Ελεύθερος Τύπος
BUSINESS

Motor Oil: Εξαγορά 11+1 αιολικών πάρκων 240 MW με deal 123,5 εκατ. ευρώ

Γωγώ Κατσέλη

Την παρουσία του στην αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας επεκτείνει ο όμιλος Motor Oil, αποκτώντας χαρτοφυλάκιο 11 εν ενεργεία αιολικών πάρκων συνολικής δυναμικότητας 220 MW και ενός επιπλέον υπό κατασκευή αιολικού πάρκου δυναμικότητας 20 MW.

Τα εν λόγω πάρκα, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται στην Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα (Στερεά Ελλάδα, Μακεδονία, Κεφαλλονιά), αποτελούν περιουσιακό στοιχείο έξι υπό εξαγορά εταιριών, οι οποίες διαθέτουν και χαρτοφυλάκιο αδειών προς ανάπτυξη συνολικής ισχύος 650 MW.

Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται στα 123,5 εκατ. ευρώ και θα πραγματοποιηθεί μέσω της TEFORTO HOLDINGS LIMITED, η οποία διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του ομίλου Motor Oil. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Χρονιά ορόσημο

Υπενθυμίζεται ότι ο Οκτώβριος του 2019 ήταν ορόσημο για τον όμιλο, καθώς εισήλθε στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μέσω της 100% θυγατρικής του εταιρίας ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΟΥΣΑΚΙΟΥ Α.Ε.

Σαν πρώτο βήμα, η νεοϊδρυθείσα τότε εταιρία TEFORTO HOLDINGS LIMITED, 100% θυγατρική της ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΟΥΣΑΚΙΟΥ Α.Ε. με έδρα στην Κύπρο, απέκτησε το 85% του μετοχικού κεφαλαίου της ΣΤΕΦΑΝΕΡ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. συνολικής ισχύος 10MW.

Τον Φεβρουάριο του 2020, ο όμιλος απέκτησε χαρτοφυλάκιο εν λειτουργία Φωτοβολταϊκών Πάρκων συνολικής δυναμικότητας 47 MW με έδρα τη βόρεια και την κεντρική ηπειρωτική Ελλάδα.

Οι πράσινες επενδύσεις συνεχίστηκαν και τον Ιούλιο του 2020, όταν η Motor Oil ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συναλλαγής για την απόκτηση ενός αιολικού πάρκου αδειοδοτημένης δυναμικότητας 3 MW στην κεντρική ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ τον Αύγουστο του 2020 ολοκληρώθηκε η συναλλαγή για την απόκτηση ενός ακόμα αιολικού πάρκου συνολικής αδειοδοτημένης δυναμικότητας 40 MW, ευρισκόμενου στη βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα.

Τον Οκτώβριο του 2020 η εταιρία, μέσω της TEFORTO HOLDINGS LTD, συμμετείχε στην ίδρυση της WIRED RES A.E., αποκτώντας το 75% της εταιρίας που διαθέτει άδεια λειτουργίας αιολικού πάρκου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας δυναμικότητας 24 MW στην περιοχή Θεσπιών Βοιωτίας.

Οι δραστηριότητες στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αποτελούν άξονες στρατηγικής σημασίας για τη Motor Oil. Σε διάστημα 18 μηνών ξεπέρασε το στόχο των 300MW και δεσμεύεται να συνεχίσει να μεγαλώνει το χαρτοφυλάκιό της στην καθαρή ενέργεια.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

ΕΛ.ΠΕ.: Επενδύσεις 4 δισ. ευρώ και στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Αναδάσωση στην περιοχή της Κινέτας από τον όμιλο της Motor Oil

Μπιλ Γκέιτς: Πιο εύκολο να ξεπεράσουμε τον κορωνοϊό, παρά την κλιματική αλλαγή

Μαρίνα Μπενέκου

Motor Oil: Ισχυρές αντοχές στην κρίση με τρία όπλα – «Παράθυρο» για μέρισμα στους μετόχους

Δημήτρης Ντόγκας

Ποιες μέρες οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κάλυψαν πάνω από 40% των συνολικών αναγκών της Ελλάδας

Evanthia Karra

Αγωνία για τους 4 εργαζόμενους της Motor Oil: Διασωληνωμένοι μετά από πυρκαγιά

Δημήτρης Κατσάκος

Αγωνία για τους 4 εργαζόμενους της Motor Oil: Διασωληνωμένοι μετά από πυρκαγιά

admin

Νέοι προηγμένοι ταχυφορτιστές στα πρατήρια του Ομίλου Motor Oil