Ελεύθερος Τύπος
ECO CARS

Η VW ξεκίνησε την παραγωγή του ID4 EV στη Γερμανία

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο όμιλος Volkswagen ξεκίνησε την παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου, τύπου crossover με την ονομασία ID4.

Πρόκειται για το δεύτερο μοντέλο της νέας γκάμας αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων που ονομάστηκε ID και θα πωλούνται σε όλο τον κόσμο.

Η οικογένεια ID είναι ο άξονας του φιλόδοξου σχεδίου της μάρκας VW για την κατασκευή 1,5 εκατομμυρίων ηλεκτρικών οχημάτων ετησίως έως το 2025. Ο ευρύτερος όμιλος VW δήλωσε ότι θα δαπανήσει σχεδόν 40 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024 για να αυξήσει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η αρχική παραγωγή του ID4 ξεκίνησε στο εργοστάσιο της VW στο Zwickau της Γερμανίας, το οποίο μετατράπηκε σε μονάδα κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων αποκλειστικά με κόστος 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Αρχικά, το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί και θα πωληθεί στην Ευρώπη, στην Κίνα και αργότερα και στις ΗΠΑ», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της VW, Ralf Brandstaetter.

Το ID4 έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του έτους. Η παραγωγή των ΗΠΑ στο Chattanooga, Tennessee, κοντά στο υπάρχον εργοστάσιο της VW, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2022.

Το ID4 και το αρχικό μοντέλο της νέας οικογένειας, το ID3 hatchback, βασίζονται στη καινοτομική πλατφόρμα για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα (EV) που η Volkswagen ονόμασε MEB. Η ίδια πλατφόρμα θα αξιοποιηθεί και από την Ford ως μέρος μιας ευρύτερης συνεργασίας με την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία. Το ID3 δεν αναμένεται να πωληθεί στις ΗΠΑ

Η General Motors δήλωσε ότι αναμένει να κατασκευάσει 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα ετησίως έως το 2025, κυρίως στην Κίνα και στις ΗΠΑ.

Η Ford δήλωσε ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει τουλάχιστον ένα νέο EV στην Ευρώπη στην πλατφόρμα MEB και εξετάζει μια δεύτερη παραλλαγή, αναφερει το Automotive News Europe. Η προπαραγωγή του ID4 ξεκίνησε επίσης στη Σαγκάη.

Προτεινόμενα για εσάς

Αστυπάλαια- Μητσοτάκης: Μείωση του ΦΠΑ όταν το επιστρέψουν τα δημοσιονομικά

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Αστυπάλαια: Ταξίδι στους ορίζοντες της νέας τεχνολογίας – Στο νησί ο πρωθυπουργός

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Οι διαφορετικές πτυχές του συστήματος 4Motion της Volkswagen

Enterprise Greece: Υποστήριξε 47 projects που θα ανοίξουν 6.000 νέες θέσεις εργασίας – Οι εμβληματικές συμφωνίες το 2020

Δημήτρης Ντόγκας

Έξαλλος ο Ερντογάν: Μποϊκοτάζ στη Volkswagen επειδή ακύρωσε την επένδυση στην Τουρκία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πρώτες εντυπώσεις: Η όγδοη γενιά του Volkswagen Golf GTI

Kon

Volkswagen ID.3: Επανάληψη του «θαύματος» του σκαραβαίου

Kon

Deloitte: Το σχέδιο που θα μεταμορφώσει την Αστυπάλαια σε νησί-πρότυπο

Δημήτρης Ντόγκας

Ο «έξυπνος» τρόπος ανάκτησης ενέργειας των Volkswagen ID.3 και ID.4

Kon