Ελεύθερος Τύπος
AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Δίωξη σε βάρος του πρώην CEO της Audi για το Dieselgate

Newsroom eleftherostypos.gr

Δίωξη σε βάρος του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Audi, Rupert Stadler, θα ασκήσει η γερμανική δικαιοσύνη, σύμφωνα με ανακοίνωση του αρμόδιου εισαγγελέα του Μονάχου.

Η δίωξη αφορά το σκάνδαλο dieselgate, την παραποίηση δηλαδή των αποτελεσμάτων στους ελέγχους για τις εκπομπές ρύπων μέσω ενός παράνομου λογισμικού.

Ο Stadler θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για «ψευδή πιστοποίηση και πρακτικές εγκληματικής διαφήμισης.» Μαζί του θα αντιμετωπίσουν, επίσης, κατηγορίες ο πρώην διευθυντής των Audi και Porsche και δύο μηχανικοί, στους οποίους αποδίδεται η ανάπτυξη του λογισμικού που χρησιμοποιήθηκε στα οχήματα των Audi, Volkswagen και Porsche για την αλλοίωση των αποτελεσμάτων των ελέγχων.

Οι γερμανικές αρχές είχαν πραγματοποιήσει έφοδο στα γραφεία και στα δύο μεγαλύτερα εργοστάσια της Audi, τον Μάρτιο, αναζητώντας στοιχεία για την υπόθεση, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν έρευνα και στο σπίτι του Stadler.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο επικεφαλής της Audi γνώριζε για το σκάνδαλο τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2015, αλλά δεν απέτρεψε τις πωλήσεις των επίμαχων αυτοκινήτων Audi και VW. Ο Stadler βγήκε από την φυλακή, μετά από τέσσερις μήνες προφυλάκισης, τον περασμένο Οκτώβριο.

Προτεινόμενα για εσάς

Η νεκρώσιμη ακολουθία του «Παλιο-diesel»

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Ταχυφορτιστές και ταχύτητα φόρτισης: το σημείο υπεροχής του Audi e-tron

Κομψό και εξελιγμένο: το νέο Audi Α3 Sedan

Σπορ οδήγηση, νέο design: τα νέα Audi RS 5 Coupe Sportback

Το νέο Audi A3 Sportback

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Audi Smart Plant: ρομπότ που ακολουθούν τον προϊστάμενο και έξυπνα ράφια

Νέο Audi A3 Sportback

H Audi συμμετέχει «ηλεκτρικά» στην 70η Berlinale

Σωτήρης Παπαδήμας

Η επόμενη γενιά του Audi A3