Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δραγασάκης για Παπαδημητρίου: Δεν ήρθε στην Ελλάδα για χρήμα και δόξα

Δραγασάκης για Παπαδημητρίου: Δεν ήρθε στην Ελλάδα για χρήμα και δόξα

Με εκατέρωθεν θερμά λόγια ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης στο Υπουργείο Οικονομίας.

Ο απερχόμενος υπουργός, Δημήτρης Παπαδημητρίου, προχώρησε σε εκτενή απολογισμό της θητείας του και χαρακτήρισε  πολύ σημαντική για την προσέλκυση επενδύσεων την «δημόσια εικόνα που δίνει η χώρα στο εξωτερικό» καθώς και την πολιτική αυτοπεποίθηση ώστε να πειστούν οι επιχειρηματίες ότι στην Ελλάδα υπάρχει σταθερότητα και διαφάνεια στις συναλλαγές. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι υπήρξε εκτίναξη των ξένων άμεσων επενδύσεων προς την Ελλάδα.

Ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε σε διάφορες νομοθετικές και ρυθμιστικές αλλαγές, στις οποίες προχώρησε κατά τη διάρκεια της θητείας του ενώ αναφερόμενος στον κ. Δραγασάκη είπε: «Είμαι βέβαιος ότι ο Γιάννης με τις αξιοσημείωτες γνώσεις, την εμπειρία του αλλά και το πολιτικό του αισθητήριο θα συνεχίσει το έργο των μεταρρυθμίσεων και την προσέλκυση των επενδύσεων. Από τη δική μου πλευρά θα συνεχίσω με όποιον τρόπο μπορώ να συνδράμω τον αγώνα της Ελλάδας για βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη. Πολλές φορές επικρίθηκα ότι δεν ήξερα την ελληνική πραγματικότητα. Κάνουν λάθος. Ήξερα απολύτως τα ελληνικά προβλήματα. Προσπάθησα με τη στάση μου να προωθήσω στη διαμόρφωση μιας νέας νοοτροπίας», είπε ο κ. Παπαδημητρίου που ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για την ευκαιρία που του έδωσε να συνδράμει στην προσπάθεια της χώρας.

Ο  Γιάννης Δραγασάκης από την πλευρά του στην εισαγωγική του τοποθέτηση ανέφερε: «Υπηρέτησε ένα νέο ήθος στην πολιτική. Ο λόγος του ήταν ένας λόγος επιχειρημάτων. Πρόκειται για μία προσωπικότητα η οποία τίμησε τη χώρα στο εξωτερικό και η οποία προσωπικότητα θέλησε να έρθει για να βοηθήσει τη χώρα. Δεν ήρθε εδώ ούτε για χρήματα ούτε για δόξα. Ήρθε σε μία στιγμή που εμείς εναγωνίως ψάχναμε να βρούμε εκείνα τα κατάλληλα όπλα».

Τόνισε επίσης ότι οι βάσεις για την ανάπτυξη έχουν τεθεί αλλά ότι χρειάζονται υψηλότεροι ρυθμοί και ότι «όλα πρέπει να τρέξουν πιο γρήγορα. «Ο,τι μπορεί να τελειώσει σήμερα, δεν πρέπει να το αφήνουμε για αύριο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Συναγερμός έξω από το σπίτι του Δραγασάκη λόγω ύποπτου δέματος

Μιχάλης Μάρδας

Δραγασάκης: Λάθος που εμπιστευτήκαμε στον Βαρουφάκη το υπουργείο Οικονομικών

Δημήτρης Κατσάκος

Παράδοση-παραλαβή στο υπ. Ανάπτυξης: Γεωργιάδης: Στόχος η ανάπτυξη της χώρας [βίντεο]

Ανδρέας Ντίνης

«Πανικός» από κόσμο στην παράδοση-παραλαβή Δραγασάκη-Άδωνι [εικόνες]

George Michaelides

Δραγασάκης: Σοκαρίστηκα και λυπήθηκα για την Τασία, αλλά προχωράμε

Δημήτρης Κατσάκος

Δραγασάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εθνικές εκλογές

Παραδοχή επερχόμενης εκλογικής ήττας και από Δραγασάκη

Δημήτρης Κατσάκος

«Ψαλιδίζουν» την προστασία της πρώτης κατοικίας: Στα 100.000 το όριο προστασίας για επιχειρηματικά δάνεια

Evanthia Karra

Γκρίνια και ανησυχία από τους φορείς για την πρώτη κατοικία – Αποδέχθηκε την πρόταση της ΝΔ ο Δραγασάκης

Μιχάλης Μάρδας