Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες αποκαλύψεις για Ξεπαπαδέα: Γενική γραμματέας κατά της διαφθοράς και… δικηγόρος του Αρτεμίου

Νέες αποκαλύψεις για Ξεπαπαδέα: Γενική γραμματέας κατά της διαφθοράς και… δικηγόρος του Αρτεμίου

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ

Για δεύτερη μέρα κρύβεται το πρωθυπουργικό επιτελείο από τις ευθύνες του για την υπόθεση Πετσίτη και τις νέες αποκαλύψεις για τη γενική γραμματέα κατά της Διαφθοράς Αναστασία Ξεπαπαδέα.

Οι αντιδράσεις συνεχίζονται και τα ερωτηματικά πληθαίνουν. Η Ν.Δ. ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το ΚΙΝΑΛ φέρνει το θέμα στη Βουλή, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης καλύπτει τη γενική γραμματέα η οποία προχώρησε σε νέα απάντηση προς το «Πρώτο Θέμα» μιλώντας για συκοφαντίες.

«Ενα 24ωρο μετά την αποκάλυψη ότι και η γενική γραμματέας κατά της Διαφθοράς Αναστασία Ξεπαπαδέα συνδέεται με το κύκλωμα Αρτεμίου-Πετσίτη-Παππά, η κυβέρνηση παριστάνει ότι δεν άκουσε», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μαστρογεωργίου: «Ξαναρωτάμε λοιπόν ευθέως τον κ. Τζανακόπουλο: Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο κ. Πετσίτης στο Μαξίμου; Ποια είναι η σχέση του Νίκου Παππά με τον Αρτέμη Αρτεμίου που έστελνε παράνομα χρήματα στον Μανώλη Πετσίτη; Και γιατί δεν έχει αποπεμφθεί ήδη η κ. Ξεπαπαδέα όταν αποδεικνύεται ότι διορίστηκε ως λύκος για να φυλάει τα πρόβατα; Θα επανέλθουμε».

Στη Βουλή φέρνει την υπόθεση το ΚΙΝΑΛ: «Η διαπλοκή στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι πλέον αποδεδειγμένη. Η κα Αν. Ξεπαπαδέα, πληρεξούσιος δικηγόρος του Αρτ. Αρτεμίου, υπήρξε ταυτόχρονα διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του υπουργού αναπληρωτή Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου, στη συνέχεια ειδική συνεργάτις του και κατόπιν ορίσθηκε γενική γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς», τόνισε ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ενημέρωσης του Κινήματος Αλλαγής ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης «πότε ήταν σε γνώση του η επαγγελματική δραστηριότητα της κας Αν. Ξεπαπαδέα, ως πληρεξούσιας δικηγόρου του κ. Αρτεμίου» και γιατί «μετά τις αποκαλύψεις ο υπουργός δεν ζήτησε την παραίτηση της κας Αν. Ξεπαπαδέα και την παραπομπή των εν λόγω στοιχείων στις αρμόδιες δικαστικές αρχές προς διερεύνηση».

Το υπουργείο πάντως με ανακοίνωσή του κάλυψε πλήρως τη γενική γραμματέα: «Καλούμε τη Ν.Δ. και το ΚΙΝΑΛ να σταματήσουν να ανακαλύπτουν διαρκώς δήθεν σκάνδαλα, γιατί εκτίθενται. Οπως την προηγούμενη εβδομάδα που, όταν η κυβέρνηση με αφορμή τις ασυναρτησίες τους για τον κ. Πετσίτη έφερε την τροπολογία, προκειμένου η Επιτροπή “πόθεν έσχες” να ελέγχει υποχρεωτικά και αυτόματα όλες τις τραπεζικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές όλων των πολιτικών, η Ν.Δ. το έβαλε στα πόδια άρον άρον και την καταψήφισε».

