Η ενίσχυση της γαλάζιας επικοινωνιακής ομάδας σηματοδοτείται από την αύξηση του αριθμού των αναπληρωτών εκπροσώπων τύπου, όπου είναι ακόμη εντονότερη πλέον η παρουσία στελεχών της νεώτερης γενιάς. Δίπλα στη Σοφία Ζαχαράκη και στον Κωνσταντίνο Κυρανάκη τοποθετείται ο 36χρονος Νίκος Ρωμανός, μέχρι τώρα αναπληρωτής γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας με βασικό αντικείμενο τα social media, ο οποίος μεταξύ άλλων επιμελείται τον προσωπικό λογαριασμό του Κ. Μητσοτάκη στο twitter. Επίσης ο Σπύρος Σταυρίδης, πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, ο οποίος μεταξύ άλλων το 2007 συμμετείχε στην ομάδα συμβούλων για την αποκρατικοποίηση του Ομίλου Ολυμπιακής Αεροπορίας.
Ο έμπειρος δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. στη θέση του Μακάριου Λαζαρίδη ο οποίος αναμένεται πάντως να έχει αναβαθμισμένο ρόλο στο πλευρό του προέδρου της Ν.Δ. με διπλή αποστολή, αφενός ως σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Ν.Δ., αφετέρου ως άτυπος σύμβουλος για την οικονομική, κοινωνική και επικοινωνιακή πολιτική του κόμματος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Μετά την απόφαση αυτή – που ενδεχομένως επιδίωξε και ο ίδιος, καθώς χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη ως στενός του συνεργάτης εδώ και πολλά χρόνια – εντείνονται οι φημολογίες ότι ο κ. Λαζαρίδης θα είναι υποψήφιος βουλευτής στον Νομό Καβάλας.
Αναπληρώτρια διευθύντρια του Γραφείου Τύπου παραμένει η Κύρα Κάπη, ενώ αναπληρωτής διευθυντής για θέματα Περιφερειακού Τύπου αναλαμβάνει ο πρώην βουλευτής, Γιώργος Κοντογιάννης.
Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη σύσκεψη του νέου επικοινωνιακού επιτελείου, τα μέλη του οποίου θα αναλάβουν επίσημα τα νέα τους καθήκοντα την Παρασκευή, παρουσία και του προέδρου του κόμματος.
Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης που κατείχε μέχρι τώρα και θέση τομεάρχη Εθνικής Αμυνας χαιρέτισε μέσω twitter την επιλογή Κικίλια σημειώνοντας ότι «μόνο χαρά μου δίνει η αντικατάστασή μου στον Τομέα Αμύνης από τον Β. Κικίλια στον οποίο εύχομαι καλή επιτυχία»!
Για επενδύσεις
Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Ν.Δ. συνεχίζει να θέτει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του τις επενδύσεις και στο πλαίσιο αυτό είχε χθες γεύμα εργασίας με εκπροσώπους των επιχειρηματικών Συμβουλίων Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας, Ελλάδας – Κατάρ, Ελλάδας – Κουβέιτ και Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Στη διάρκειά του εξέφρασε την άποψη ότι «οι χώρες του Κόλπου αποτελούν μια μεγάλη ευκαιρία και για προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας, αλλά και για εξωστρέφεια ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ή και επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν ακόμη περισσότερο σε αυτήν την περιοχή που μένει αναξιοποίητη».
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «υπάρχει και σήμερα ένα γενικότερο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα», το οποίο απέδωσε στο γεγονός ότι «όλοι διαβλέπουν ότι, από τη στιγμή που θα υπάρξει μια πολιτική αλλαγή, οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας θα αλλάξουν γρήγορα και προς το καλύτερο».
Τριμερής Ελλάδας, Τουρκίας, Βουλγαρίας για το μεταναστευτικό - Τι ζήτησε ο Παναγιωτόπουλος
«Αυτό σημαίνει ότι αρκετοί ενδιαφερόμενοι επενδυτές εξετάζουν και πάλι την Ελλάδα και σκέφτονται να τοποθετηθούν από τώρα, επειδή δεν μπορούν να γνωρίζουν πότε θα γίνει αυτή η αλλαγή και θέλουν να είναι στην αρχή και όχι στο τέλος αυτής της διαδικασίας», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως αυτή είναι η εικόνα που εισπράττει ο ίδιος «από ξένους επενδυτές και από τις αγορές κεφαλαίου, αλλά και από ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να βάλουν τα χρήματά τους στη χώρα μας».
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα συναντηθεί σήμερα το πρωί στο γραφείο του στη Βουλή με τον Γερμανό πρέσβη στην Ελλάδα, Jens Plotner.
Tη σημασία της προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης σε δήλωσή του στον απόηχο του πρώτου προσυνεδρίου που είχε στο επίκεντρο τα ζητήματα που αφορούν στους εργαζομένους και στους ανέργους.
Ο κ. Χατζηδάκης πρότεινε την επανεκκίνηση του κοινωνικού διαλόγου μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων με βάση το ολλανδικό μοντέλο και τόνισε πως για το κόμμα του είναι ξεκάθαρο ότι «δεν μπορεί να υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις, αλλά ούτε και επιχειρήσεις με τους εργαζόμενους στα κεραμίδια».
«Διαφορές μεταξύ εργαζομένων και επιχειρήσεων υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντοτε. Αλλά είναι ανάγκη, όλοι μαζί, να εργαστούμε για κοινούς παρονομαστές. Για μια κοινωνική συμμαχία, κόντρα στη σημερινή μιζέρια, που θα ωφελήσει, πάνω απ’ όλα, τους εργαζόμενους και τους άνεργους», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε συνάντηση χθες με τον επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημ. Αβραμόπουλο, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η αύξηση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών τους τελευταίους μήνες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε έντονο προβληματισμό για μία κατάσταση που «επιβαρύνεται διαρκώς» και χαρακτήρισε «κατανοητή» την έντονη αντίδραση από τις τοπικές κοινωνίες. «Είναι ένα ζήτημα που θα το βρούμε μπροστά μας και θα χρειαστεί άμεση διαχείριση, με την απαραίτητη πάντα υποστήριξη όλων των ευρωπαϊκών υπηρεσιών», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Είναι αλήθεια ότι, τον τελευταίο καιρό, έχουμε και εμείς προβληματιστεί γιατί παρατηρείται μια ελαφρά αύξηση», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος, διευκρινίζοντας πάντως ότι «συγκριτικά με το πώς ήταν τα πράγματα παλιότερα, τον τελευταίο καιρό είναι καλύτερα, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο επίπεδο που θα θέλαμε».
Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, «η ευρω – τουρκική συνεννόηση λειτουργεί και η λύση είναι περισσότερη συνεννόηση ανάμεσα στην Τουρκία και στην Ευρώπη, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, ανάμεσα σε όλα τα επίπεδα των Αρχών που εμπλέκονται στη διαχείριση του προσφυγικού».
Εξήρε για μία ακόμη φορά τη στάση της ελληνικής κοινωνίας απέναντι σε αυτό το φαινόμενο, το οποίο -όπως είπε- θα κρατήσει για πάρα πολύ καιρό. «Και θέλω να πιστεύω ότι αυτό που δικαιολογημένα έχει προκαλέσει ανησυχία στις τοπικές κοινωνίες σύντομα, με τη συνεργασία των τοπικών Αρχών, των Αρχών της κυβέρνησης και των υπηρεσιών του κράτους, θα ξεπεραστεί», πρόσθεσε.
Απόστολος Χονδρόπουλος
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου