Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας από Κέρκυρα: Νέος, μεγάλος, μοριακός αναλυτής στο νοσοκομείο του νησιού

Newsroom eleftherostypos.gr

Πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο, 11.07.2020, επίσκεψη από τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια  στο  Γενικό Νοσοκομείο  Κέρκυρας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα της Δημόσιας Υγείας του Νομού  και ειδικά, τώρα, στην κορύφωση της τόσο δύσκολης φετινής τουριστικής σεζόν, εν μέσω της πανδημίας COVID-19.

Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε:

την προμήθεια ενός μηχανήματος ανίχνευσης sars–Cov2, με μέθοδο PCR και δυνατότητα εξέτασης περίπου τριακοσίων δειγμάτων σε ημερήσια βάση,

την πρόθεση μονιμοποίησης του επικουρικού προσωπικού, μέσα από διαδικασίες που εγκαίρως θα ανακοινωθούν,

την άμεση πρόσληψη επιπλέον 37 ατόμων επικουρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων,
τη διατήρηση του προσωπικού, που εργάζεται στο Νοσοκομείο με προγράμματα του ΟΑΕΔ, μέσω χρηματοδότησης από ΕΣΠΑ και

την παροχή οικονομικών κινήτρων σε ιατρούς προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις σε ανοικτές προκηρύξεις για το Νοσοκομείο Κέρκυρας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Κικίλια: 

“Βρεθήκαμε σήμερα με τον Πρωθυπουργό, στο πλαίσιο των επισκέψεών του, στην Κέρκυρα και στο νοσοκομείο του νησιού, όπου είχαμε την  ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τη διοίκηση, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, όλους αυτούς τους εξαιρετικούς επαγγελματίες που κάνουν με αυταπάρνηση τη δουλειά τους. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Έχουμε μπει σε μια νέα φάση που ανοίγουμε σιγά- σιγά τα σύνορά μας για τον τουρισμό. Αυτό, προφανώς, δημιουργεί νέα δεδομένα σε ό,τι έχει να κάνει με τον κορονοϊό. Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι από τις 17 Ιουλίου, θα υπάρχει μεγάλος, τελευταίας τεχνολογίας μοριακός αναλυτής στο νοσοκομείο της Κέρκυρας  που θα δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιούνται 400 τεστ την ημέρα. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά όποια κατάσταση ενδεχομένως προκύψει σε ό,τι έχει να κάνει με τη διάγνωση και την ιχνηλάτηση των περιστατικών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για τον επαγγελματισμό τον οποίο έχουν επιδείξει και να πω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και τα ιατρικά πρωτόκολλα.

Βεβαίως μας ενδιαφέρει η οικονομία μας, ο τουρισμός μας και φυσικά όλοι αυτοί οι άνθρωποι που εργάζονται στο νησί και τους οποίους πρέπει να στηρίξουμε. Παράλληλα, όμως, πρέπει να μείνει σε πολύ υψηλό επίπεδο η εγρήγορση σε ό,τι έχει να κάνει με τα ιατρικά πρωτόκολλα και με τα μέσα ατομικής προστασίας. Η πολύ σοβαρή προσπάθεια που κάναμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα και η οποία μας ανέδειξε και μας ξεχώρισε ως χώρα σε όλο τον κόσμο, πρέπει να συνεχιστεί με την ίδια και ακόμα παραπάνω προσοχή και σοβαρότητα. Όλοι- και εμείς και οι τουρίστες μας-  πρέπει να πειθαρχήσουν στα νεα δεδομένα τα οποία έχουμε για το καλοκαίρι και, βεβαίως, να προετοιμαστούμε για την επόμενη μέρα.”

Προτεινόμενα για εσάς

Η παρατήρηση Κικίλια σε πολίτη: Μη με ακουμπάτε, πρέπει να κρατάμε αποστάσεις

Ανδρέας Ντίνης

Στην Κυψέλη Κικίλιας και Τσιόδρας – Γίνονται στοχευμένα τεστ κορωνοϊού

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός: Κοινό μέτωπο Κικίλια – Τσιόδρα με την αντιπολίτευση για «πόλεμο» στα fake news – Τι συζητήθηκε στην ενημέρωση

Tinad

Κορωνοϊός: Τσιόδρας – Κικίλιας ενημερώνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός – Ανησυχία για τις ΜΕΘ: Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για την καταγραφή και την περαιτέρω αύξησή τους

Μιχάλης Μάρδας

«Καμπανάκι» Κικίλια: Έχουμε 99 κενές κλίνες ΜΕΘ – Οι 37 είναι για ασθενείς με κορωνοϊό

Evanthia Karra

Κορωνοϊός: Πώς προανήγγειλε νέα μέτρα για την Αττική ο Κικίλιας

Μιχάλης Μάρδας

Μάχη με τον χρόνο για τα κρεβάτια στις ΜΕΘ: Πόσα έχουμε, πόσα είναι ελεύθερα και ποιο σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός – Κικίλιας: Είμαστε έτοιμοι για lockdown σε δήμους της Αττικής αν χρειαστεί

Evanthia Karra