Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καταπέλτης» ο Μητσοτάκης: Φύγετε! Η Ελλάδα αξίζει καλύτερα

«Καταπέλτης» ο Μητσοτάκης: Φύγετε! Η Ελλάδα αξίζει καλύτερα

Newsroom eleftherostypos.gr

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα αλλά και της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην επιδημία της γρίπης και απευθυνόμενος στον κ. Πολάκη είπε «λυπάμαι, είναι απαράδεκτο» και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση δεν ενημέρωσε το κοινό, δεν εφόδιασε τα φαρμακεία και η Πρωτοβάθμια φροντίδα δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Ελπίζουμε να πάρετε μέτρα πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα».

«Η ΝΔ θα καταψηφίσει το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ γιατί είναι η τελική πράξη μιας επιζήμιας συμφωνίας, που χρονολογείται μέσα από μια επιζήμια διαδικασία που ευτελίζει τα κοινοβουλευτική ήθη και αφήνει τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνηση ηθικά απαξιωμένους. Βασιστήκατε σε ευκαιριακές συμμαχίες για να ψηφίσετε τη Συμφωνία των Πρεσπών που απορρίπτει η πλειοψηφία του λαού. Γεγονός που εξηγεί γιατί ο κ. Τσίπρας επίγειται να τεθεί σε ισχύ», είπε.

Έκανε λόγο για «εθνική υποχώρηση» και είπε πως ο κ. Τσίπρας «επιχειρεί να δεσμεύσει τη χώρα χωρίς να έχει πολιτική νομιμοποίηση. Η ελληνική Δημοκρατία έζησε και ζει στιγμές πολιτικής συναλλαγής. Μπροστά στα μάτια μας είδαμε και βλέπουμε εκβιασμούς. Όλοι έχουν αντιληφθεί τα παζάρια που έχουν γίνει. Συνειδήσεις ανταλλάχτηκαν με χαρτοφυλάκια. Νομοσχέδια περνούν με βουλευτές μιας χρήσης. Δίνεται εν λευκώ εξουσιοδότηση από βουλευτές να ψηφίσουν όλα τα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση, παραθέτοντας τον όρκο τους».

«Η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ θα ψηφιστεί με δανεικές ψήφους από βουλευτές του Καμμένου που παίζει θέατρο. Που έδωσε στον κ. Τσίπρα το στυλό για να υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε.

Αναφέρθηκε στην κόντρα Τσίπρα-Καμμένου και τόνισε πως «ένας τετραετής τραγέλαφος τελειώνει με ένα μελόδραμα. Το ύστατο στάδιο της πολιτικής απαξίωσης είναι η γελοιοποίηση».

«Η δική σας πολιτική ρίχνει νερό στον μύλο των εχθρών της Δημοκρατίας. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να πάμε σε εκλογές και να έρθει πολιτική κάθαρση» επανέλαβε.

«Η σημερινή σύνθεση της Βουλής με την αριθμητική που διαμόρφωσε η κυβέρνηση με εκβιασμούς και παζάρια να είναι πλαστές», ανέφερε.

«Φύγετε μαζί με την αποτυχία σας και τα δύο σας Μνημόνια. Αφήστε τους Έλληνες να αναπνεύσουν», τόνισε.

«Τώρα οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ βρήκαν μια κυβέρνηση πρόθυμη να διχάσει τους Έλληνες και να ενώσει τους Σκοπιανούς» είπε ο κ. Μητσοτάκης και επεσήμανε πως ο Αλέξης Τσίπρας στην προηγούμενη συζήτηση στη Βουλή απαντούσε με γενικότητες στις αιτιάσεις του.

«Θα τις επαναλάβω και σήμερα τις αλήθειες, για τους Έλληνες που νοιάζονται και ανησυχούν:

