ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα γκάλοπ βάφουν «γαλάζιες» Αττική, Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Δημοσκόπηση Pulse: Ψήφος εμπιστοσύνης σε ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη από τους πολίτες

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ

Γαλάζια υπεροχή και παράλληλα κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ σε Αττική, Αθήνα και Θεσσαλονίκη καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις λίγους μήνες πριν από τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019.

Γιώργος Πατούλης, Κώστας Μπακογιάννης, Νίκος Ταχιάος εμφανίζονται τα μεγάλα φαβορί στην κάλπη του Μαΐου, ενώ την ίδια στιγμή οι επιλογές του κυβερνώντος κόμματος καταγράφουν… μονοψήφια ποσοστά. Τόσο η πολιτική του Αλέξη Τσίπρα όσο και τα πρόσωπα που καλούνται να την υποστηρίξουν καθιστούν αυτή τη μάχη «χαμένη» λένε οι εκλογικοί αναλυτές και παραπέμπουν στις πρώτες μετρήσεις που ήταν χαρακτηριστικές.

Πολιτικοί αναλυτές αναφέρουν ότι το εκλογικό αποτέλεσμα έχει «κλειδώσει» για τον ΣΥΡΙΖΑ και αντίστοιχα για τη Νέα Δημοκρατία στην Περιφέρεια Αττικής και στους δύο μεγάλους δήμους, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η εικόνα δεν ανατρέπεται και η Κουμουνδούρου πρέπει να δώσει σκληρή μάχη, καθώς, όπως όλα δείχνουν, δεν καταγράφει ούτε καν ένα αξιοπρεπές ποσοστό τόσο στο μεγαλύτερο δήμο της Αθήνας όσο και στη συμπρωτεύουσα.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι οι «εκλεκτοί» του ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσουν να βάλουν στην προεκλογική τους ατζέντα την απειλή της Ακροδεξιάς και του φασισμού, ωστόσο πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να ισορροπήσουν πάνω σ’ αυτή τη γραμμή και στην πραγματικότητα που ζουν οι πολίτες με ευθύνη της κυβερνητικής πολιτικής.

Στην Περιφέρεια Αττικής ο Γιώργος Πατούλης εμφανίζει συντριπτικό προβάδισμα. Στην έρευνα της Opion Poll, που δημοσίευσε ο Ελεύθερος Τύπος, συγκεντρώνει 31,3%, έναντι 19,1% της Ρένας Δούρου, ενώ στη δημοσκόπηση της Innovation Metrisis, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ο υποψήφιος με το «χρίσμα» της Ν.Δ. συγκεντρώνει 38,6% έναντι 20,7% της Ρένα ∆ούρου.

Ο Γιώργος Πατούλης έχει συγκροτήσει ένα διευρυμένο ψηφοδέλτιο με στελέχη καταξιωμένα στον επαγγελματικό στίβο, νέα και έμπειρα πρόσωπα με διάθεση προσφοράς. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης κυριολεκτικά «οργώνει» την Περιφέρεια Αττικής και συνομιλεί με πολίτες, ακούει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η μεγάλη υπεροχή του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής με τη στήριξη της Ν.Δ. θα παραμείνει μέχρι τις κάλπες, καθώς η Ρένα Δούρου ακολουθεί με μεγάλη διαφορά. Σημειώνουν ακόμη ότι όταν θα ξεκινήσουν τα ντιμπέιτ ο αγώνας θα γίνει δυσκολότερος για την περιφερειάρχη, καθώς θα πρέπει να απολογηθεί για μια σειρά παραλείψεων και λαθών που έγιναν στη διάρκεια της θητείας της.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Προτεινόμενα για εσάς

Κορωνοϊός – Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε – Δεν πρέπει να ανοίξουμε

Ανδρέας Ντίνης

Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα διακίνησης ναρκωτικών – Πραγματοποιούσε συναλλαγές και μέσα σε σχολείο

Tinad

Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτης συνελήφθη «επί τω έργω» στην Καλαμαριά

Ανδρέας Ντίνης

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Θα φτιάξουμε ένα νέο ΕΣΥ – Μειώνεται το ιικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Ενθαρρυντικά τα μηνύματα από τη χθεσινή εφημερία του Παπαγεωργίου

Ανδρέας Ντίνης

Στο Ιπποκράτειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Το σύστημα υγείας, πιέστηκε, πιέζεται, όμως αντέχει

Ανδρέας Ντίνης

Στο μέτωπο της Θεσσαλονίκης σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μιχάλης Μάρδας

«Δεν υπάρχει χρόνος για κούραση και φόβο στον πόλεμο με τον ιό» λέει γιατρός που μιλά στον «Ε.Τ.»

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός: Μειωμένο το ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη – Τι έδειξαν τα λύματα [γράφημα]

Tinad