Το 2012 πούλησε για 135.000 ευρώ φωτοβολταϊκά στην Ηλεία, τα οποία ήταν του «γείτονα»! Διαφήμιζε τη σχέση του με μέλος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας και βρήκε τις προσβάσεις στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια, που τον παρουσίαζαν ως «σωτήρα» επενδυτή, ο οποίος θα άνοιγε θέσεις εργασίας, ενώ υπήρξαν σχετικά υποστηρικτικά άρθρα στον Τύπο και συνεντεύξεις μελών της ομάδας εργασίας διάσωσης της κλωστοϋφαντουργίας στην κρατική τηλεόραση.
Σε βάρος του εκπροσώπου της τράπεζας του Παναμά στην Ελλάδα εκκρεμούσε το 16/2015 ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Ηλείας, με το οποίο διατασσόταν η προσωρινή του κράτηση σε περίπτωση σύλληψής του.
Ο 53χρονος συνελήφθη στις 23 Οκτωβρίου στο Λαγονήσι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Το ένταλμα αφορούσε την κακουργηματική απάτη και καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης 8 μηνών για υπεξαίρεση. Κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου τη Δευτέρα θα μεταχθεί στο Εφετείο Πατρών για να δικαστεί.
Καιρός: Φτάνει στην Ελλάδα το πολικό Jet Stream – Συναγερμός από τους μετεωρολόγους – Πού θα πέσουν τα πρώτα χιόνια
Στο πρόσφατο παρελθόν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε ότι η επαναλειτουργία της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝΚΛΩ) βρισκόταν σε πολύ καλό δρόμο, ενώ ο «επενδυτής» θα είχε συμμετόχους κατά 20% και τους εργαζομένους.
Τον περασμένο Μάιο κατατέθηκε -στην αγγλική γλώσσα- στη Γραμματεία του Τμήματος Πτωχεύσεων, προς την εισηγήτρια της πτώχευσης, πρόταση εξαγοράς μέρους της πτωχευτικής περιουσίας ΕΝΚΛΩ από το επενδυτικό fund Aiglon SLP με έδρα το Λουξεμβούργο, με σκοπό να λειτουργήσουν τρεις εργοστασιακές μονάδες σε Μαρώνεια (Κομοτηνή), Ροδόπη (Κομοτηνή) και Στενήμαχο (Νάουσα).
Η πρόταση προκάλεσε τον ενθουσιασμό και την κυβερνητική αισιοδοξία, με επίσημες ανακοινώσεις στελεχών της κυβέρνησης, τα οποία βρίσκονταν σε «ανοιχτή γραμμή» με τον 53χρονο «επενδυτή».
Πιο συγκρατημένη, με σοβαρές επιφυλάξεις εμφανιζόταν στον Ελεύθερο Τύπο η σύνδικος πτώχευσης, Ελένη Χρονοπούλου, η οποία αργότερα δέχθηκε τα «πυρά» των υποστηρικτών του 53χρονου στο παρασκήνιο. «Δεν ξέρουμε ακόμα και σήμερα ποια είναι τα ελληνικά συμφέροντα πίσω από την επένδυση. Ολο το προηγούμενο διάστημα τα μόνα νομιμοποιητικά έγγραφα που είχα λάβει από τον εκπρόσωπο του επενδυτή ήταν σε φωτοτυπία δύο σελίδες, όπου αναφέρεται το όνομα του εκπροσώπου, το κεφάλαιο σύστασης που ανέρχεται στις 12.500 ευρώ, το τραπεζικό γραφείο επενδύσεων στον Παναμά και η ημερομηνία σύστασης. Επομένως, οι όποιες αναφορές για επανεκκίνηση εργοστασίων της πτωχευμένης εταιρίας στοχεύουν μάλλον στον εντυπωσιασμό, αφού ουδέποτε μου δόθηκε οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο ούτε βέβαια αρνήθηκα τη συνεργασία μου, παρόλο που το όλο θέμα κινείται αποκλειστικά και μόνο στο παρασκήνιο. Από την πλευρά μου καλώ τον επενδυτή να αγοράσει τα εργοστάσια», υποστήριζε η κ. Χρονοπούλου.
Ο εκπρόσωπος του επενδυτικού σχήματος που συστάθηκε στο Λουξεμβούργο είχε στείλει τον Σεπτέμβριο του 2016 επιστολή στη σύνδικο εκφράζοντας το ενδιαφέρον του για επενδύσεις στην κλωστοϋφαντουργία. Σημαντικό ρόλο στο να προχωρήσει η διαδικασία διαδραμάτισε η τροποποίηση του Πτωχευτικού Κώδικα, σύμφωνα με την οποία εφόσον βρεθεί επενδυτής πιστοποιημένα φερέγγυος και συγκεντρώσει το 20% των απαιτήσεων των πιστωτών μπορεί να υποβάλει στην κρίση του δικαστηρίου αίτηση το κατά πόσο μπορεί να μεταβληθεί ο τρόπος ρευστοποίησης της πτωχευτικής περιουσίας.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου