Ελεύθερος Τύπος
AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Συνεργασία SEAT και Sónar+D για την ενίσχυση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας

Συνεργασία SEAT και Sónar+D για την ενίσχυση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας

Newsroom eleftherostypos.gr

Η Seat συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Sónar, το διεθνές φεστιβάλ Μουσικής, Δημιουργικότητας και Τεχνολογίας, το οποίο γιορτάζει την 26η έκδοση του, για να συνδεθεί με το πνεύμα καινοτομίας και δημιουργικότητας της πόλης της Βαρκελώνης.

Η Seat γίνεται εταίρος με το Sónar και Sónar+D’s και λανσάρουν τα νέα Sónar+D MasterClasses by Seat, μία από τις σημαντικότερες καινοτομίες του φετινού φεστιβάλ που θα παρουσιαστεί στο νέο Sónar+D Auditorium by Seat.

Το Sónar+D είναι ένα διεθνές διεπιστημονικό συνέδριο που διεξάγεται από το 2013 στη Βαρκελώνη στα πλαίσια του φεστιβάλ Sónar. Συγκεντρώνει διαφορετικά προφίλ όπως εξέχοντες καλλιτέχνες, τεχνολόγους, δημιουργικούς επαγγελματίες, μουσικούς, κινηματογραφιστές, σχεδιαστές, στοχαστές, επιστήμονες, επιχειρηματίες, προγραμματιστές και hackers με σκοπό να διερευνήσουν πως η
δημιουργικότητα επηρεάζει και μεταβάλλει το παρόν και βοηθάει να φανταστούμε το μέλλον.

Η Seat Marketing Director, Susanne Franz εξήγησε ότι «τα Sónar και Sónar + D αποτελούν διεθνή γεγονότα αναφοράς στους τομείς της δημιουργικότητας και της καινοτομίας. Αυτή η συμφωνία εδραιώνει τη δέσμευση της Seat να κάνει τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο, σεβόμενη παράλληλα την παράδοση, με φόντο το Sónar που ξεπερνά τη μουσική».

Η καινοτομία για αυτή τη χρονιά είναι τα Sónar+D MasterClasses by Seat, μία νέα μορφή εκμάθησης που αποσκοπεί την ενίσχυση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Ένα σύνολο από εννέα 90λεπτα σεμινάρια εξειδίκευσης θα πραγματοποιηθούν στις 17, 18 και 19 Ιουλίου. Το θέμα των σεμιναρίων θα επικεντρωθεί στο θεμελιώδη ρόλο της δημιουργικότητας στις
διαδικασίες καινοτομίας με συναντήσεις αφιερωμένες στη συνεργασία μεταξύ καλλιτεχνών και τεχνητής νοημοσύνης, την αλληλεπίδραση με ρομπότ ή το σχεδιασμό διαδραστικών περιβαλλόντων μεταξύ άλλων.

Ο συνιδρυτής και Διευθυντής του Sónar, Ricard Robles επεσήμανε ότι «τα σεμινάρια Sónar+D είναι ένα project πάνω στο οποίο εργαζόμαστε για μεγάλο χρονικό διάστημα και αποτελεί την πιο σημαντική καινοτομία του φετινού φεστιβάλ. Η Seat είναι ο τέλειος συνεργάτης καθώς μοιραζόμαστε το όραμα πως τα δημιουργικά ταλέντα αποτελούν βασικό στοιχείο στις προκλήσεις της καινοτομίας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που αναπτύσσουμε αυτό το project μαζί».

Στα Sónar+D MasterClasses by Seat θα έχουν πρόσβαση με προτεραιότητα οι επαγγελματίες που συμμετέχουν στο Sónar + D και θα έχουν χωρητικότητα 50 έως 80 ατόμων ανά σεμινάριο. Ωστόσο, από το Σεπτέμβριο θα είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά τα κύρια σεμινάρια μέσω της ιστοσελίδας Sónar +D.

Αστική κινητικότητα που μεταφέρεται στη μουσική

Κάθε χρόνο, η Seat επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για τη μουσική και την τέχνη του δρόμου μέσω των συνεργατών της με τα κορυφαία διεθνή φεστιβάλ στον κόσμο. Φέτος, η Seat συνεργάζεται και πάλι με τα κορυφαία φεστιβάλ πόλης στον κόσμο, όπως το Primavera Sound, όπου για πρώτη φορά χορηγεί 13 επιπλέον καλλιτέχνες hip hop στη σύνθεση, το Lollapalooza στο Παρίσι και το Βερολίνο και Wireless Festival στη Φρανκφούρτη. Αυτά τα γεγονότα αναγνωρίζονται ως οι ιδανικές πλατφόρμες για να μοιραστεί κάποιος το πάθος για τη μουσική και την τέχνη του δρόμου με το νεανικό και αισιόδοξο πνεύμα της Seat.

Προτεινόμενα για εσάς

H SEAT γιορτάζει 70 χρόνια από την ίδρυση της

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

SEAT: Από την παραγωγή αυτοκινήτων στην παραγωγή αναπνευστήρων

Marc ter Stegen, ο νέος πρεσβευτής της CUPRA

Σωτήρης Παπαδήμας

Νέο SEAT Leon (2020): Η 4η γενιά του best seller είναι εδώ!

admin

Νέα χρηματοδοτικά προγράμματα “SEAT GO!”

admin

Νέα χρηματοδοτικά προγράμματα “SEAT GO!”

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της SEAT, Luca de Meo

Η SEAT παρουσιάζει το πρωτότυπο e-Scooter στο Smart City Expo World Congress

Αύξηση των πωλήσεων SEAT πάνω από 30% τον Οκτώβριο