  • Αλήθεια 1: Ανατρέπει μια πάγια εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η χώρα πάνω από 100 χρόνια. Η Ελλάδα δεν αναγνώρισε ποτέ διακριτή μακεδονική ταυτότητα. Αυτή η στάση αλλάζει τώρα με όχημα την ταυτότητα και τη γλώσσα.
  • Αλήθεια 2: Ισχυρίζεστε ψευδώς ότι η γλώσσα αναγνωρίστηκε από το 1977. Σας είπα πως οι ίδιοι οι Σκοπιανοί λένε πως η Ελλάδα δεν την αναγνώριζε και δεν την αναγνωρίζει, όπως και το ΝΑΤΟ. Οι Σκοπιανοί δεν είπαν πως μιλούν αρχαία ελληνικά. Ζήτησαν μακεδονικά και τους τα δώσατε! Οι Βούλγαροι δεν αναγνώρισαν ποτέ μακεδονική γλώσσα, δεν σας προβληματίζει; Κύριε Τσίπρα αξιοποιήσατε ποτέ τη θέση των Βουλγάρων; Γιατί δεν το κάνατε; Γιατί δεν σας ενδιέφερε. Θεωρούσατε το ζήτημα ανούσιο, ως εκκρεμότητα.
  • Αλήθεια 3: Στο άρθρο 7 της Συμφωνίας ορίζει για τα Σκόπια όρους Μακεδονία και Μακεδονικός. Πρόκειται για ορισμό εθνικής ταυτότητας στο άρθρο 7. Συγκροτείται μακεδονική ταυτότητα με τη σφραγίδα σας χωρίς να έχει σχέση με την Ελλάδα. Αυτή η Συμφωνία αναγνωρίζει το δικαίωμα να προσδιορίζονται επίσημα και νομικά οι πολίτες της γειτονικής χώρας ως Μακεδόνες.
  • Αλήθεια 4: Το περιβόητο erga omnes το στρέψατε σε βάρος των δικών μας συμφερόντων. Το erga omnes δεσμεύει νομικά τους γείτονές μας και την Ελλάδα. Αναγνωρίζεται μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα και στην Ελλάδα είμαστε νομικά υποχρεωμένοι να τους αποκαλούμε Μακεδόνες. Να το χαίρεστε το erga omnes κύριε Τσίπρα! Σε σχέση με τα εμπορικά σήματα, εκατοντάδες εταιρείες είναι τραγικά εκτεθειμένες.
  • Αλήθεια 5: Η Συμφωνία δεν αναφέρει πουθενά τη λέξη Μακεδονία ή Μακεδόνες σε σχέση με την Ελλάδα. Αντίθετα η ελληνική Μακεδονία προσδιορίζεται ως η βόρεια περιοχή του πρώτου μέρους. Γιατί τους το επέτρεψε ο κ. Τσίπρας και οι διαπραγματευτές του; Στελέχη της ΝΔ λένε ότι δεν θα τους αποκαλέσουμε Μακεδόνες. Εγώ δεν θα πω ποτέ καλωσορίζω τον Μακεδόνα πρωθυπουργό στη χώρα, να το πείτε εσείς κύριε Τσίπρα. Περιμένω και τον κ. Αποστολάκη να καλωσορίσει τον Μακεδονικό στρατό όταν θα κάνει κοινά γυμνάσια με τον ελληνικό. Αυτά υπογράψατε και θα ψηφίσετε σήμερα. Έρχεστε αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πολιτικών σας επιλογών που ζημιώνουν τη χώρα.
  • Αλήθεια 6: Η Συμφωνία δεν λύνει ένα παλιό πρόβλημα αλλά να προσθέσει νέα. Μπορεί να εξυπηρετεί προσωρινά συμφέροντα στην περιοχή. Κύριε Τσίπρα αδιαφορείτε προκλητικά για τις επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα. Αποδεικνύετε πως αδιαφορείτε για τις εθνικές ευαισθησίες των Ελλήνων. Τι θα αλλάξει στα βιβλία των δύο χωρών για τις αλυτρωτικές αναφορές; Η Συμφωνία των Πρεσπών επιτρέπει να συσταθούν στην Ελλάδα Σύλλογοι Μακεδονικής Γλώσσας και Πολιτισμού. Υπάρχουν ορισμένοι μέσα στην Ελλάδα υποστηρίζουν πως υπάρχουν Μακεδόνες που δεν είναι Έλληνες, τους παρακολουθούμε. Θα ζητήσετε από εμάς τα ρέστα για αυτά που προκαλεί η δική σας πολιτική; Δίνεται δυνατότητα να δημιουργηθεί μειονοτικό πρόβλημα στη Βόρεια Ελλάδα με τη Συμφωνία.

