Ο νικητής των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ δήλωσε ότι «θα ήθελε να είναι εκείνος που θα φέρει την ειρήνη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων», προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «μεγάλο επίτευγμα».
Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως ο Κούσνερ, ο οποίος είναι ο σύζυγος της Ιβάνκα Τραμπ, «θα μπορούσε να συνεισφέρει για την ειρήνη» στην περιοχή.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το δίκτυο NBC, ο Τραμπ ζήτησε την απόλυτη ελευθερία κινήσεων για τον 35χρονο Κούσνερ, με αποτέλεσμα ο γαμπρός του να έχει τη δυνατότητα να παρίσταται στις προεδρικές ενημερώσεις, παρότι δεν είναι επίσημο μέλος του προσωπικού του Λευκού Οίκου.
Σοκ στην πίστα Γκραν Πρι του Λας Βέγκας - «Λιποθύμησε» ο Μπραντ Πιτ
Ο Κούσνερ, ο οποίος κατάγεται από μία πλούσια εβραϊκή οικογένεια της Νέας Υόρκης, ξεκίνησε ως μεσίτης και το 2006 αγόρασε το New York Observer, ήταν το «κλειδί» στις συναντήσεις μεταξύ του Τραμπ και επιχειρηματιών, αλλά και στελεχών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.
Ο 35χρονος, ανέλαβε να συμβουλεύει τον πεθερό του σχετικά με την προεκλογική του καμπάνια, ενώ τον βοήθησε να ετοιμάσει τις ομιλίες του, αλλά για πολλούς ο Κούσνερ δεν έχει εμπειρία σε διεθνή ζητήματα και ειδικά στην παλαιστινιακή κρίση που έχει απασχολήσει επί δεκαετίες διεθνείς ηγέτες και έχει οδηγήσει σε ατελέσφορες διπλωματικές ενέργειες.
Όλα αυτά, ενώ ο Τραμπ έστειλε ένα μήνυμα φιλίας στην ισραηλινή κυβέρνηση μόλις εξελέγη, με τον σύμβουλό του, Ντέιβιντ Φρίντμαν, να δηλώνει πως «οι Ισραηλινοί στο πρόσωπο του προέδρου Τραμπ θα βρουν ένα φίλο που δεν είχε υπάρξει ξανά για το κράτος Ισραήλ».
Ωστόσο, ο Ρεπουμπλικανός νεοεκλεγείς πρόεδρος κατά την προεκλογική του καμπάνια είχε προκαλέσει σύγχυση σχετικά με την αντιφατική στάση του απέναντι στο Ισραήλ, καθώς από τη μία είχε επισημάνει πως θα είναι «ουδέτερος» σχετικά με την ειρηνευτική διαδικασία, ενώ από την άλλη είχε υποστηρίξει πως θα δεν ασκήσει καμία πίεση στο Ισραήλ και, μάλιστα, πως θα ενισχύσει την απόφαση εποικισμών σε κατεχόμενα εδάφη. Προ ημερών δε, και μιλώντας στην Wall Street Journal είχε πει πως θα προσπαθήσει να φέρει την ειρήνη ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, ώστε να τερματιστεί «ένας πόλεμος δίχως τέλος».
Βέβαια, η απόφασή του να εμπλακεί με το παλαιστινιακό ο γαμπρός του ενδέχεται να αποτελεί απόπειρα καθησυχασμού των Ισραηλινών μετά το ναζιστικό παραλήρημα των υποστηρικτών του σε εκδήλωση ύστερα από την εκλογή του, όπου ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Εθνικής Πολιτικής και οι προσκεκλημένοι του φώναζαν «Χάιλ Τραμπ».