ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συντροφικά «μαχαιρώματα» στο ΚΙΝΑΛ – Στα τρία το κόμμα παρά την άνοδο στις εκλογές

Συντροφικά «μαχαιρώματα» στο ΚΙΝΑΛ - Στα τρία το κόμμα παρά την άνοδο στις εκλογές

Newsroom eleftherostypos.gr

Αντιπαράθεση χωρίς τέλος καταγράφεται και μετά τις εκλογές στο εσωτερικό του ΚΙΝ.ΑΛ. για την ταυτότητα του κόμματος με φόντο την καθαρή αυτοδυναμία Μητσοτάκη και τηνεπικράτηση Τσίπρα στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ενδεικτική του κλίματος ήταν η τοποθέτηση Ανδρουλάκη στην Kεντρική Eπιτροπή του ΚΙΝ.ΑΛ. Ο ευρωβουλευτής, που είχε διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, υπογράμμισε στρέφοντας τα βέλη του στην ηγεσία ότι «τα περί Δούρειων Iππων δεν με αφορούν» (σ.σ.: εννοούσε τον υπαινιγμό πουάφησε η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της, όταν έκανε αναφορά σε στελέχη που λειτούργησαν είτε ως Δούρειοι Ιπποι είτε σιώπησαν στην προεκλογική περίοδο).

Μάλιστα , πρόσθεσε ότι «κανείς στο Κίνημα Αλλαγής δεν περίμενε ότι θα έχει 8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 31%». «Η συζήτηση για το τι έφταιξε και τι πρέπει να γίνει δεν είναι εσωτερικό θέμα, αλλά εθνική υπόθεση», τόνισε, για να παραμείνει κατά τα άλλα «εντός γραμμής» της Φώφης Γεννηματά, ζητώντας «η δημοκρατική παράταξη να πρωταγωνιστήσει και έναντι του Μητσοτάκη και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει τα πιο λαϊκίστικα στοιχεία του παλιού ΠΑΣΟΚ».

Τα… φλερτ

Ωστόσο, δεν ήταν μόνον η αντιπαράθεση του κ. Ανδρουλάκη με την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. που κυριάρχησε στη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής. Οι διαφορετικές απόψεις που ολοφάνερα αντιπαρατίθενται, παρά το οριακά αυξημένο εκλογικό ποσοστό, εκφράστηκαν μεέντονο τρόπο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Μάλιστα, στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ. εκφράζουν τον προβληματισμό τους τόσο για την προβλεπόμενη «επίθεση φιλίας» από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τις επιθέσεις που θα δεχθεί -και εκ των ένδον- το ΚΙΝ.ΑΛ. σε περίπτωση συναίνεσης με πλευρές της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δημήτρης Ρέππας -υπουργός παλαιότερα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου- ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του: «Είναι ύβρις να πανηγυρίζουμε για το 8% πουπήρε το κόμμα στις εκλογές». «Ο κόσμος καταλάβαινε πως θέλαμε να συνεργαστούμε με τη ΝΔ. Δώσαμε λάθος στίγμα», τόνισε ο κ.Ρέππας – για να πάρει απάντηση από τον υπεύθυνο πολιτικού σχεδιασμού του ΚΙΝ.ΑΛ. Χρ. Πρωτόπαπα: «Αν δεν υπήρχε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα -έστω αυτό το μη ικανοποιητικό- δεν θα μιλάγαμε τώρα. Δεν άκουσα καμία άλλη πρόταση από αυτή που

παρουσίασε η πρόεδρος, παρά μόνο κριτική χωρίς περιεχόμενο». Ο κ. Πρωτόπαπας πρόσθεσε ότι πρέπει και θα γίνει συζήτηση για το πώς από το 44% του Γιώργου Παπανδρέου το 2009, το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ έφτασε στο 4,6% το 2015, «μέχρι το σημερινό 8%», θέλοντας έτσι να επαναφέρει το σκηνικό του Γενάρη του 2015,όταν το ΠΑΣΟΚ, με πρόεδρο τον Βαγγέλη Βενιζέλο, κατέγραψε ποσοστό μόλις 4,6%, όντας διασπασμένο λόγω της κίνησης Παπανδρέου να ιδρύσει το ΚΙΔΗΣΟ.

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ποιοι προηγούνται για την ηγεσία σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ – Οι υπουργοί που ξεχωρίζουν

Tinad

Πολυτεχνείο: Κατάθεση στεφάνου από αντιπροσωπεία του ΚΙΝΑΛ

Tinad

Γεννηματά στη Βουλή: Το μόνο που δεν αλλάζει είναι οι κοκορομαχίες, κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης

Μιχάλης Μάρδας

Γεννηματά: Αυτό το lockdown μπορούσαμε να το έχουμε αποφύγει, είναι μια κυβερνητική αποτυχία

Μιχάλης Μάρδας

Μετέωρο βήμα

Tinad

Τάκης Θεοδωρικάκος: Ενδιαφέρουσες οι προτάσεις του ΚΙΝ.ΑΛ. για τις αλλαγές στο ΑΣΕΠ

Δημήτρης Ντόγκας

Κορωνοϊός: Θετικός ο γιος της Φώφης Γεννηματά

Ανδρέας Ντίνης

Γεννηματά: Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να κάνουμε τα αδύνατα, δυνατά

Ανδρέας Ντίνης

Γεννηματά για πρόταση μομφής: Ο Τσίπρας απέδειξε ότι είναι χορηγός του Μητσοτάκη

Μιχάλης Μάρδας