Αυτό αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής όπου συζητήθηκε η τύχη του διοικητικού σχήματος στην ΕΡΤ, μετά και τη χθεσινή συνάντηση του κ. Διονύση Τσακνή με τον Πρωθυπουργού κ. Αλ. Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος της ΕΡΤ έθεσε ζήτημα αρμοδιοτήτων αλλά και την παραίτησή του (το κείμενο της οποίας κατέθεσε) στη διάθεση της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροοφορίες της Κ, στη σύσκεψη αποφασίστηκε να πέσουν οι τόνοι, με τον κ. Τσακνή να παραμένει μέχρι νεωτέρας, χωρίς πάντως να εξασφαλίσει τις αρμοδιότητες που ζητούσε. Οι σχέσεις του νέου διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ κ. Βασίλη Κωστόπουλου με τον κ. Τσακνή είναι κάτι περισσότερο από ψυχρές. Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση έχει κάνει τις επιλογές της για το νέο διοικητικό σχήμα στα πρόσωπα των Β. Κωστόπουλου και Γ. Θαλασσινού ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, έχοντας χρηματίσει διευθυντής στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Planet και Μελωδία, ενώ ήταν διευθυντής προγράμματος στον 902 Αριστερά στα FM.
Φρίκη στην Πάτρα: 8χρονος κατήγγειλε ότι τον βίασαν δυο 16χρονοι - Σύλληψη του ενός ανηλίκου και του πατέρα του
Ως προς το Δ.Σ. η άλλη κενή θέση θα πληρωθεί από τον γνωστό μουσικοσυνθέτη κ. Χρήστο Λεοντή. Ο κ. Λεοντής γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 11 Μαΐου 1940. Οι πρώτες συνθετικές προσπάθειες του Χρήστου Λεοντή έγιναν το 1952, πάνω σε κείμενα μεγάλων εορτών τις Εκκλησίας. Αφού το 1957 τελείωσε το γυμνάσιο, ήρθε στην Αθήνα για να φοιτήσει στο Ωδείο Αθηνών, στην τάξη των θεωρητικών μαθημάτων.
Καθηγητές του ήταν ο Μενέλαος Παλλάντιος και ο Γιάννης Α. Παπαϊωάννου. Τις σπουδές του συνέχισε αργότερα στο Conservatoire National de Musique στο Παρίσι όπου διδάχτηκε Αρμονία, Αντίστιξη και Φούγκα με καθηγητή του τον Allen Weber. Ο ίδιος σε διάφορες συνεντεύξεις του έχει χαρακτηρίσει τον εαυτό του ως αριστερό, ιδεολογικά αδογμάτιστο όμως, κριτικάροντας και την αριστερά και τη δεξιά όταν χρειάζεται. Η μουσική του δραστηριότητα καλύπτει πολλούς χώρους, όπως το τραγούδι, το θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση.
Το 1962 ξεκίνησε και επίσημα η συνθετική δραστηριότητα του Χρήστου Λεοντή με μουσικές για τον «Ιππόλυτο» του Ευριπίδη και τους «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου. Το 1963 κυκλοφόρησε, σε δισκάκια των 45 στροφών, η πρώτη δισκογραφική δουλειά του συνθέτη με τραγούδια σε στίχους του ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου (Φέρτε τη θάλασσα), του Μάνου Ελευθερίου (Το σπίτι γέμισε με λύπη) κ.ά. Στις 20 Ιουνίου τις ίδιας χρονιάς στο θέατρο “Παρκ” της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στην Αθήνα, κάνει πρεμιέρα η «Μαγική πόλις». Ήταν η περίφημη μουσικοθεατρική παράσταση του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη όπου ο Λεοντής με τον Μάνο Λοΐζο συμμετείχαν με τα πρώτα τους τραγούδια διευθύνοντάς τα στο ιντερμέτζο, μεταξύ των δυο μερών της παράστασης.