Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τώρα ο Βούτσης λέει ότι ήταν λάθος του ΣΥΡΙΖΑ οι μετατάξεις στη Βουλή

Τώρα ο Βούτσης λέει ότι ήταν λάθος του ΣΥΡΙΖΑ οι μετατάξεις στη Βουλή

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΡΔΑΣ

Άλλαξε ρότα ο ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και πλέον παραδέχεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λάθος με τις μετατάξεις.

Αν και στο κοινοβούλιο δήλωσε ότι δεν αισθάνεται την παραμικρή ενοχή και όλα έγιναν όπως έπρεπε, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Action 24 παραδέχθηκε ότι ήταν μία λανθασμένη κίνηση καθώς ήταν μία διαδικασία που είναι αυτόματη και θα την ακολουθούσε και η επόμενη κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά το θέμα των μετατάξεων ο Νίκος Βούτσης είπε ότι η κυβέρνηση έκανε λάθος: «Δεν ήταν σωστό από την πλευρά μας που για λόγους ευαισθησίας θεωρήσαμε ότι μπορεί να ξέμεναν ενώ δεν είναι έτσι γιατί η διαδικασία θα ολοκληρωθεί από οποιαδήποτε κυβέρνηση. Κάναμε λάθος. Θα έπρεπε να εκτιμήσουμε πιο σωστά ότι θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μετά τις 17 Ιουλίου. Μας δημιούργησε δυσχέρεια. Εμένα με στεναχώρησε πολύ. Θα μπορούσαμε, γιατί είναι διαδικασία αυτόματη και θα ολοκληρωθεί κάποια στιγμή».

Γι να καταλάβετε την πλήρη μεταστροφή λόγω και της προεκλογικής περιόδου ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, πριν από λίγες ημέρες όχι μόνο δεν είχε απολογητικό ύφος αλλά επιτέθηκε από τα έδρανα της Βουλής, για να υπάρχει όπως είπε η «απάντησή» του και στα Πρακτικά… Δήλωσε ότι «δεν αισθάνομαι ίχνος ενοχής και ευθύνης για να είμαστε απολογούμενοι… ότι γίναμε ίδιοι και κρατήσαμε τις ίδιες εργασιακές σχέσεις με το προηγούμενο καθεστώς… δεν με ενδιαφέρει να υπάρξει συμψηφισμός… ούτε θα μπω σε ονόματα και σόγια…» εάν και βέβαια σε όλη του την ομιλία άφηνε συνεχώς ανώνυμες αλλά φωτογραφικές αιχμές για βουλευτές της αντιπολίτευσης που μετέχουν στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής, προηγούμενα προεδρεία και τα παλαιά κόμματα…

Ανέπτυξε και πάλι την επιχειρηματολογία του για τις μετατάξεις και τις προσλήψεις ορισμένου χρόνου επικαλούμενος το νόμο της κινητικότητας ή τις ανάγκες των υπηρεσιών και της εξωστρέφειας της Βουλής, υποστηρίζοντας ότι «δεν είχα ιδέα, ούτε ρώτησα ποτέ ποιοι συμπεριλαμβάνονται και ποιοι είναι μέσα στους 64 μεταταγέντες στη Βουλή…», ενώ κατήγγειλε ότι στη δημοσιοποίηση που έγινε «υπήρξε προσπάθεια να χαρτογραφηθούν δύο – πέντε, τρεισήμισι περιπτώσεις ονομαστικά, λες και υπάρχει απαγορευτικό για τον ΣΥΡΙΖΑ!»

Από εκεί και πέρα στο Action 24, μιλώντας για τις εκλογές είπε: «Σας το λέω ευθύτατα. Είναι άλλες εκλογές αυτές. Το πρόκριμα των ευρωεκλογών είναι σαφές και προσπαθούμε να αναγνώσουμε τα μηνύματα αλλά αυτές οι εκλογές είναι διαφορετικές. Κρίνεται το μέλλον, η ζωή του κόσμου. Διαμορφώσαμε ένα συνεκτικό πρόγραμμα σε συνέχεια των όσων είχαμε πει, το οποίο είναι και ρεαλιστικό», ανέφερε και πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα βγει εξαιρετικά ενισχυμένος, θα διεκδικήσει τη νίκη ρεαλιστικά. Αν δεν είναι νικηφόρο το αποτέλεσμα θα αποτελεί τη μεγάλη δύναμη για τον προοδευτικό χώρο τόσο σε κλίμακα Ελλάδας όσο και σε κλίμακα Ευρώπης. Δεν θα μπούμε σε διαδικασία μετεξέλιξης του φορέα και της συμμαχίας συνεργασίας που έχει γίνει τώρα».

Προτεινόμενα για εσάς

Περί ενηλικιώσεως θεωρία…

Kon

Νίκο, κατάλαβες τι ημι-είπες;

Kon

#Ημιπιτσιρικάς: Η ατάκα του Νίκου Βούτση για τον γιο του «γκρέμισε» το twitter

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Βούτσης στον Ε.Τ.: Ζητούμενα στον ΣΥΡΙΖΑ η σύνθεση και η εξωστρέφεια

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δημόσιο: Αναλυτικός οδηγός για ωράριο, άδειες ειδικού σκοπού και κινητικότητα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Στα «μαχαίρια» Πολάκης – Βούτσης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Βούτσης: Κόμμα της αριστεράς και ραχοκοκαλιά της προοδευτικής παράταξης ο νέος ΣΥΡΙΖΑ

Evanthia Karra

Βούτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποσύρει τους βουλευτές του από την προανακριτική

Δημήτρης Κατσάκος

Βούτσης στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής: Στο συνέδριο θα εκλεγεί πρόεδρος και Κεντρική Επιτροπή

Evanthia Karra