Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δραγασάκης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Ανάγκη δημιουργίας παρατηρητηρίου για το Ταμείο Ανάκαμψης

Δραγασάκης: «Ανάγκη δημιουργίας παρατηρητηρίου για το Ταμείο Ανάκαμψης»

Newsroom eleftherostypos.gr

«Το σχέδιο του Ταμείου Ανάκαμψης υπερβαίνει τον χρόνο ζωής της κυβέρνησης και αυτό δημιουργεί θέμα για το πώς λαμβάνονται αυτές οι δεσμευτικές για τη συνέχεια αποφάσεις», σχολίασε ο Πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης (2015-2019) Γιάννης Δραγασάκης, συνομιλώντας με τον Αρχισυντάκτη της εφημερίδας το «Βήμα» Ζώη Τσώλη.

Η συζήτηση οργανώθηκε στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

«Ακόμα κι αν δεν το λέμε μνημόνιο, το σχέδιο έχει προαπαιτούμενα», σημείωσε κάνοντας λόγο για έλλειμμα διαλόγου κατά την κατάρτιση του σχεδίου. Ο κ. Δραγασάκης δήλωσε ότι το κόμμα του συμφωνεί με τους γενικούς στόχους όπως η ανθεκτικότητα και το περιβάλλον αλλά άσκησε κριτική στο γεγονός ότι πρόκειται ουσιαστικά για ένα άθροισμα έργων και όχι έναν συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό.

Ο Πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης παρουσίασε συνοπτικά τις προϋποθέσεις επιτυχίας που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όπως αυτές θα παρουσιαστούν και σε σχετική εκδήλωση σε λίγες ημέρες. Μίλησε για την ανάγκη έστω και εκ των υστέρων από κοινού σχεδιασμό όλων των πόρων (ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κ.ά.) ώστε να εξασφαλιστεί ότι έχουν κοινούς στόχους.

Αναφέρθηκε επίσης στην έλλειψη στόχων και κριτηρίων για τον τρόπο που θα διαχειριστούν οι τράπεζες τα χρήματα. Να αποσαφηνιστεί δηλαδή αν υπάρχει βούληση να ενισχυθούν οι μικρές επιχειρήσεις ή η περιφέρεια ή κάποιος τομέας παραπάνω κτλ. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη οι μεταρρυθμίσεις να είναι πράγματι προωθητικές και όχι «ότι ξέμεινε από τα Μνημόνια» και να αφορούν και σε τομείς που τώρα μένουν εκτός όπως ο πολιτισμός ή η εστίαση. «Το σχέδιο είναι καλό αλλά σχεδιάστηκε με αντίληψη βόρειων χωρών και αυτό φαίνεται από τις ελλείψεις του», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Δραγασάκης ζήτησε να υπάρξει ένα παρατηρητήριο σε μορφή διακομματικής επιτροπής που θα συγκεντρώνει τα προβλήματα ή όσα δεν λειτουργούν στην πορεία και θα προσπαθεί να βρίσκει λύσεις για την καλύτερη εφαρμογή του σχεδίου.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Καλά νέα για την οικονομία που μπορούν να γίνουν καλύτερα

Kon

10 νέα έργα 4 δισ. ευρώ μέσω Ταμείου Ανάκαμψης

Kon

Ταμείο Ανάκαμψης: Ανοίγει η… ευρω-στρόφιγγα των 750 δισ. ευρώ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ορεινός τουρισμός, οικοτουρισμός και οινοτουρισμός σε φάση ανάπτυξης – Το σχέδιο

Ταμείο Ανάκαμψης: 13+25 ορόσημα ξεκλειδώνουν δύο υποδόσεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Στην αγορά τα €32,3 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης – Πού και πώς θα δοθούν

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

20 δισ. ευρώ αντλήθηκαν στην έκδοση ομολόγου για χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης

Στον… δρόμο της ανάκαμψης: Ξεμπλοκάρονται αποκρατικοποιήσεις, προωθούνται ιδιωτικές επενδύσεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

«Πράσινο φως» στο ελληνικό σχέδιο για το Tαμείο Aνάκαμψης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom