ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
BUSINESS

Enterprise Greece: Υποστήριξε 47 projects που θα ανοίξουν 6.000 νέες θέσεις εργασίας – Οι εμβληματικές συμφωνίες το 2020

Ι.Φ.

Το 2020 η Enterprise Greece κατήρτισε 70 νέες επενδυτικές προτάσεις για ενδιαφερόμενους ξένους επενδυτές και υποστήριξε 47 επενδυτικά σχέδια που αναμένεται να δημιουργήσουν τουλάχιστον 6.000 νέες θέσεις εργασίας.

Κάνοντας τον απολογισμό του περασμένου έτους, σημειώνει πως «παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και τις άμεσες επιπτώσεις της πανδημίας και στη λήψη επενδυτικών αποφάσεων, το ενδιαφέρον που καταγράφηκε ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, κάτι που αποδεικνύει τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας και των ευκαιριών που προσφέρει».

Οντας ο αρμόδιος εθνικός φορέας για την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας και την προώθηση των εξαγωγών, συνέδραμε σε εμβληματικές συμφωνίες, όπως η Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας με τη Next.e.GO Mobile SE και το Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Volkswagen για την υλοποίηση του smart and sustainable island στην Αστυπάλαια.

Επίσης, αξιολόγησε 14 νέα έργα στρατηγικών επενδύσεων, συνολικού προϋπολογισμού 2,8 δισ. ευρώ, που θα δημιουργήσουν 2.057 νέες θέσεις εργασίας. Αποτέλεσμα το οποίο υπερβαίνει το άθροισμα των στρατηγικών επενδύσεων της χρονικής περιόδου 2015-2019.

Στο σχετικό απολογιστικό της δελτίο κάνει λόγο για καθοριστική στήριξη προς τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, με μια σειρά νέων, ψηφιακών εργαλείων -όταν οι παραδοσιακές προωθητικές ενέργειες (π.χ. συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις) ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν-, που αποδείχθηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικά, αφού οι ελληνικές εξαγωγές αυξήθηκαν το 2020.

Αναδιάρθρωση

Η Enterprise Greece προχώρησε σε αλλαγή του οργανωτικού της μοντέλου προς μια πιο πελατοκεντρική προσέγγιση και εστίασε σε νέες υπηρεσίες. Σε κάθε κατηγορία δράσεων υποστήριξης που προσέφερε πληροφόρηση, προβολή και εκπαίδευση, συμμετείχαν κατά μέσο όρο 1.000 επιχειρήσεις, ενώ σε 77 εξατομικευμένες συνεδρίες υποστηρίχθηκαν αντίστοιχες νέες εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Αναπτύχθηκαν, ακόμη, στρατηγικές συμμαχίες με φορείς και εταιρίες παγκόσμιας κλίμακας (π.χ. eBay), διευκολύνοντας την πρόσβαση των ελληνικών επιχειρήσεων σε 182 εκατ. πιθανούς αγοραστές και σε 190 αγορές, παγκοσμίως, μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου, ενώ εγκαινιάστηκαν εργαλεία υποστήριξης επιχειρήσεων στον κλάδο νέων τεχνολογιών με διεθνείς φορείς, όπως η US-MAC, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της Silicon Valley.

Τέλος, επισημαίνεται πως στο πλαίσιο του προγράμματος «Golden Visa» δόθηκαν 8.011 άδειες διαμονής το χρονικό διάστημα 2013-2021, με τα έσοδα να διαμορφώνονται σε 2 δισ. ευρώ.

Από την  έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Ειδήσεις 

Έρευνα ΣΕΒ: Οι έξι λόγοι για τους οποίους οι επιχειρήσεις πρέπει να επενδύσουν στα logistics

Το μέλλον της ρομποτικής χειρουργικής γόνατος στην Ευρωκλινική

Αίτηση ακύρωσης της συνέλευσης

LanguageCert (LTE): Συμφωνία με τη Γαλλία για την πιστοποίηση 600.000 φοιτητών στην αγγλική γλώσσα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Enterprise Greece: Η συνεργασία με τον κολοσσό eBay ανοίγει παράθυρο εξαγωγών σε 185 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως

Δημήτρης Ντόγκας

Οι διαφορετικές πτυχές του συστήματος 4Motion της Volkswagen

Έξαλλος ο Ερντογάν: Μποϊκοτάζ στη Volkswagen επειδή ακύρωσε την επένδυση στην Τουρκία

Tinad

Διαφήμιση: Παράταση στο spec της Enterprise Greece

Δημήτρης Ντόγκας

Πρώτες εντυπώσεις: Η όγδοη γενιά του Volkswagen Golf GTI

Kon

Volkswagen ID.3: Επανάληψη του «θαύματος» του σκαραβαίου

Kon

Deloitte: Το σχέδιο που θα μεταμορφώσει την Αστυπάλαια σε νησί-πρότυπο

Δημήτρης Ντόγκας

Ο «έξυπνος» τρόπος ανάκτησης ενέργειας των Volkswagen ID.3 και ID.4

Kon

Οι γρήγορες εκδόσεις του Volkswagen Golf έφτασαν στην ελληνική αγορά

Kon