Ελεύθερος Τύπος
AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

H Volkswagen πουλάει ένα Golf κάθε 41 δευτερόλεπτα εδώ και 45 χρόνια

H Volkswagen πουλάει ένα Golf κάθε 41 δευτερόλεπτα εδώ και 45 χρόνια

Newsroom eleftherostypos.gr

Καθώς φέτος είναι τα 45α γενέθλια του Volkswagen Golf, η εταιρεία δημοσίευσε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για το πολύ δημοφιλές hatchback της.

Τον Μάρτιο του 1974 ξεκίνησε η παραγωγή του Golf σε εργοστάσιο της εταιρείας στο Wolfsburg, το ίδιο εργοστάσιο στο οποίο παράγονται μέχρι και σήμερα.

Από το 1974 μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει πουλήσει παγκοσμίως 35 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Η VW, μελετώντας τους αριθμούς, κατέληξε ότι οι παραπάνω πωλήσεις αντιστοιχούν στην πώληση ενός Golf κάθε 41 δευτερόλεπτα, από την ημέρα της παρουσίασής του. Κατά μέσο όρο, περίπου 780.000 νέα Golf παραδίδονται στους αγοραστές τους κάθε χρόνο.

Το 2019 είναι μια σημαντική χρονιά για το Golf, καθώς η 8η γενιά του θα παρουσιαστεί μέσα στους ερχόμενους μήνες, πριν διατεθεί στην αγορά το 2020. Από φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει από δοκιμές του νέου Golf, δεν δείχνει να είναι δραματικά διαφορετικό από την ανανεωμένη 7η γενιά, αλλά σίγουρα εξοπλίζεται με πολλές νέες τεχνολογίες κίνησης και συνδεσιμότητας.

Φυσικά, ανυπομονούμε να παρουσιαστεί και η έκδοση GTI, ώστε να συνεχίσει την πορεία που σηματοδότησε η πρώτη γενιά του Golf, «γεννώντας» την κατηγορία των hot-hatch, μόλις έναν χρόνο μετά την παρουσίαση του.

Μιλώντας για τα 45α γενέθλια του Golf, ο COO της VW, Ralf Brandstatter δήλωσε: «Το Golf βρίσκεται βαθιά στην καρδιά της μάρκας μας. Υποστηρίζει την εξέλιξη και την τεχνολογία όπως κανένα άλλο αυτοκίνητο. Το Golf έκανε για πρώτη φορά τις τεχνολογίες ασφαλείας προσιτές σε εκατομμύρια αγοραστές. Χάρη σε αυτό, έχει αφήσει το στίγμα του σε μία ολόκληρη γενιά».

Προτεινόμενα για εσάς

Οδηγούμε την νέα γενιά του Volkswagen Golf

Ε-up!: Οι πρώτες εντυπώσεις μας από το μικρό ηλεκτροκίνητο Volkswagen

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

VW: Αναγκαστική άδεια σε σχεδόν 80.000 εργαζόμενους στη Γερμανία

Kon

Το Volkswagen Transporter γιορτάζει 70 χρόνια κυκλοφορίας

Ο Κορωνoϊός κλείνει δεκάδες εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Η Volkswagen αποκαλύπτει το concept ID.4 και το ID.3 παραγωγής

Νέο VW Golf με προηγμένο έλεγχο του αυτόματου συστήματος κλιματισμού

Σωτήρης Παπαδήμας

Νέα Golf GTI, GTE και GTD: αποκάλυψη στη Γενεύη

Σωτήρης Παπαδήμας

Το σύστημα Infotainment στο νέο VW Golf

Σωτήρης Παπαδήμας