Ελεύθερος Τύπος
BUSINESS

LE MONDE – Ξενοδοχειακά επαγγέλματα: Θέση στο μέλλον της απασχόλησης με διαβατήριο τις σπουδές υψηλού επιπέδου

Newsroom eleftherostypos.gr

Σε μια εποχή που οι συζητήσεις για τις επιπτώσεις της πανδημίας σε οικονομικό επίπεδο εντείνονται, είναι σκόπιμο οι αποτιμήσεις για την εξέλιξη του ελληνικού τουρισμού να στρέφουν το βλέμμα προς το μέλλον, εποικοδομητικά: Με οικονομικές προβλέψεις που αφορούν στην ανάκαμψη του τουρισμού σε αριθμούς, αλλά και με ουσιαστικές εκτιμήσεις για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του παρεχόμενου ελληνικού τουριστικού προϊόντος και των επαγγελματιών του αύριο.

Το βέβαιο είναι ότι η ελληνική «βαριά βιομηχανία» θα αρχίσει και πάλι να παράγει.

Μια από τις πιο καθοριστικές αλλαγές που θα στηρίξουν την ανάκαμψή αυτή είναι η ετοιμότητά μας με καταρτισμένα στελέχη στα Τουριστικά & Ξενοδοχειακά επαγγέλματα όπως θα ορίζουν οι προδιαγραφές και οι απαιτήσεις της νέας εποχής.

Όλα δείχνουν ότι νέο περιβάλλον θα είναι ιδιαίτερα δυναμικό και ανταγωνιστικό.

Οι νέοι επαγγελματίες θα πρέπει να διαθέτουν προσαρμοστικότητα, ευελιξία, διεθνή αντίληψη και υψηλού επιπέδου γνώση και εξειδίκευση. Θα κληθούν να προενεργούν, να διαβλέπουν τις τάσεις και τις απαιτήσεις των δυνητικών επισκεπτών ώστε να αναθεωρούν, να ανασχεδιάζουν και να απαντούν σε αυτές με ετοιμότητα στα πρότυπα της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς. Και φυσικά, όπως πάντα να αγαπούν τη δουλειά και τη ελληνική φιλοξενία που σταθερά παραμένει στο επίκεντρο του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Τουριστικές & Ξενοδοχειακές σπουδές στη νέα εποχή.

Οι σπουδές υψηλού επιπέδου είναι η αφετηρία για τους επαγγελματίες του τουρισμού στη νέα εποχή.

Ο εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE , ειδικεύεται και πρωτοπορεί διαχρονικά στην εγχώρια τουριστική εκπαίδευση.

Οι απόφοιτοι των τμημάτων Tourism Management και Hotel Management της LE MONDE έχουν επάξια κατακτήσει επαγγελματικές θέσεις, με πολυάριθμα success stories στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ η αξία και οι προοπτικές απασχόλησης των σπουδαστών της αναγνωρίζονται από την ελληνική και την παγκόσμια αγορά εργασίας.

“Από την αρχή έως το τέλος της φοίτησης μου οι καθηγητές καθώς και τα στελέχη της σχολής ήταν πάντα δίπλα σε μένα αλλά και σ’ όλους τους σπουδαστές”, Musial Monica, απόφοιτη LE MONDE 2016.

Η διδακτική μεθοδολογία συνδυάζει ιδανικά τη θεωρητική με την πρακτική κατάρτιση. Οι πρωτοποριακές εγκαταστάσεις της LE MONDE προσομοιάζουν σε ξενοδοχεία του σήμερα, με δυνατότητα άσκησης και απόκτησης δεξιοτήτων για κάθε τμήμα μιας σύγχρονης ξενοδοχειακής μονάδας.

Η LE MONDE, πρωτοπόρο μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) μπορεί να εγγυηθεί εκπαίδευση στο υψηλότερο επίπεδο των διεθνών standards αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής αγοράς και εξασφαλίζοντας θέσεις εργασίας στο διαχρονικά δυναμικό κλάδο του τουρισμού της χώρας μας.

Πληροφορίες:
ΤΗΛ.: 210 4830500
Γραφείο Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας: https://www.lemonde.edu.gr/grafeio-karieras/grafeio-epaggelmatikis-stadiodromias/
https://www.lemonde.edu.gr/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/LE.MONDE.Institute
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/le_monde_edu_official_page/?hl=el
YOUTUBE: https://www.youtube.com/user/LEMONDEedu

Προτεινόμενα για εσάς

Le Monde: Ο Μητσοτάκης ψάχνει συμμάχους για να χαλαρώσει η δημοσιονομική μέγγενη

Μιχάλης Μάρδας