Ελεύθερος Τύπος
AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Η Nissan ανακοινώνει τους νικητές διαγωνισμού βιβλίων για παιδιά στην Ιαπωνία

Newsroom eleftherostypos.gr

Από τις μελιτζάνες μέχρι τις ιστορίες φαντασμάτων, τα λογοτεχνικά έργα που κέρδισαν, εξάπτουν την φαντασία και αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα.

Η Nissan Motor Co., Ltd. ανακοίνωσε πρόσφατα τους νικητές του 36ου Nissan Children’s Storybook και του Picture Book Grand Prix, που διοργάνωσε το Διεθνές Ινστιτούτο Παιδικής Λογοτεχνίας στην Οσάκα.

Ο Izumi Yamamoto κέρδισε το Storybook Grand Prize για το βιβλίο με τίτλο “Nasubi wa Naniiro?”; («Τι χρώμα έχει μια μελιτζάνα;»). Παράλληλα, ο Satoko Iwasaki κέρδισε το Picture Book Grand Prize για το “Kutsuya-san to Obake” («Ο Τσαγκάρης και τα Φαντάσματα»).

Ο διαγωνισμός, που αποτελεί μέρος των δραστηριοτήτων κοινωνικού χαρακτήρα της Nissan, προσέλκυσε 2.402 συμμετοχές από ερασιτέχνες συγγραφείς και εικονογράφους.

Το “Nasubi wa Naniiro?” λέει την ιστορία για ένα αγόρι και μια καινούργια συμμαθήτριά του, ένα κορίτσι, που τον βοηθά να σταματήσει το λόξυγγα. Οι σύντομες συνομιλίες τους απεικονίζουν μια απόσταση μεταξύ τους, ενώ οι καλά τοποθετημένες περιγραφές των χρωμάτων δημιουργούν με επιτυχία έναν μοναδικό, πολύχρωμο κόσμο.

Στο “Kutsuya-san to Obake”, γνώριμα φαντάσματα από τις ιαπωνικές λαϊκές ιστορίες επισκέπτονται έναν υποδηματοποιό και ζητούν λύσεις στα καθημερινά προβλήματά τους. Τα φαντάσματα απεικονίζονται με τολμηρό, χιουμοριστικό ύφος, σε ένα βιβλίο που μπορούν να απολαύσουν και ενήλικες.

Επιπλέον, τρία μυθιστορήματα και τρία εικονογραφημένα βιβλία κέρδισαν ειδικά βραβεία, ενώ άλλα 20 μυθιστορήματα και 10 εικονογραφημένα βιβλία κέρδισαν βραβεία αριστείας. Τα βιβλία, που κέρδισαν τα μεγάλα βραβεία του διαγωνισμού, θα δημοσιευθούν από την BL Publishing Co. Ltd., τον Δεκέμβριο.

Ο διαγωνισμός βιβλίων φιλοξενείται από το Διεθνές Ινστιτούτο Παιδικής Λογοτεχνίας της Osaka, με σκοπό να συμβάλει στην ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας των παιδιών. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε με αφορμή τον εορτασμό της λειτουργίας του Ινστιτούτου, το 1984. Για τη στήριξη των στόχων του η Nissan έχει υποστηρίξει το διαγωνισμό από την πρώτη στιγμή.

Ο διαγωνισμός δίνει επίσης στους ταλαντούχους ερασιτέχνες συγγραφείς και εικονογράφους την ευκαιρία να γίνει η δουλειά τους επαγγελματική. Περισσότερες από 119.000 συμμετοχές έχουν καταγραφεί στα 36 χρόνια από την έναρξη του προγράμματος και έχουν ήδη εκδοθεί 65 βιβλία.

Σε όλα αυτά τα χρόνια η Nissan έχει δωρίσει περισσότερα από 250.000 βιβλία σε βιβλιοθήκες και δομές φροντίδας παιδιών στην Ιαπωνία, καθώς και σε ιαπωνικά σχολεία και φροντιστήρια εκμάθησης της Ιαπωνικής γλώσσας στο εξωτερικό. Η Nissan έχει επίσης πραγματοποιήσει πρωτοβουλίες και δράσεις  σχετικές με τα παιδιά και τη λογοτεχνία, όπως αναγνώσεις βιβλίων στη Nissan Gallery της Yokohama.

Προτεινόμενα για εσάς

Η Nissan οδεύει στο νέο επιχειρηματικό μοντέλο της Συμμαχίας

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

To πρώτο εμπορικά διαθέσιμο Italdesign Nissan GT-R50

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Gamer ετών… 90 μπήκε στο βιβλίο Γκίνες!

Tinad

Τόσο εύκολα μπορεί να μεταδοθεί ο κορωνοϊός – Αποκαλυπτικό βίντεο

Tinad

20 νέα Nissan Qashqai προστέθηκαν στο στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Η Nissan φημολογείται ότι σχεδιάζει την έξοδό της από τις Ευρωπαϊκές αγορές

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Κορωνοϊός-Ιαπωνία: Ρομπότ υποδέχονται ασθενείς με ελαφρά συμπτώματα του ιού

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός: Ο ΠΟΥ ανησυχεί για την εξάπλωση στην Ιαπωνία

Ανδρέας Ντίνης

Ιαπωνία: Σεισμική δόνηση 6,4 Ρίχτερ στα ανοικτά των ανατολικών ακτών

Kon