Πρωταγωνίστρια στο πολιτικό δράμα δίπλα στον πρόεδρο είναι η σύζυγός του, Κιμ Κιον Χι, που οι συμπατριώτες της αποκαλούν χαρακτηριστικά «Μαρία Αντουανέτα της Σεούλ». Τις αμαρτίες της 52χρονης πρώτης κυρίας φαίνεται πως πληρώνει σε μεγάλο βαθμό ο Γιου Σουκ Σεόλ, που κατηγορείται πως έφτασε να κηρύξει στρατιωτικό νόμο για να μην καθίσει με την Κιμ Κιον Χι στο εδώλιο για σωρεία σκανδάλων διαφθοράς.
Κύματα επιθέσεων
Η «Μαρία Αντουανέτα» της Νότιας Κορέας έχει κατηγορηθεί μεταξύ άλλων για φοροδιαφυγή, λογοκλοπή, παραποίηση βιογραφικού σημειώματος, χειραγώγηση μετοχών και αποδοχή ακριβών δώρων κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας. Η αδυναμία της σε αξεσουάρ πολυτελείας ήταν η θρυαλλίδα για ένα από τα τελευταία κύματα επιθέσεων εναντίον του συζύγου της, που προσπαθεί με νύχια και δόντια να σταματήσει εισαγγελικές έρευνες και παραπομπή της στη Δικαιοσύνη.
Πέρυσι τέτοια περίοδο η Κιμ Κιον Χι μαγνητοσκοπήθηκε να δέχεται περιχαρής μια τσάντα Dior αξίας 2.200 δολαρίων από Αμερικανο-κορεάτη πάστορα, με αντάλλαγμα τη μεσολάβησή της ώστε να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο. Το βίντεο έγινε viral και θεωρείται πως συνέβαλε στην ήττα του συντηρητικού κόμματος του προέδρου στις βουλευτικές εκλογές της άνοιξης.
Η επόμενη μέρα
Πρωταγωνιστής την επόμενη μέρα είναι και ο πρωθυπουργός Χαν Ντουκ Σου, που δηλώνει ότι θα παραμείνει στο πόστο του ως εγγυητής της σταθερότητας μέχρις ότου λήξει η κρίση που απειλεί να βυθίσει τη χώρα σε παρατεταμένη αστάθεια. Βάσει του Συντάγματος, αν η Βουλή ψηφίσει υπέρ της αποπομπής του προέδρου, η απόφαση πρέπει να επικυρωθεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο. Ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει τα ηνία του κράτους όσο διαρκεί η δίκη στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Αν ο πρόεδρος καθαιρεθεί, ο Χαν Ντουκ Σου θα οδηγήσει τη χώρα σε προεδρικές εκλογές εντός 60 ημερών.
Στην πολυτάραχη πολιτική ιστορία της Νότιας Κορέας, που μετρά 10 πραξικοπήματα από το 1948 μέχρι πριν τέσσερις δεκαετίες, υπάρχει μόνο μία καθαίρεση ανώτατου άρχοντα μέχρι σήμερα. Το 2017 η Παρκ Γκιον Χιούε, κόρη του πρώην προέδρου-δικτάτορα Παρκ Τσουνγκ Χε, καθαιρέθηκε λόγω κατάχρησης εξουσίας για να καλύψει σκάνδαλα διαφθοράς. Η ειρωνεία είναι πως ο νυν πρόεδρος Γιου Σουκ Γεόλ ήταν o εισαγγελέας που στοιχειοθέτησε την παραπομπή της Παρκ Γκιον Χιούε. Πλέον είναι αντιμέτωπος με ποτάμια διαδηλωτών στους δρόμους της Σεούλ, που από το βράδυ της Τρίτης απαιτούν την καρατόμησή του για τον ίδιο λόγο.