Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Παππά σε Στουρνάρα: Θα έπρεπε να λυπάται για τη θητεία του ως υπουργός Οικονομικών

«Ο κ. Στουρνάρας θα έπρεπε να λυπάται για τη θητεία του ως υπουργός Οικονομικών, τότε που η χώρα έχασε 150.000 θέσεις εργασίας», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς για τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, σχολιάζοντας την αναφορά του τελευταίου ότι «λυπάται για την Ελλάδα», με αφορμή την υπόθεση Novartis.

«Θα σας έλεγα, επίσης, ότι είναι ασυμβίβαστο το να χρησιμοποιεί κανείς την ιδιότητα του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για να αναφέρεται σε προσωπικές υποθέσεις που έχει με τη δικαιοσύνη. Αυτά τα δύο πράγματα δεν νομίζω ότι μπορούν να συμβιβάζονται και ο καθένας θα πρέπει να το διπλοσκεφτεί. Θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα, αν ο καθένας από εμάς από το πόστο στο οποίο βρίσκεται καθόταν και κοίταζε τη δουλειά του και το δικό του “χαρτοφυλάκιο” », τόνισε ο κ. Παππάς στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Στουρνάρας: Λυπάμαι πολύ γι αυτή τη χώρα

Στην προληπτική γραμμή στήριξης αλλά και στην υπόθεση Novartis αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 3ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να υπάρξει προληπτική γραμμή στήριξης μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος προκειμένου να μην υπάρξει αύξηση στο κόστος χρηματοδότησης των τραπεζών.

Ο κεντρικός τραπεζίτης ανέφερε για ακόμα μία φορά πως η ΤτΕ είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός και διευκρίνισε με νόημα:«Δεν θα υπάρξει κανένας συμβιβασμός σε ζητήματα που αφορούν στην ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδας».

Αναφορικά με την υπόθεση της Novartis είπε: «λυπάμαι γι αυτή τη χώρα» και πρόσθεσε ότι εδώ και εβδομάδες καλεί κάποιον να του υποδείξει πότε διευκόλυνε την εταιρεία για να λάβει επιστροφή φόρου. Για ακόμα μία φορά χαρακτήρισε ψευδείς τις κατηγορίες που του προσάπτουν.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

ΑΕΚ: Δικός της ο Νίκος Παππάς

Λάμπρος Κατσαρός

«Αρπάχτηκαν» Λοβέρδος και Παππάς στη Βουλή – Ο διάλογος

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τι μάθαμε χθες

Kon

Προανακριτική: Καμαρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την παραπομπή Παππά!

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

«Αλέξη και στα δικά σου» ευχήθηκε η Κωνσταντοπούλου στον Τσίπρα μετά την παραπομπή Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Προανακριτική: Tην παραπομπή του Νίκου Παππά για το ΣΥΡΙΖΑ Channel αποφάσισε η Βουλή

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Παππάς στη Βουλή: Οι κατήγοροι ομολόγησαν ότι δεν βρήκαν ενδείξεις εις βάρος μου

Λάμπρος Κατσαρός

Νίκος Παππάς: Αποφασίζει η Βουλή για τη δίωξη ή μη του πρώην υπουργού

Λάμπρος Κατσαρός

Βουλή: Στις 14 Ιουλίου η συζήτηση στην ολομέλεια για την υπόθεση του Νίκου Παππά

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom