Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εξαφανισμένος» ο Πετσίτης, σιγή ιχθύος από την κυβέρνηση

Ντοκουμέντο: Άνοιξαν οι λογαριασμοί του Πετσίτη στην Κύπρο

ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ

Οι οικονομικές συναλλαγές αλλά και οι δραστηριότητες του στενού φίλου του Νίκου Παππά, Μανόλη Πετσίτη, μία προς μία μπαίνουν στο μικροσκόπιο, προκαλώντας αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και δυσφορία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η σύνδεση του Πετσίτη με το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ, αλλά και η σχέση του με επιχειρηματίες δημιουργούν ένα ομιχλώδες τοπίο, το οποίο τα κόμματα της αντιπολίτευσης προσπαθούν να ξεδιαλύνουν.

Οι νέες αποκαλύψεις για το ρόλο του «Μανόλη του Παππά», δημιουργούν νέα πολιτικά δεδομένα και προσθέτουν έναν ακόμη πονοκέφαλο στην κυβέρνηση. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, που ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς απασχολεί με αρνητικό τρόπο την επικαιρότητα, λόγω των επαφών του με αμφιλεγόμενα πρόσωπα, που φέρεται να συνδέονται στενά και με το Μαξίμου.

Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου για τις σχέσεις του κ. Παππά με τον Κύπριο δικηγόρο, έμπειρο στη διαχείριση off shore εταιριών, Αρτέμη Αρτεμίου, και το μυστικό τους ταξίδι στη Βενεζουέλα. Οπως αποδείχθηκε μάλιστα, ο Πετσίτης συνδέεται με το δικηγορικό γραφείο του Αρτεμίου, καθώς από το 2014 λειτουργούσε ως φορολογικός εκπρόσωπος στην Ελλάδα του πρώην συνεταίρου του Λάμπρου Πιερή.

Η νέα υπόθεση φέρνει σε δύσκολη θέση τον κ. Παππά που επιχειρεί διά της σιωπής να μεταφέρει αλλού τη συζήτηση.

Η ενόχληση που εκφράζουν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της κυβέρνησης για τις νέες περιπέτειες του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, εκφράστηκε μέσω του Νίκου Φίλη, ο οποίος κάλεσε («Θέμα Fm») τον κ. Παππά «να δώσει περισσότερες εξηγήσεις».

Κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου θεωρούν ότι αδίκως, για μια ακόμη φορά, σύρεται ολόκληρη η κυβέρνηση, λόγω μιας υπόθεσης της οποίας μάλιστα, οι περισσότεροι αγνοούν το παρασκήνιο.

Παρότι ο κ. Παππάς είχε υποστηρίξει πως τα τελευταία χρόνια δεν είχε πλέον επαφές με τον Πετσίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν μαρτυρίες που τον διαψεύδουν. Μάλιστα, φέρεται να υπήρξε επαφή Παππά – Πετσίτη ακόμη και εντός του 2018. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συμμαθητής του Νίκου Παππά αναλάμβανε μέχρι πρόσφατα «ειδικές αποστολές», κάποιες από τις οποίες ήταν σε γνώση του Μαξίμου.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής που βγαίνει εκτάκτως το Σάββατο 22/12/2018

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Το μέσον και το μήνυμα

Kon

Νίκος Ταγαράς: Το who is who του νέου υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Tinad

Ζωή Ράπτη: Αυτή είναι η νέα υφυπουργός Υγείας

Tinad

Ανασχηματισμός: Ποιοι μπαίνουν στην κυβέρνηση – Τα νέα πρόσωπα

Ανδρέας Ντίνης

Θόδωρος Σκυλακάκης: Ποιος είναι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

Tinad

Ανασχηματισμός: Αυτοί είναι οι νέοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς

Tinad

Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά τις αλλαγές

Ανδρέας Ντίνης

Μίνι ανασχηματισμός: Στις 12:00 οι ανακοινώσεις – Οι «διορθωτικές κινήσεις» που επεξεργάστηκε το Μαξίμου

Tinad

Τρεις σταθμοί και δύο «ασύμμετρες απειλές» για την κυβέρνηση

Μιχάλης Μάρδας