιβαινόντων στο ταχύπλοο για «να μάθουμε τι έγινε, να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μην καλύπτουν οι φήμες την αλήθεια».
Καλά πληροφορημένες, πηγές του Λιμενικού, ωστόσο, αναφέρουν ότι δεν προκύπτει καμία υπόνοια για το ποιος ήταν ο κυβερνήτης του «Ντουέντε». «Υπάρχουν καταθέσεις τόσο των επιβαινόντων στο καΐκι, όσο και των επιβαινόντων στο ταχύπλοο, οι οποίες αποδεικνύουν ότι ο κυβερνήτης του ταχυπλόου ήταν ο 77χρονος. Για το συγκεκριμένο θέμα δεν υπάρχουν κενά στην έρευνα», λέει αξιωματικός του Λ.Σ.
Η φημολογία ότι μπορεί να οδηγούσε κάποιος νεότερος συγγενής του κυβερνήτη διαψεύδεται. Η οικογένεια του 77χρονου ταξίδεψε μετά το δυστύχημα από την Κρήτη στην Αίγινα και μάλιστα έχει προσκομίσει στις Αρχές τα αεροπορικά εισιτήρια που επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό της.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου