Ανταπόκριση από τις ΗΠΑ, Πέτρος Κασφίκης
Η έκθεση καταγράφει μια μείωση του φαινομένου της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, καθώς όπως υποστηρίζει οι σποραδικές επιθέσεις μικρής κλίμακας από τοπικές τρομοκρατικές ομάδες ήταν λιγότερες από τα προηγούμενα δύο χρόνια. Επιπλέον, η εισαγωγή της έκθεσης παρουσιάζει την Ελλάδα ως έναν αξιόπιστο εταίρο επισημαίνοντας πως το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών τήρησε μια συνεπή στάση στην άμεση καταδίκη των διαφόρων τρομοκρατικώ επιθέσεων σε διεθνές επίπεδο.
Παράλληλα, το State Department αξιολογεί θετικά την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της ΕΛΑΣ επαινώντας το ανθρώπινο δυναμικό και τις ικανότητες που έχει επιδείξει στην συλλογή πληροφοριών. Ωστόσο αναφέρει πως υπάρχουν ακόμα αδυναμίες στην επεξεργασία και την διανομή σε άλλες ενδιαφερόμενες υπηρεσίες του υψηλού αριθμού δεδομένων που η ΕΛΑΣ διαθέτει.
Όπως και στο παρελθόν, η έκθεση είναι επικριτική για τον τύπο των ελληνικών Δελτίων Ταυτότητας, καθώς δεν διαθέτουν υψηλές παραμέτρους ασφαλείας όπως ψηφιακές φωτογραφίες και βιομετρικά στοιχεία με αποτέλεσμα να καθίστανται ιδιαίτερα ευάλωτες στην πλαστογραφία.
Ιδιαίτερη αναφορά πραγματοποιείται και στην προσφυγική κρίση και το γεγονός ότι ορισμένοι από τους τρομοκράτες που εμπλέκονταν στα χτυπήματα του Παρισιού και των Βρυξελλών είχαν εισέλθει στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας. Μάλιστα η έκθεση αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η χώρα διαθέτει «πορώδη σύνορα». Παρόλα αυτά επισημαίνεται πως η Ελλάδα είναι μέρος του Παγκόσμιου Συνασπισμού για την πάταξη του ISIS και υλοποιεί τις αποφάσεις 9 του Συμβουλίου Ασφαλείας για την επιβολή κυρώσεων εναντίον του ISIS και της Αλ Κάιντα.