Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΕΘΝΗ

Βέμπερ: Εργασία ζητούν οι νέοι σε Ελλάδα, Μάλτα, Ρουμανία

Live η ομιλία του Μάνφρεντ Βέμπερ στο συνέδριο της ΝΔ

Newsroom eleftherostypos.gr

Την άποψη ότι κοινωνική πολιτική είναι αυτή που δημιουργεί θέσεις εργασίας υπερασπίστηκε για ακόμη μια φορά ο ο Μάνφρεντ Βέμπερ, υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) μιλώντας για τις ευρωεκλογές.

«Κοινωνικό είναι ό,τι δημιουργεί θέσεις εργασίας. Οι νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα, τη Μάλτα ή τη Ρουμανία δεν στρέφονται προς εμένα ζητώντας έναν πανευρωπαϊκό κατώτατο μισθό ή μια ευρωπαϊκή ασφάλεια ανέργων αλλά εργασία», όπως δήλωσε σε συνέντευξη του στο «Δίκτυο των Συντακτών της Γερμανίας» (Redaktionsnetzwerk Deutschland).

Ο Βαυαρός Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός είπε, επίσης, ότι θέλει να μεταρρυθμίσει το ευρωπαϊκό δίκαιο ανταγωνισμού, ώστε να διευκολύνει τις μεγάλες συγχωνεύσεις επιχειρήσεων στην Ευρώπη: «Ο ευρωπαϊκός νόμος περί ανταγωνισμού είναι καλός, αλλά χρειάζεται επικαιροποίηση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εκτεθειμένη σε ένα νέο, πιο επιθετικό ανταγωνισμό, είτε από την Αμερική του Tραμπ ή από την Κίνα, η οποία δεν είναι πλέον αναπτυσσόμενη χώρα στην πραγματικότητα.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, να έχει τη δυνατότητα να επιτρέπει τις μεγάλες συγχωνεύσεις και να προωθεί τους Ευρωπαίους πρωταθλητές. Στο γερμανικό δίκαιο του ανταγωνισμού υπάρχει η δυνατότητα υπουργικής έγκρισης για απαγορευμένες συγχωνεύσεις καρτέλ. Εύχομαι να υπάρξει μια ανάλογη ευρωπαϊκή έγκριση».

Επίσης ο κ. Βέμπερ είπε ότι θα αγωνιστεί για «περισσότερες εμπορικές συμφωνίες, περισσότερη ενιαία αγορά, περισσότερες υποδομές και περισσότερη έρευνα. Διότι και στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, η Ευρώπη θα πρέπει να γίνει πιο ανεξάρτητη και σε περίπτωση αμφιβολίας με την υποστήριξη της κυβέρνησης. Χωρίς κρατικά χρήματα, η Airbus δεν θα είχε γίνει παγκόσμια ανταγωνιστικός όμιλος», όπως τόνισε στο «Δίκτυο των Συντακτών της Γερμανίας» (Redaktionsnetzwerk Deutschland).

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Βέμπερ: Επικίνδυνη κλιμάκωση οι πυροβολισμοί του τουρκικού πλοίου

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Βέμπερ στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Βέμπερ για πιστοποιητικό εμβολιασμού: Η EE άργησε! ΕΛΚ, Ελλάδα και Αυστρία πίεζαν από Ιανουάριο

Βέμπερ για sofagate: Μπροστά σε δικτάτορες πρέπει να είμαστε ενωμένοι

Μητσοτάκης σε εκδήλωση ΕΛΚ: Πρέπει να εγκριθούν άμεσα τα εθνικά σχέδια για το Ταμείο Ανάκαμψης

Οργή Βέμπερ για Τουρκία: Πρέπει επιτέλους να μπουν οι κυρώσεις στο τραπέζι

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Βέμπερ: Δεν πάει άλλο! H EE πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Βέμπερ: «Ναι» στο ελληνικό αίτημα για αναστολή της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Σαφές μήνυμα Βέμπερ με πολλούς αποδέκτες: Ήρθε η ώρα να πούμε φθάνει πια στην Τουρκία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom