Ελεύθερος Τύπος
BUSINESS

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Εξοδος για τους Ολλανδούς, είσοδος για Μαριάννα Λάτση

ΧΑΡΗΣ ΝΤΙΓΡΙΝΤΑΚΗΣ

Υψηλού βεληνεκούς επιχειρηματικές ανακατατάξεις με μποναμά το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και τις επί θύραις επενδύσεις στο Ελληνικό δρομολογούν οι ραγδαίες εξελίξεις στην κατασκευαστική ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με την επί θύραις είσοδο της κ. Μαριάννας Λάτση στο μετοχικό της κεφάλαιο με ισχυρή θέση. Θρυαλλίδα για τις κινήσεις στον κατασκευαστικό κλάδο δρομολογεί η απόφαση των Ολλανδών μετόχων της Reggeborgh Invest να πουλήσουν τμήμα ή ακόμη και το σύνολο των μετοχών της κραταιάς ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στην οποία ελέγχουν ποσοστό 30,2% της εταιρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, έμπαιναν οι τελικές πινελιές στην ισχυρή συμφωνία μεταξύ του family office της κ. Μαριάννας Λάτση και της ολλανδικής Reggeborgh Invest, η οποία -όπως προαναφέρθηκε- φέρεται να αγοράζει σημαντικό ποσοστό στην κατασκευαστική εταιρία. Οπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι εξελίξεις έχουν «κλειδώσει» και επίκεινται ανακοινώσεις, καθώς ήδη έχει δρομολογηθεί η μεταβίβαση μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Αλλαγή στρατηγικής

Κύκλοι της αγοράς σημειώνουν ότι η απόφαση των Ολλανδών μετόχων της ΓΕK ΤΕΡΝΑ να επανακαθορίσουν τη στρατηγική τους στις κατασκευές λήφθηκε μετά τη Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 27 Ιανουαρίου και συνδέεται με την προσπάθεια της Reggeborgh Invest να επενδύσει στρατηγικά στην Ελλάκτωρ αλλά και να διαχειριστεί τα ζητήματα ανταγωνισμού που ανέκυπταν με τη συμμετοχή της στους δύο ισχυρούς τεχνικούς ομίλους της χώρας.

Επισημαίνεται ότι τo oλλανδικό fund συμμετέχει με ποσοστό 14,1% στην Ελλάκτωρ και όπως φαίνεται η συμφωνία θα του επιτρέψει να επιδιώξει αυξημένη μετοχική συμμετοχή στον κατασκευαστικό όμιλο το αμέσως προσεχές διάστημα με επίκεντρο την απόκτηση των μετοχών (σχεδόν 12,5%) του κ. Λεωνίδα Μπόμπολα, όπου εκκρεμεί το θέμα της option, αλλά και η απόφαση για αύξηση κεφαλαίου.

Οπως και να έχει, πρόκειται για μια εξέλιξη που αποδεσμεύει τη διοίκηση Περιστέρη από τα βαρίδια της συνύπαρξης των Ολλανδών και της Ελλάκτωρ και διευκολύνει την ανεξάρτητη πορεία των δύο ομίλων σε μια περίοδο που αναμένεται πλήθος έργων υποδομών τόσο από το ΕΣΠΑ όσο και από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ ως γνωστόν η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συμμετέχει στο επενδυτικό σχήμα με τη Mohegan για το καζίνο στο Ελληνικό.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου  

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για 35 χρόνια η Εγνατία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

20.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Το παρασκήνιο της αποχώρησης των Ολλανδών –  Αλλάζουν οι ισορροπίες στον κατασκευαστικό κλάδο

Δημήτρης Ντόγκας

Εγνατία Οδός: Από τη ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ η μοναδική δεσμευτική πρόταση για την 40ετή εκμίσθωση

Δημήτρης Ντόγκας

Όμιλος ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ: Δωρεά ιατρικών υλικών και μηχανημάτων στο ΕΣΥ

Kon