Η ανακοίνωση του υπουργείου ανέφερε ακόμη ότι «μερικές ημέρες μετά, εφευρίσκεται νέα κίνηση αντιπερισπασμού, αυτή τη φορά εις βάρος της γ.γ. κατά της διαφθοράς και, ενώ συνομολογείται η σύννομη άσκηση των καθηκόντων της ως δικηγόρου, πολύ πριν αναλάβει τα καθήκοντά της στη Γενική Γραμματεία, κατασκευάζεται “ηθικό” ζήτημα και συναρμολογείται δήθεν βλάβη του Ελληνικού Δημοσίου μεταξύ εμπορικών εταιρειών που δεν είναι off shore»:

«Το αφήγημα κορυφώνεται με δήθεν σχέσεις συνεργασίας και εκπροσώπησης του κ. Αρτεμίου, ο οποίος αποτελεί απαραίτητο συστατικό κάθε συνταγής παρασκευής ανύπαρκτων σκανδάλων».

Η Αναστασία Ξεπαπαδέα με νέα απάντησή της δήλωσε ότι δεν ήταν ποτέ συνεργάτις ή εκπρόσωπος στην Ελλάδα της δικηγορικής εταιρείας του Αρτεμίου: «Ουδέποτε άσκησα το δικηγορικό λειτούργημα, ενόσω κατέχω την ιδιότητα της γενικής γραμματέως για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Η δίκη στην οποία αναφέρεται το “Πρώτο Θέμα” έλαβε χώρα σε χρόνο προγενέστερο της ανάληψης των καθηκόντων μου ως γενικής γραμματέως. Η σχέση εργασίας που είχα τότε με το υπουργείο Δικαιοσύνης, ως ειδική συνεργάτις, δεν συνιστά ασυμβίβαστο με την άσκηση των δικηγορικών μου καθηκόντων (δεν τελούσα σε αναστολή άσκησης της δικηγορίας)». Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” διαστρέβλωσε τα παραπάνω, προκειμένου να παραπληροφορήσει το αναγνωστικό κοινό και να δημιουργήσει συνειρμούς και συσχετισμούς, οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα προς ικανοποίηση ευτελών πολιτικών σκοπιμοτήτων, οι οποίες ήδη κατέστησαν προφανείς με τις ανακοινώσεις της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛ».

Βεβαίως η ίδια με δηλώσεις της στην «Εφημερίδα των Συντακτών» παραδέχεται ότι εκπροσώπησε την εταιρεία «Hi Med Solutions» σε δίκη όπου διεκδικούσε οφειλές από το Ελληνικό Δημόσιο, η έδρα της οποίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος», έχει έδρα τα γραφεία του Αρτεμίου στη Λευκωσία, αλλά αυτό συνέβη πριν αναλάβει τη θέση της γ.γ. Κατά της Διαφθοράς.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Νικολάου: Χάος επί ΣΥΡΙΖΑ στις φυλακές – 3.000 ποντίκια ξεχύθηκαν πάνω σε υπαλλήλους

Ανδρέας Ντίνης

Σφοδρή επίθεση Πέτσα σε ΣΥΡΙΖΑ: Θέλει τη χώρα σε μόνιμη καραντίνα

Μιχάλης Μάρδας

ΣΥΡΙΖΑ: Στην κατηφόρα την μεγάλη

Kon

Δημοσκόπηση GPO: Συντριπτικό προβάδισμα ΝΔ με 22 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Ανδρέας Ντίνης

Η αφωνία του και όχι τα ΜΜΕ «φιμώνουν» τον ΣΥΡΙΖΑ

Kon

Ο Μητσοτάκης μπροστά σε μια ιστορική πρόκληση

Kon

Αποκάλυψη-βόμβα: Ο ΣΥΡΙΖΑ «έκρυβε» 14.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης

Ανδρέας Ντίνης

Μαθήματα διαπραγμάτευσης

Kon

«Μένουμε απογοητευμένοι 2» και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ – Γκρίνια για το Ζάππειο

Ανδρέας Ντίνης