Για να το πετύχουν αυτό, οι «δημότες-αστυνομικοί» θα πρέπει να ψάξουν σε… 20.000 (!) άδειες ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων που έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο του δήμου, να βρουν το μαγαζί που θέλουν να ελέγξουν και να τσεκάρουν αν ο ιδιοκτήτης του έχει παρανομήσει βάζοντας τραπεζοκαθίσματα σε χώρο που δεν έχει άδεια!
Μάλιστα, η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης αντί να κάνει την αυτοκριτική της… πανηγυρίζει για τη δυνατότητα (!) που δίνει στους δημότες της.
Ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Πέτρος Λεκάκης, δήλωσε ότι η εφαρμογή αποτελεί μία ακόμη προσπάθεια της διοίκησης του Δήμου προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης του προβλήματος που αφορά την κατάληψη των δημοσίων χώρων.
Φρίκη στην Πάτρα: 8χρονος κατήγγειλε ότι τον βίασαν δυο 16χρονοι - Σύλληψη του ενός ανηλίκου και του πατέρα του
Για το ίδιο θέμα από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κοινωνίας των Πολιτών, Νίκος Φωτίου, επισήμανε: «Η συγκεκριμένη υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να προστατεύσουν οι ίδιοι το δημόσιο χώρο, καθώς αυτός ο χώρος δεν ανήκει σε αυτούς που κατέχουν ή λειτουργούν τα όποια καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά ανήκει σε όλους μας. Είναι υποχρέωση και δικαίωμα όλων μας να προστατεύσουμε το δημόσιο χώρο».
Άγγελος Αγγελίδης
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου που κυκλοφορεί