Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Βορίδη στον ΣΥΡΙΖΑ για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική

Βορίδης: Ανακαλώ το κονδύλι των 12.000 ευρώ για τη βασιλόπιτα - Θα τα πληρώσω εγώ

Newsroom eleftherostypos.gr

«Ενημερώνω τους γνωστούς επιτυχημένους και ικανούς διαπραγματευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το ζήτημα της εξωτερικής σύγκλισης της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, δεν αποτέλεσε αντικείμενο της ημερησίας διατάξεως του συμβουλίου των υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τονίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, σε απάντησή του ως προς την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την εξωτερική σύγκλιση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

Ο κ. Βορίδης προσθέτει ότι «αντιθέτως, αποτέλεσε αντικείμενο της ημερησίας διατάξεως του ύψους του προϋπολογισμού, σε σχέση με τις περιβαλλοντικές φιλοδοξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και συνεχίζει διαπιστώνοντας πως «προφανώς, ως καλή διαπραγμάτευση στο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται, το να λες άσχετα πράγματα τη λάθος στιγμή, αντί να θέτεις τα ζητήματα που πρέπει τη σωστή στιγμή και μάλιστα έχοντας κάνει την κατάλληλη προετοιμασία».

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης σημείωσε πως «η θέση της Ελλάδος επί της εξωτερικής συγκλίσεως είναι γνωστή και προσφάτως τη διατύπωσα στην ιταλική αντιπροσωπεία με την οποία είχα διμερή συνάντηση, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα μέτωπο συμμαχιών προς την κατεύθυνση αυτή» και επισήμανε ότι η ίδια θέση διατυπώθηκε «και στη συνάντηση που είχα την επόμενη μέρα με Έλληνες Ευρωβουλευτές, στην οποία παρών ήταν και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, καθώς επίσης και ο επιστημονικός συνεργάτης του κ. Πέτρου Κόκκαλη».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να σχολιάζουμε δηλώσεις των υποψηφίων επιτρόπων την ώρα που η Επιτροπή παρίσταται στο συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης δια του εν ενεργεία επιτρόπου κ. Φιλ Χόγκαν». Καθώς «η διαπραγματευτική δεινότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστή, τους συμβουλεύουμε στο μέλλον να κρατάνε τις σχετικές συμβουλές για τον εαυτό τους». Κατέληξε δε λέγοντας πως «έτσι αντιλαμβάνονται στον ΣΥΡΙΖΑ την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων, έχει εμπειρία ο ελληνικός λαός».

Προτεινόμενα για εσάς

Με απόφαση Βορίδη τουλάχιστον 200.000€ για την ενίσχυση της Ελληνικής Μελισσοκομίας

Μιχάλης Μάρδας

Ενισχύσεις για ντομάτες και αγγούρια εξετάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Kon

Από το χωράφι στο… e-ράφι: Ο Μάκης Βορίδης μιλά στον «Ε.Τ.» για τη νέα εποχή στον πρωτογενή τομέα

Tinad

Βορίδης: Θα στηριχθούν εμπράκτως όσοι παραγωγοί έχουν υποστεί ζημία από τον κορωνοϊό

Evanthia Karra

Λύση στην έκδοση Κάρτας Αγρότη μετά από παρέμβαση του Μάκη Βορίδη

Evanthia Karra

«Δίχτυα» σε Κομισιόν για ενίσχυση των ιχθυοκαλλιεργητών

Kon

Πλεονασματικός ο προϋπολογισμός του ΕΛΓΑ για το 2020

Ανδρέας Ντίνης

Βορίδης: Δίνουμε στους παραγωγούς μας κάθε δυνατότητα για να αυξήσουν το εισόδημά τους

Ανδρέας Ντίνης

Aφρικανική πανώλη των χοίρων: Κανένας λόγος ανησυχίας λέει ο Βορίδης

Μιχάλης Μάρδας