«Ο λαός έχει επίγνωση τι σημαίνουν αυτές οι αλήθειες. Εμείς δεν έχουμε αυταπάτες. Στην πράξη ο όρος Βόρεια Μακεδονία μπορεί να παραγνωρίζεται καθώς η μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα θα συμπαρασύρουν το όνομα. Ο Τσίπρας ξέρει τι πολιτικά ανταλλάγματα πήρε για να πει ναι εκεί που όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί είπαν όχι», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Αγνοήσατε τους Έλληνες στα συλλαλητήρια και τους μισούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ του 2015. Συνεχίζετε να προσβάλλετε τους Έλληνες.  Ντροπή σας, υποτιμάτε τους πολίτες» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Είναι πολιτική ύβρεις να μιλάτε στη ΝΔ για ακροδεξιά, μαζί με την ακροδεξιά ρίξατε την κυβέρνηση της ΝΔ το 2014 και στήνατε κρεμάλες στο Σύνταγμα. Ο Τσίπρας συγκυβέρνηση με τον ακροδεξιό λαϊκισμό του Καμμένου. Ο Τσίπρας θα ηττηθεί από την εξουσία. Σταματήστε να συκοφαντείτε την αυθόρμητη πατριωτική αντίσταση στη Συμφωνία», επεσήμανε.

«Ο κ. Τσίπρας με την πολιτική του είναι μέγας συμπαραστάτης της ακροδεξιάς» είπε.

«Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στο δυτικό κόσμο, είμαστε οι θεματοφύλακες του ευρωπαϊκού πολιτισμού στην Ελλάδα. Η ΝΔ δεν είχε αντίρρρηση να μουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, η διαφωνία μας είναι να μπουν με τον όρο Μακεδονία, μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. Διαφωνήσαμε με την Καγκελάριο Μέρκελ, υπερασπιζόμαστε τις θέσεις μας. Η εθνική προσπάθεια συνεχίζετε», είπε.

«Δεν απεμπολώ το δικαίωμα του βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ. Τα κεφάλαια δεν θα ανοίξουν και δεν θα κλείσουν χωρίς να ικανοποιηθούν οι θέσεις της Ελλάδος και τα εθνικά της συμφέροντα» ανέφερε και κατήγγειλε «τον ευτελισμό από μια κυβέρνηση κουρελού που προκάλεσε θεσμικό και οικονομικό ναυάγιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι ένα καθεστώς ψεύδους, φόρων και εθνικών υποχωρήσεων».

«Δεν έχετε δημοκρατικές ευαισθησίες εσείς της Αριστεράς να αντιληφθείτε τι γίνεται στη Βενεζουέλα που στηρίζετε τον Μαδούρο. Αναζητείτε καμία επιφοίτηση από τα θεία με τις επισκέψεις σας σε εκκλησίες; Οι εκλογές θα δώσουν ανάσα στους Έλληνες, θα ανοίξουν δρόμο στην Ελλάδα με λιγότερους φόρους, ευκαιρίες για όλους και προστασία για όσους τη χρειάζονται. Με ασφάλεια στην καθημερινότητα, με μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Θα προσπαθείσετε να μεταθέτετε τις εθνικές εκλογές. Δεν μπορείτε να πάτε κόντρα στη ροή των πραγμάτων», είπε.

«Φύγετε, η Ελλάδα αξίζει καλύτερα, μαζί μπορούμε και θα πάμε τη χώρα μπροστά», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Προτεινόμενα για εσάς

ΝΔ: Ας αφήσει κατά μέρος ο κ. Πολάκης τις απειλές και ας απαντήσει ευθέως

Μητσοτάκης: Η χώρα δεν θα ξανακλείσει – Κινητές ομάδες εμβολιασμού στα μεγάλα ξενοδοχεία

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Αντιπολίτευση κάτω από τη βάση

Kon

ΝΔ: Νέο κρεσέντο χυδαιότητας από τον στενό συνεργάτη του κ. Τσίπρα, Θανάση Καρτερό

Μητσοτάκης από την Κρήτη: Το εμβόλιο δεν έχει παρενέργειες – Σπεύστε να εμβολιαστείτε

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μητσοτάκης: Συγχαρητήρια στον Χρυσό Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο

ΝΔ για πόθεν έσχες Πολάκη: Γιατί δεν δήλωνε 15 χρόνια την εταιρεία της συζύγου του;

Μητσοτάκης για πρόγραμμα «Νόστος»: Πολύ μεγάλη δύναμη για τη χώρα μας ο παγκόσμιος ελληνισμός

ΝΔ: Αν η λέξη θράσος είχε πρόσωπο, αυτό θα ήταν του κ. Παππά