Με χρονική σειρά, εξετάστηκαν από τις επτά ομάδες που είχαν δημιουργηθεί (παρόντες ήταν ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Αρχής καθώς και ένα μέλος του ΕΣΡ, παρουσία των νομικών εκπροσώπων των επιχειρηματιών) οι φάκελοι των Γιάννη Αλαφούζου (Σκάι), Γιάννη Βαρδινογιάννη (Star), Δημήτρη Κοντομηνά (Alpha), Θοδωρή Κυριακού (Ant1), Ιβάν Σαββίδη (Epsilon) και Φίλιππου Βρυώνη (Ελληνική Τηλεοπτική).
Όλα διεξήχθησαν ομαλά, χωρίς ευτράπελα, κι έτσι οι προαναφερθέντες επιχειρηματίες φέρουν, πλέον, τον τίτλο των προσωρινών υπερθεματιστών. Από αύριο, ξεκινά το δεκαήμερο των ενστάσεων και αμέσως αναμένεται να αρχίσει το επόμενο στάδιο, εκείνο του εξονυχιστικού ελέγχου, ο οποίος θα διαρκέσει από 1,5 ως 3 μήνες.
Πέρασε ο Βρυώνης
Αν και οι πληροφορίες που ήθελαν τον Φίλιππο Βρυώνη να συναντά προβλήματα με τις εγγυητικές επιστολές από τις τράπεζες πρωταγωνιστούσαν ως σενάριο, τελικά κατάφερε κι αυτός να περάσει στην επόμενη φάση.
Δεν απαντά για Mega
Την ίδια στιγμή, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αρνείται να απαντήσει στα ερωτήματα των μεγαλομετόχων του Μega, Βαγγέλη Μαρινάκη και οικογένειας Βαρδινογιάννη. Η ανεξάρτητη αρχή δεν έχει αποκριθεί στα ερωτήματα των προαναφερθέντων σχετικά με το αν προτίθεται να ρίξει «μαύρο» στο κανάλι στις 27 Φεβρουαρίου (αυτό προβλέπει ο νόμος του Νίκου Παππά για τους σταθμούς που δεν θα κερδίσουν τηλεοπτική άδεια) και αν πρόκειται να αναγνωρίσει ως διάδοχο σχήμα του Mega, εταιρεία που θα κερδίσει την άδεια και θα απορροφήσει στη συνέχεια την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ (ιδιοκτήτρια σήμερα του Mega).
Όπως ανέφερε, άλλωστε, η ανεξάρτητη αρχή σε ανακοίνωσή της: «Στους σκοπούς του ΕΣΡ, όπως περιγράφονται στο Σύνταγμα και τους νόμους, δεν περιλαμβάνεται η παρέμβαση και, πολύ περισσότερο, η στήριξη επιχειρηματικών σχεδίων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα, του οποίου η ρύθμιση του έχει ανατεθεί».
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]