ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος: Πως θα φτάσουν 15,8 εκατ. ευρώ στην Κρήτη για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

ΒΑΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» εντάσσονται έργα ύψους 15,8 εκατ. ευρώ που αφορούν στην Κρήτη ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στην παρέμβασή του ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε από τους δημάρχους να συμβάλουν μεθοδικά και με αυστηρότητα στην εφαρμογή των μέτρων ανάσχεσης της πανδημίας.

Μάλιστα τόνισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζει το μεταρρυθμιστικό του έργο, ανακοινώνοντας ότι το ΥΠΕΣ επιταχύνει τους ρυθμούς ένταξης έργων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με στόχο να συμβάλει, καθοριστικά, στην επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε, επίσης, πως στις αρχές του νέου έτους θα έχουν συγκροτηθεί τα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) στην Κρήτη, ώστε να διευκολυνθούν οι δήμοι της Περιφέρειας στην υλοποίηση των έργων, μέσω του Αναπτυξιακού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Ηλεκτρονικά Πιστοποιητικό Εγγυτέρων Συγγενών

Εν τω μεταξύ, από χθες μπορεί να γίνεται, μέσω του gov.gr, η διαδικασία αίτησης και έκδοσης του πιστοποιητικού εγγυτέρων συγγενών.

Τα συναρμόδια υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών ολοκλήρωσαν τη διαδικασία ψηφιοποίησης ενός από τα πιο απαιτητικά και περίπλοκα πιστοποιητικά που εκδίδει η Δημόσια Διοίκηση. Δίνεται έτσι τέλος σε μια χρονοβόρα διαδικασία, την οποία, μάλιστα, ο πολίτης καλείται να διεκπεραιώσει εν μέσω πένθους για την απώλεια συγγενικού του προσώπου.

Η διαδικασία είναι απλή, γρήγορη και λειτουργική: αρχικά ο ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στο reg.services.gov.gr, θα ταυτοποιείται με τους κωδικούς του στο Taxisnet και στη συνέχεια θα αποστέλλει ηλεκτρονικά αίτηση προς ΚΕΠ για την έκδοση του πιστοποιητικού εγγυτέρων συγγενών.

Κατόπιν το αρμόδιο ληξιαρχείο θα καταχωρίζει στη βάση του μητρώου το πιστοποιητικό και σε λίγες μέρες θα το αποστέλλει στην προσωπική θυρίδα του αιτούντα στο gov.gr. Μετά την έκδοσή του, το πιστοποιητικό θα είναι διαθέσιμο ηλεκτρονικά για όλους τους πλησιέστερους συγγενείς του εκλιπόντος.

Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί ηλεκτρονικά περισσότερα από 540.000 πιστοποιητικά γέννησης, ιθαγένειας και οικογενειακής κατάστασης.

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

 

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»: Τα έργα προϋπολογισμού 35 εκατ. σε Δυτική Μακεδονία, Πελοπόννησο  και Ήπειρο

Δημήτρης Ντόγκας

Σοκαριστικό ατύχημα στην Κρήτη: Έπεσε από ύψος 4 μέτρων και καρφώθηκε σε σιδερόβεργες

Tinad

Τρικούβερτο γλέντι σε καταυλισμό της Κρήτης – Συνελήφθη ο διοργανωτής

Evanthia Karra

Αποκλειστικό: Ευνοϊκή ρύθμιση για όσους δήλωσαν τα πραγματικά τ.μ. των ακινήτων τους

Μιχάλης Μάρδας

Νέος θάνατος από κορωνοϊό στην Κρήτη – Νεκρή 59χρονη χωρίς υποκείμενα νοσήματα

Ανδρέας Ντίνης

Τάκης Θεοδωρικάκος: Ζούμε τον χειρότερο χειμώνα από το 1974, η χώρα αντιμετωπίζει τριπλή απειλή

Δημήτρης Ντόγκας

Θεοδωρικάκος: Απαιτείται εγρήγορση, ενότητα και πειθαρχία από όλους για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός – Συναγερμός και στην Κρήτη: Άρχισαν να φουλάρουν τα νοσοκομεία

Ανδρέας Ντίνης

Θεοδωρικάκος: Η αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών είναι ζήτημα ελευθερίας και πολιτισμού

Ανδρέας Ντίνης